POLO_R
Becerikli
Bu dediğim alacak olana da nasihat niteliğinde. Yıllardır hayalini kurduğum PC'yi alana kadar her şey güzeldi, aldıktan 2-3 ay da güzeldi. Artık bakasım yok ve zamanım yok, cidden her şey alana kadarmış, neyse. Toplayalı 6 ay oldu ve her parçasını özenle seçtim, topladım bütçenin el verdiği kadar. Artık zamanım yok, olsa da günün yorgunluğu ile başına oturmak güç geliyor. Oturdum diyelim, max yaptığım YouTube video izlemek, foruma girmek veya CS, Valorant, GTA vs. oynamak, ondan da zevk almamaya başladım. Kasayı izlesem daha keyifli, o kadar diyeyim. Hatta PC toplarken parça araştırması, PC oynamaktan 50 kat daha keyifliydi, hayali kurma vs. Bütün parayı da buna yatırdığım için çok pişmanım, siz siz olun kesinlikle bu şekil hepsini yatırmayın. Hep evde olsam anlarım da, zaman kalmıyor zaten, hafta sonu da spor yapmaya çıkıyorum bisiklet ile. Genel olarak PC kısmının 2. eli nasıl oluyor onu bilmiyorum, sadece o yüzden yazma gereği duydum, piyasa karışık.
Parçalar şu şekilde;
R5 7500F
Sapphire Pulse 9070XT
ASUS B650M-R
Kingston KC 3000 2TB M.2 SSD
2 tane Patriot Viper 16 GB 6000MHz CL30 RGB RAM
Raijintek Cratos 850W PSU
Aerocool D501A kasa
Wi-Fi 6 Ethernet kartı X123 soğutucu
Odyssey G65B monitör
Ekipmanlar: MCHOSE G75 Pro klavye
A5 Ultra mouse
GX30 kulaklık
GameSir Cyclone 2 gamepad
Şunu da ekleyeyim, PC'yi son 2 aydır açmadım desem yeridir, tuşuna bile basmadım, monitör ile YouTube girmekten başka. Kalan 4 ayda da günde 2-3 saat ancak açık kaldı, vaktim olmadığından. Aşırı temiz, sıfır desen yeridir, hiçbir parça yorulmadı bile. Ekran kartı oyun oynarken 50 dereceye bile ulaşmadı (ağır oyunlar dahil), 40 derecelerde gezdi, Max 48-49 ancak gördü. Zaten hep undervolt ile girdiğim için oyunlarda 120 FPS kısıtlaması ile oynadığım için çok serin çalıştı. Anlayan kişiler yorum yaparsa sevinirim, net fiyat bilgisi aldıktan sonra düşüneceğim bu durumu. Bana her şey ile 82K fiyata geldi, o zaman toplama yaptığım için hazıra göre biraz pahalı gelmiş olabilir, ben o şekil istedim, her parçasını kendim seçmek, şimdiden teşekkürler.
Parçalar şu şekilde;
R5 7500F
Sapphire Pulse 9070XT
ASUS B650M-R
Kingston KC 3000 2TB M.2 SSD
2 tane Patriot Viper 16 GB 6000MHz CL30 RGB RAM
Raijintek Cratos 850W PSU
Aerocool D501A kasa
Wi-Fi 6 Ethernet kartı X123 soğutucu
Odyssey G65B monitör
Ekipmanlar: MCHOSE G75 Pro klavye
A5 Ultra mouse
GX30 kulaklık
GameSir Cyclone 2 gamepad
Şunu da ekleyeyim, PC'yi son 2 aydır açmadım desem yeridir, tuşuna bile basmadım, monitör ile YouTube girmekten başka. Kalan 4 ayda da günde 2-3 saat ancak açık kaldı, vaktim olmadığından. Aşırı temiz, sıfır desen yeridir, hiçbir parça yorulmadı bile. Ekran kartı oyun oynarken 50 dereceye bile ulaşmadı (ağır oyunlar dahil), 40 derecelerde gezdi, Max 48-49 ancak gördü. Zaten hep undervolt ile girdiğim için oyunlarda 120 FPS kısıtlaması ile oynadığım için çok serin çalıştı. Anlayan kişiler yorum yaparsa sevinirim, net fiyat bilgisi aldıktan sonra düşüneceğim bu durumu. Bana her şey ile 82K fiyata geldi, o zaman toplama yaptığım için hazıra göre biraz pahalı gelmiş olabilir, ben o şekil istedim, her parçasını kendim seçmek, şimdiden teşekkürler.