Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

metezqq

Uzman
  • Anakart: ASUS Prime A620M-K DDR5.
  • İşlemci: R5 7500F.
  • Ekran kartı: ASUS RTX 4060.
  • İşletim sistemi: Windows 11 Home.

Arkadaşlar, birkaç gün önce açtığım mavi ekran konusundan da bahsetmiştim. Bilgisayarımı her açtığımda mavi ekran alıyordum. Birkaç testten sonra sorunun Armoury Crate yüzünden olduğu anlaşılmıştı. Dün mavi ekran almadan bilgisayarımı kullanmıştım ama bugün sabah açtığımda ilk açılışta başlıktaki "MEMORY_MANAGEMENT" hatasını aldım. Ama bundan birkaç gün önce RAM'leri Memtest86 ile test ettiğimde 0 hata çıkmıştı. Hatta SSD'me, işlemcime ve ekran kartıma da test yaptım; hepsi normaldi. Bu hatayı neyin kaynaklı olarak alıyorum? Minidumpı paylaşıyorum lütfen inceler misiniz?

Minidump: https://www.mediafire.com/file/eap87rgf6a2r1gj/mnidump1_%282%29.zip/file

3dcde813-346b-4fb8-848b-bca894820b79.webp

d0ce52f2-0655-46b4-a028-49d4efa0b4ff.webp

Ekran görüntüsü 2025-04-09 152036.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Lexar Thor OC 16 GB (2x8) 6000 MHz CL38'di RAM'lerim yenileri takılmış ama umarım onlarda sorunlu değildir :D

Lexar Thor OC 16 GB (2x8) 6000 MHz CL38'di RAM'lerim yenileri takılmış ama umarım onlarda sorunlu değildir :D

DOCP ayarından EXPO'yu açmama gerek var mı sizce? Şu an zaten 4800 MHz de çalışıyor RAM'lerim 6000 yapmama gerek olduğunu düşünmüyorum stabilitesi bozulmasın diye.

DOCP ayarından EXPO'yu açmama gerek var mı sizce? Şu an zaten 4800 MHz de çalışıyor RAM'lerim 6000 yapmama gerek olduğunu düşünmüyorum stabilitesi bozulmasın diye.
Aç da dene. Sorun olacağını sanmıyorum. Vaktin varsa DOCP aç, Memtest86 yap.

Aç da dene. Sorun olacağını sanmıyorum. Vaktin varsa DOCP aç, Memtest86 yap.

Bana zaten testleride 6000 MHz de yaptıklarını söylediler Gaming.Gen.TR tarafı ama şu an Memtest yapacak vaktim yok. Sabah işe gideceğim yatmam gerekiyor, ancak yarın geldikten sonra yapabilirim.

Bana zaten testleride 6000 MHz de yaptıklarını söylediler Gaming.Gen.TR tarafı ama şu an Memtest yapacak vaktim yok sabah işe gideceğim yatmam gerekiyor anca yarın geldikten sonra.

Birkaç araştırmada 6000 MHz de oyun oynarken crash falan verebiliyormuş diye duydum ya da EXPO ayarını aktifleştirdiğinde. Ben de o yüzden zaten aralarında çok fark olmadığını düşünerek 4800'de kullanıyorum şu anlık.

Bana zaten testleride 6000 MHz de yaptıklarını söylediler Gaming.Gen.TR tarafı ama şu an Memtest yapacak vaktim yok. Sabah işe gideceğim yatmam gerekiyor, ancak yarın geldikten sonra yapabilirim.

Birkaç araştırmada 6000 MHz de oyun oynarken crash falan verebiliyormuş diye duydum ya da EXPO ayarını aktifleştirdiğinde. Ben de o yüzden zaten aralarında çok fark olmadığını düşünerek 4800'de kullanıyorum şu anlık.
Ben şahsen bir sorun olacağını sanmıyorum, onlar da testi ne denli yaptılar hangi şartlar altında yaptılar bilmiyorum ama tam performans kullanabilmek varken, kullanmamak da pek mantıklı gelmiyor.

Denemekten zarar gelmez, 6000'e çek kullan.