Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nokia 6070

Uzman
Anakart Asus TUF Gaming B650-E, işlemci AMD Ryzen 5 7500F monitör de KTC H27T22C. Bahsettiğim oyun Assassin's Creed ilki. Monitör ayarlarından 120 Hz açtım FreeSync/G-Sync desteği de açık. Bilgisayardan yine 120 Hz seçtim ve gelişmiş ayar kısmında yüksek performans seçili. Oyunun ayarları da ekteki görselden sadece 2K ve 120 Hz seçili, gerisi aynı. AMD Software ayarları da ekteki gibi. Görevler arası geçişte, normal oynarken de anlık takılmalar mevcut. Görüntü hiç bozulmuyor hareketsiz durup (ses var) hemen atlıyor gibi. AMD yazılımından chipset güncellemesi yaptım, Asus Armoury Crate'te hepsi güncel.

Dosya Ekleri

• Assassins_Creed_Video.webp
    Assassins_Creed_Video.webp
    670,6 KB · Görüntüleme: 86
  • Ekran görüntüsü 2025-07-22 142007.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-22 142007.webp
    60 KB · Görüntüleme: 80
  • Ekran görüntüsü 2025-07-22 143405.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-22 143405.webp
    8,3 KB · Görüntüleme: 79
  • Ekran görüntüsü 2025-07-22 143800.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-22 143800.webp
    61 KB · Görüntüleme: 70
Çözüm
Bağlantıdaki modu oyuna uygulayın. Mod ayrıca gamepad vb. desteğini de geliştiriyor.

2025-07-22_16-59.webp

AMD arayüzünde nasıldır bilmiyorum ama oyunu 60 FPS sabitleyin. Bu oyunlar ana odağı konsol olduğundan 30-60 FPS göre geliştiriliyor. O dönemim bilgisayarları da bu FPS'lerde açtığından, güncel sistemlerde arşa çıkınca sorun yaşıyor.

Ubisoft oyunları genel olarak sorunlular, şu ara Unity oynuyorum. Eğer oyunu 60 FPS üstü çalıştırırsam giysi fizikleri ve görsel hatalar yaşanıyor. Bu sadece Ubisoft oyunları değil eski oyunların genelinde olan bir şey. Mesela bu senenin başında başarım için tekrar oynadığım Mafia 2 eski sürümü 108 FPS üstünde sapıtıyor, onda da 90 FPS oyunu sabitleyip oynadım.

Bağlantıda bir çözüm daha var onu da uygulayın. Yanlış hatırlamıyorsam host dosyasına 1-2 veri kaydediyordunuz. Bu sayede eski Ubisoft sunucularına bağlanmasını engelliyor ve oyunun sürekli bağlanmaya çalışıp takılmasını da ortadan kaldırıyordunuz. Benzer sorun AC2 ve AC3'de de olması lazım. Yani baştan başlayıp oynuyorsanız aklınızda bulunsun.

Ayrıca V-Sync gibi ayarları da açık tutun. FPS oynamadığınız sürece eski ve yeni oyunlarda açık tutun. Genelde daha istikrarlı çalışmasını sağlar. Bu tarz oyunları da konfor açısından gamepad ile oynamanızı öneririm.

Oyunlar ile ilgili çözümleri de PCGW sayfalarında bulabilirsiniz. Atıyorum AC2 sorun yaşıyorsunuz. Google'a AC2 PCGW yazıp aratırsanız direkt AC2'nin PCGW sayfası çıkar. Veya PCGW içerisindeki arama motorunu kullanabilirsiniz.
1080P'de RSR açmanıza gerek yok. AFMF ve Boost kapatmalısın. Zaten o ekran kartı sana 1080P'de o oyunu oynatır.

Büyük ihtimalde takılmayı RSR yapıyor.

Ayrıca V-Sync kapatın. Bu oyunda çok da önemli değil ama siz yine de kapatın.

1080P'de RSR açmanıza gerek yok. AFMF ve Boost kapatmalısın. Zaten o ekran kartı sana 1080P'de o oyunu oynatır.

Büyük ihtimalde takılmayı RSR yapıyor.

Ayrıca V-Sync kapatın. Bu oyunda çok da önemli değil ama siz yine de kapatın.
İlk önce oyunun kendi sekmesi altından kapatıp denedim olmadı. Sonra Custom ayarla kapattım Global şekilde sağ üstte oyuna girerkenki AMD bilgi ekranında hepsi Disabled. Oyun Ubisoft logosunda belli ediyor takılmayı. Yani donanım değil de sonuç olarak 18 yıllık oyun uyumluluk vs ile ilgiliyse zaten çözümü nasıl olacakhiç bilgim yok. Bir de yeniden başlatınca AMD uygulamasında iki adet kısayol çıktı Directx10 exeli ve düz.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-22 163842.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-22 163842.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 49
İlk önce oyunun kendi sekmesi altından kapatıp denedim olmadı. Sonra Custom ayarla kapattım Global şekilde sağ üstte oyuna girerkenki AMD bilgi ekranında hepsi Disabled. Oyun Ubisoft logosunda belli ediyor takılmayı. Yani donanım değil de sonuç olarak 18 yıllık oyun uyumluluk vs ile ilgiliyse zaten çözümü nasıl olacakhiç bilgim yok. Bir de yeniden başlatınca AMD uygulamasında iki adet kısayol çıktı Directx10 exeli ve düz.
Sorun zaten donanımsal değil. Ben sorunu RSR'den dolayı olduğunu düşündüm. Çünkü 1080P'de RSR anlamsız 4k da işlese 1080P görünüyor. Yani boşa yoruluyor kart. Oyun orjinal ise uygulama üzerinden başlatın. Hangisinin başladığını adrenalin üzerinden teyit edin. Gerekirse her 2 sini de deneyin. Eğer crackli ise genelde bin klasörü içindeki exe oyunun ana uygulamasıdır.

