akifylmz60

Çalışkan
  • Ryzen 5 7500F.
  • Gigabyte B650M S2H
  • Crucial Pro 16 GB DDR5 5600MHz CL46 RAM.
  • Gigabyte RX 9060 XT.
Bu parçalar ile sistem oluşturmak istiyorum. (Biliyorum RAM güzel değil ama beni 1 sene idare etsin yeter diye 2.el aldım.) Bu parçalar birbirleriyle uyumlu mudur?

Bunlara ek olarak SSD, işlemci soğutucu ve kasa (PSU) önerilerinizi bekliyorum. Özellikle SSD hakkında bilgim yok. Kasanın büyük olmasını istemiyorum. Yani anakart küçücük kalmasın içinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bileşenler uyumlu ancak anakarttan çok kısmışsın, en azından 2x M2 slotlu anakart almaya çalışsaydın. Bütçe verin ona göre diğer bileşenler için öner yapalım.

• Ryzen 5 7500F.
  • Gigabyte B650M S2H
  • Crucial Pro 16 GB DDR5 5600MHz CL46 RAM.
  • Gigabyte RX 9060 XT.
Bu parçalar ile sistem oluşturmak istiyorum. (Biliyorum RAM güzel değil ama beni 1 sene idare etsin yeter diye 2.el aldım.) Bu parçalar birbirleriyle uyumlu mudur?

Bunlara ek olarak SSD, işlemci soğutucu ve kasa (PSU) önerilerinizi bekliyorum. Özellikle SSD hakkında bilgim yok. Kasanın büyük olmasını istemiyorum. Yani anakart küçücük kalmasın içinde.
Bütçe?

Ek olarak anakartı B650M-R ile değiştirmeniz daha iyi olur.

Aynı kombinasyonla çok benzer bir sistem kurmuştum, o yüzden rahatça söyleyebilirim: parçalar birbiriyle uyumlu. Ryzen 5 7500F, B650M S2H ile sorunsuz çalışıyor; RX 7600 XT de PCIe 4.0 yuvasına zaten direkt takıyorsun, bir uyumsuzluk yok. RAM’lerin CL46 olması performansta bir tık geride hissettirebilir ama “bir sene idare etsin” diyorsan gayet iş görür, sistem çalışmasını ya da uyumu etkilemez.

Bileşenler uyumlu ancak anakarttan çok kısmışsın, en azından 2x M2 slotlu anakart almaya çalışsaydın. Bütçe verin ona göre diğer bileşenler için öner yapalım.
Rame 3500tl verdim. Ekran kartına maksimum 20bin TL ayırabilirim. 7500f işlemcinin sıfırı ortalama 6bin TL. En fazla 40bin tllik sistem istiyorum. Yani anakart ssd kasa ve soğutucuya toplamda 11.500TL para kalıyor.