Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

metezqq

Uzman
  • Anakart: ASUS Prime A620M-K DDR5.
  • İşlemci: R5 7500F.
  • Ekran kartı: ASUS RTX 4060.
  • İşletim sistemi: Windows 11 Home.

Arkadaşlar, birkaç gün önce açtığım mavi ekran konusundan da bahsetmiştim. Bilgisayarımı her açtığımda mavi ekran alıyordum. Birkaç testten sonra sorunun Armoury Crate yüzünden olduğu anlaşılmıştı. Dün mavi ekran almadan bilgisayarımı kullanmıştım ama bugün sabah açtığımda ilk açılışta başlıktaki "MEMORY_MANAGEMENT" hatasını aldım. Ama bundan birkaç gün önce RAM'leri Memtest86 ile test ettiğimde 0 hata çıkmıştı. Hatta SSD'me, işlemcime ve ekran kartıma da test yaptım; hepsi normaldi. Bu hatayı neyin kaynaklı olarak alıyorum? Minidumpı paylaşıyorum lütfen inceler misiniz?

Minidump: https://www.mediafire.com/file/eap87rgf6a2r1gj/mnidump1_%282%29.zip/file

3dcde813-346b-4fb8-848b-bca894820b79.webp

d0ce52f2-0655-46b4-a028-49d4efa0b4ff.webp

Ekran görüntüsü 2025-04-09 152036.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Anakart: ASUS Prime A620M-K DDR5.
  • İşlemci: R5 7500F.
  • Ekran kartı: ASUS RTX 4060.
  • İşletim sistemi: Windows 11 Home.

Arkadaşlar, birkaç gün önce açtığım mavi ekran konusundan da bahsetmiştim. Bilgisayarımı her açtığımda mavi ekran alıyordum. Birkaç testten sonra sorunun Armoury Crate yüzünden olduğu anlaşılmıştı. Dün mavi ekran almadan bilgisayarımı kullanmıştım ama bugün sabah açtığımda ilk açılışta başlıktaki "MEMORY_MANAGEMENT" hatasını aldım. Ama bundan birkaç gün önce RAM'leri Memtest86 ile test ettiğimde 0 hata çıkmıştı. Hatta SSD'me, işlemcime ve ekran kartıma da test yaptım; hepsi normaldi. Bu hatayı neyin kaynaklı olarak alıyorum? Minidumpı paylaşıyorum lütfen inceler misiniz?

Minidump: https://www.mediafire.com/file/eap87rgf6a2r1gj/mnidump1_%282%29.zip/file

Eki Görüntüle 139783

Eki Görüntüle 139784

Eki Görüntüle 139785
CrystalDiskInfo yükle, İşlev-Gelişmiş Özellik-Ham Değer DEC 10 olarak ayarla ve diskin sağlık bilgilerini EKSİKSİZ paylaş. Disk sorunu veya yazılımsal bir durum olabilir.

CrystalDiskInfo yükle, İşlev-Gelişmiş Özellik-Ham Değer DEC 10 olarak ayarla ve diskin sağlık bilgilerini EKSİKSİZ paylaş. Disk sorunu veya yazılımsal bir durum olabilir.

@VENGEANCE ANGEL dediklerini yaptım aşağıya görüntü bırakıyorum bide crystal disk marktan yazma okuma testide yaptım onuda bıraktım buarada kullandığım ssd -> Lexar NM620 1TB NVMe PCIe Gen 3 x4 Okuma 3500MB Yazma - 3000MB M.2 SSD

@VENGEANCE ANGEL dediklerini yaptım aşağıya görüntü bırakıyorum bide crystal disk marktan yazma okuma testide yaptım onuda bıraktım
buda hd tunedaki sağlık bölümü

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-11 182926.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-11 182926.webp
    66,1 KB · Görüntüleme: 61
  • Ekran görüntüsü 2025-04-11 180645.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-11 180645.webp
    27,3 KB · Görüntüleme: 56
  • Ekran görüntüsü 2025-04-09 152354.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-09 152354.webp
    31 KB · Görüntüleme: 71
@VENGEANCE ANGEL dediklerini yaptım aşağıya görüntü bırakıyorum bide crystal disk marktan yazma okuma testide yaptım onuda bıraktım buarada kullandığım ssd -> Lexar NM620 1TB NVMe PCIe Gen 3 x4 Okuma 3500MB Yazma - 3000MB M.2 SSD

buda hd tunedaki sağlık bölümü
Temiz bir kurulum önereceğim. Onarım her zaman sağlıklı olmayabiliyor. Format at, sonra gözlemleyelim bakalım duruma göre yazarsın. Yazılımsal bir durum da olabilir.

