ACK0

Çalışkan
Merhaba, yaklaşık bir senedir 1080 Ti kullanıyordum ancak kart yükseltmek istedim. Uygun bir fiyata 3080 Ti'a geçtim. Ancak kartı aldığımdan beri birçok oyunda 5-10 dk oynadıktan sonra kapanmalar yaşıyorum.

RDR2, GTA V, Batman Arkham Knight, Assassin's Creed Valhalla gibi birçok oyunda var bu sorun. -League of Legends'da yaşamıyorum mesela, ara sıra onda da ekranın 2 sn gidip geldiği oluyor bu arada ama oynamaya devam edebiliyorum yine.- EXPO'yu kapatıp oynamayı denedim. Ekran kartına undervolt yapıp 300 W'da çalıştırmayı denedim. Ama ne yaptıysam sorun devam etti. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sistem özelliklerini aşağıya bırakıyorum.

Anakart: ASUS TUF B650-E Wi-Fi
İşlemci: Ryzen 5 7500F
RAM: XPG 6000 MHz CL30 (16x2)
PSU: Cooler Master MWE Bronze V2 750 W
Ekran kartı: Gainward Phoenix 3080 Ti

Seasonic 750w focus plus vardı bende yıllar önce aldığım, 3080ti ile bahsettiğiniz problemi yaşatıyordu. Sonradan belli oldu ki ampere gpu larda bu psu ile problem var mış. 6 yıl aradan sonra Seasonic'e mail atıp durumu anlattım şu şekilde test yapıp yollamamı istediler:
Prime95 + Furmark aynı anda açıp (anti aliasing x2 1080p), 3-4 sn de bir space basmamı istediler. Doğal olarak sistem kapandı. Bunun sonucunda psu yu parçalamamı istediler ve yeni psu yolladılar.
Çok yüksek ihtimal sizin PSU da da bir problem var.

Dosya Ekleri

• occt test2.webp
    occt test2.webp
    60,6 KB · Görüntüleme: 33
Seasonic 750W focus Plus vardı bende yıllar önce aldığım, 3080 Ti ile bahsettiğiniz problemi yaşatıyordu. Sonradan belli oldu ki Ampere GPU larda bu PSU ile problem var mış. 6 yıl aradan sonra Seasonic'e mail atıp durumu anlattım şu şekilde test yapıp yollamamı istediler:
Prime95 + FurMark aynı anda açıp (anti aliasing X2 1080p), 3-4 sn de bir space basmamı istediler. Doğal olarak sistem kapandı. Bunun sonucunda PSU'yu parçalamamı istediler ve yeni PSU yolladılar.
Çok yüksek ihtimal sizin PSU da da bir problem var.

Madem öyle Cooler Master firmasına ben de mail atayım. Umarım sorun daha basittir yoksa yeni bir PSU almam gerekecek sorun onda çıkarsa.
Bu arada Seasonic firması yine kalitesini göstermiş. Malının arkasında durmuş. Ne mutlu size sorununuzu güzelce çözmüşler.