C:\Users\YourName\AppData\Roaming\Ubisoft\Assassin's Creed.

İçerisinde Assassin.ini dosyası olması lazım. Buradaki multisampling ayarını 2 olarak değiştirin. Bu ayar sonunda neler olacağına göre hareket edelim.

Sorun zaten donanımsal değil. Ben sorunu RSR'den dolayı olduğunu düşündüm. Çünkü 1080P'de RSR anlamsız 4k da işlese 1080P görünüyor. Yani boşa yoruluyor kart. Oyun orjinal ise uygulama üzerinden başlatın. Hangisinin başladığını adrenalin üzerinden teyit edin. Gerekirse her 2 sini de deneyin. Eğer crackli ise genelde bin klasörü içindeki exe oyunun ana uygulamasıdır.

C:\Users\YourName\AppData\Roaming\Ubisoft\Assassin's Creed.

İçerisinde Assassin.ini dosyası olması lazım. Buradaki multisampling ayarını 2 olarak değiştirin. Bu ayar sonunda neler olacağına göre hareket edelim.
Oyun yasal. Steam'de bir ara Alt+Tab yapınca pencerede DX10 gördüm gibi o yüzden düz exe'yle başlattım yine aynı. Multisampling ayarı da sönük görünüyor VSync'le ilgili diye belki.

Bağlantıdaki modu oyuna uygulayın. Mod ayrıca gamepad vb. desteğini de geliştiriyor.

2025-07-22_16-59.webp

AMD arayüzünde nasıldır bilmiyorum ama oyunu 60 FPS sabitleyin. Bu oyunlar ana odağı konsol olduğundan 30-60 FPS göre geliştiriliyor. O dönemim bilgisayarları da bu FPS'lerde açtığından, güncel sistemlerde arşa çıkınca sorun yaşıyor.

Ubisoft oyunları genel olarak sorunlular, şu ara Unity oynuyorum. Eğer oyunu 60 FPS üstü çalıştırırsam giysi fizikleri ve görsel hatalar yaşanıyor. Bu sadece Ubisoft oyunları değil eski oyunların genelinde olan bir şey. Mesela bu senenin başında başarım için tekrar oynadığım Mafia 2 eski sürümü 108 FPS üstünde sapıtıyor, onda da 90 FPS oyunu sabitleyip oynadım.

Bağlantıda bir çözüm daha var onu da uygulayın. Yanlış hatırlamıyorsam host dosyasına 1-2 veri kaydediyordunuz. Bu sayede eski Ubisoft sunucularına bağlanmasını engelliyor ve oyunun sürekli bağlanmaya çalışıp takılmasını da ortadan kaldırıyordunuz. Benzer sorun AC2 ve AC3'de de olması lazım. Yani baştan başlayıp oynuyorsanız aklınızda bulunsun.

Ayrıca V-Sync gibi ayarları da açık tutun. FPS oynamadığınız sürece eski ve yeni oyunlarda açık tutun. Genelde daha istikrarlı çalışmasını sağlar. Bu tarz oyunları da konfor açısından gamepad ile oynamanızı öneririm.

Oyunlar ile ilgili çözümleri de PCGW sayfalarında bulabilirsiniz. Atıyorum AC2 sorun yaşıyorsunuz. Google'a AC2 PCGW yazıp aratırsanız direkt AC2'nin PCGW sayfası çıkar. Veya PCGW içerisindeki arama motorunu kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çözüm
Oyun yasal. Steam'de bir ara Alt+Tab yapınca pencerede DX10 gördüm gibi o yüzden düz Exe'yle başlattım yine aynı. Multisampling ayarı da sönük görünüyor V-Sync'le ilgili diye belki.

Multisampling ayarını belirttiğim yoldaki not defterinden değiştirebiliyorsun. Ayrıca @1247 arkadaşımın dediği ayarları da deneyebilirsin. Sonuçta bugisoft oyunu ne ile karşı karşıya olduğumuz belli değil.

Eki Görüntüle 165704

Daha logoda olan takılma geçti. 10 dakika kadar boş dolandım takılma/atlama olmadı hiç. Çok teşekkür ederim. Yamalı exe'yi de Steam'e tanıttım artık grafik ayarlarını üstünkörü denerim ideali bulmak için. Ondan olmadığını anladık.