Temiz bir kurulum önereceğim. Onarım her zaman sağlıklı olmayabiliyor. Format at, sonra gözlemleyelim bakalım duruma göre yazarsın. Yazılımsal bir durum da olabilir.

Hocam benim minidump dosyalarımdan neden sonuç bulunamıyor? Geçen açtığım konuda da minidumplardan bir sonuç çıkarmamıştı kimse ama başka konularda bakıyorum, genelinde minidumpdan çözüm yolunu buluyorlar.

Format attıktan sonra ne yapmam gerekiyor veya neyi yapmamam gerekiyor hata almamak için? Armoury Crate sildim. Dün bugünde MSI Afterburner Core Temp gibi yazılımları kaldırdım. Üstüne DDU ile sürücü kaldırdım. Daha stabil çalışan 566.36 sürümünü kurdum.

Hocam benim minidump dosylarımdan neden sonuç bulunamıyor geçen açtığım konuda da minidumplardan bir sonuç çıkarmamıştı kimse ama başka konularda bakıyorum genelinde minidumpdan çözüm yolunu buluyorlar.

Format attıktan sonra ne yapmam gerekiyor veya neyi yapmamam gerekiyor hata almamak için Armoury Crate sildim dün bugünde MSI Afterburner Core Temp gibi yazılımları kaldırdım üstüne DDU ile sürüc kaldırdım daha stabil çalışan 566.36 sürümünü kurdum.

MEMORY_MANAGEMENT alma sebebim yazmıyor mu yani minidumpda? Dediğiniz CrystalDiskInfo testinde anormal bir sonuç var mı? Yoksa normal mi sonuçlar?

hocam benim minidump dosylarımdan neden sonuç bulunamıyor geçen açtığım konudada minidumplardan bi sonuç çıkarmamıştı kimse ama başka konularda bakıyorum genelinde minidumpdan çözüm yolunu buluyorlar
O konuya baktım oraya yazacağım biraz beklersen. Oradaki dosyalara göre de senin ya anakartında bir sorun var, ya güç kaynağında, ya da SSD'de. Güç kaynağının adı pek duyulmamış, hazır sistemlerle geliyormuş, belki de güç kaynağında sorun vardır.
format attıktan sonra ne yapmam gerekiyor veya neyi yapmamam gerekiyor hata almamak için armoury crate sildim dün bugünde msi afterburner core temp gibi yazılımları kaldırdım üstüne ddu ile sürücü kaldırdım daha stabil çalışan 566.36 sürümünü kurdum
Windows Update gücenllemelerini alıyorsundur muhtemelen. Driver Booster gibi saçma sapan yazılımlar kullanma yeter. AMD Auto-Detect Install kullan. NVIDIA için 566.36 da kalmaya devam et.
memory management alma sebebim yazmıyor mu yani minidumpda dediğiniz crystaldiskinfo testinde anormal bi sonuç var mı? yoksa normal mi sonuçlar?
Memory Management hatasının birçok sebebi var, sende görünen de PTE bozulması yani RAM'e işaret ediyor ama RAM temiz olduğuna göre, bir önceki konunu da göz önünde bulundurursak, yukarıda da söylediğim gibi PSU, SSD, veya anakart olması olası.

O konuya baktım oraya yazacağım biraz beklersen. Oradaki dosyalara göre de senin ya anakartında bir sorun var, ya güç kaynağında, ya da SSD'de. Güç kaynağının adı pek duyulmamış, hazır sistemlerle geliyormuş, belki de güç kaynağında sorun vardır.

Windows Update gücenllemelerini alıyorsundur muhtemelen. Driver Booster gibi saçma sapan yazılımlar kullanma yeter. AMD Auto-detect ınstall kullan. NVIDIA için 566.36 da kalmaya devam et.

MEMORY_MANAGEMENT hatasının birçok sebebi var, sende görünen de pte bozulması yani RAM'e işaret ediyor ama RAM temiz olduğuna göre, bir önceki konunu da göz önünde bulundurursak, yukarıda da söylediğim gibi PSU, SSD, veya anakart olması olası.
@VENGEANCE ANGEL hocam merhaba tekrardan en son konuştuğumuzda, yani 11 Nisan'da, bana sorunun kaynağı olabilecek durumlardan bahsetmiştiniz. Sonra ben bilgisayarı tekrardan Gaming.Gen.TR'e gönderdim. Onlar sorunu çözemediklerini söyleyip tüm parçaları söküp tek tek kendi servislerine gönderdiler. Tam 15 gün sonra parçalar geri geldi. Anakart, ekran kartı ve SSD'de sorun görülmemiş, raporda yazanlara göre. Ama RAM'lere gelince, ayıplı ürün ve üretim hatası olduğu söylenmiş raporda bunun üzerine de Gaming.Gen.TR RAM'leri değişim yaptı. 4-5 günde bilgisayarı test edip bana geri yolladılar. Bugün teslim aldım, kurulum falan yaptım. Şu anlık bir mavi ekranla karşılaşmadım ama hala gerginlik var, yine yersem diye. Öyle, size de haber etmek istedim. 11 Nisan'dan 24 Mayıs'a kadar bilgisayarsız kaldım 0 aldığım bilgisayarı 1 gün bile kullanamadım 2 aydan beri şaka gibi bir durum resmen bozuk ürün satmışlar.

RAM'lerime bir de Memtest86 yapmıştım bir sorun gözükmemişti ama demek ki Memtest her zaman doğru göstermiyormuş RAM'lerimin üretim hatası olduğu görülmüş.

@VENGEANCE ANGEL hocam merhaba tekrardan en son konuştuğumuzda, yani 11 Nisan'da, bana sorunun kaynağı olabilecek durumlardan bahsetmiştiniz. Sonra ben bilgisayarı tekrardan Gaming.Gen.TR'e gönderdim. Onlar sorunu çözemediklerini söyleyip tüm parçaları söküp tek tek kendi servislerine gönderdiler. Tam 15 gün sonra parçalar geri geldi. Anakart, ekran kartı ve SSD'de sorun görülmemiş, raporda yazanlara göre. Ama RAM'lere gelince, ayıplı ürün ve üretim hatası olduğu söylenmiş raporda bunun üzerine de Gaming.Gen.TR RAM'leri değişim yaptı. 4-5 günde bilgisayarı test edip bana geri yolladılar. Bugün teslim aldım, kurulum falan yaptım. Şu anlık bir mavi ekranla karşılaşmadım ama hala gerginlik var, yine yersem diye. Öyle, size de haber etmek istedim. 11 Nisan'dan 24 Mayıs'a kadar bilgisayarsız kaldım 0 aldığım bilgisayarı 1 gün bile kullanamadım 2 aydan beri şaka gibi bir durum resmen bozuk ürün satmışlar.

RAM'lerime bir de Memtest86 yapmıştım bir sorun gözükmemişti ama demek ki Memtest her zaman doğru göstermiyormuş RAM'lerimin üretim hatası olduğu görülmüş.

Memtest86 bellek modüllerini test ediyor. RAM'in kendisinde modül dışında bir arıza var mış belli ki. İlk mesajlarda da demiştim RAM'e işaret ediyor pte bozulması var diye.

Evet Memtest86 temiz çıksa bile, dediğim gibi RAM'in kendisinde bir problem varsa gösteremez, çünkü Memtest sadece RAM modüllerini test eder, okuma-yazma işemleri falan.

Neyse sorun çözüldüğüne göre geçmiş olsun diyelim. Güle güle kullan. Bilgilendirme için sağ ol.

Memtest86 bellek modüllerini test ediyor. RAM'in kendisinde modül dışında bir arıza var mış belli ki. İlk mesajlarda da demiştim RAM'e işaret ediyor pte bozulması var diye.

Evet Memtest86 temiz çıksa bile, dediğim gibi RAM'in kendisinde bir problem varsa gösteremez, çünkü Memtest sadece RAM modüllerini test eder, okuma-yazma işemleri falan.

Neyse sorun çözüldüğüne göre geçmiş olsun diyelim. Güle güle kullan. Bilgilendirme için sağ ol.

Sorun inşallah düzelmiştir hocam ya hatırladığım kadarıyla SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hatasıda alıyordum sizce oda RAM'le alakalı olabilir miydi? Hala mavi ekran yiyeceğim diye tırsıyorum RAM'ler değiştirildikten sonra tüm mavi ekranlar düzelmiştir umarım.

Sorun inşallah düzelmiştir hocam ya hatırladığım kadarıyla SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hatasıda alıyordum sizce oda RAM'le alakalı olabilir miydi? Hala mavi ekran yiyeceğim diye tırsıyorum RAM'ler değiştirildikten sonra tüm mavi ekranlar düzelmiştir umarım.
Diğer konuda da RAM demiştim şüpheli olarak. Sern rica etmiştin o konuya da bakar mısın diye hatırlarsan. Paranoyak olma. Mavi ekran alacaksan da al önemli değil emin ol. Mavi ekran sistemin kendisini korumaya alması demek. Mavi ekran olmasaydı bilgisayarlar kullanılamaz hale gelirlerdi.

Bu arada RAM'lerinin markası neydi o "ayıplı" olanlar?