R5 7500F ve RX 9070 XT 16 GB sistemde oyunlarda FPS yüksek ama akıcı değil

seggo

Üyecik
Arkadaşlar benim sistemim bu şekilde fakat oyunları hiç akıcı oynayamıyorum. FPS yuksek her oyunda ama sanki 10 -15 FPS gibi bazen böyle donuk donuk ya nasıl anlatayım ki. Smooth degil hiç. Eski 6 yıllık bilgisayar 40 FPS almasına ragmen cok akıcıydı. En büyük etken neler olabilir sizce?

BIOS güncel ama ayarları nasıl olmalı bilmiyorum. Tüm Windows 11 sürücüleri güncel. AMD ayarlarından mı monitörden mi? Yani cok video izledim de çözemedim olayını.
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
  • Anakart: ASUS Prime B650M-R 7200MHz
  • Ekran kartı: ASUS PRIME Radeon RX 9070 XT OC 16GB GDDR6 256 Bit
  • Monitör: ASUS ROG Strix XG27ACS 27 inç 180Hz 1ms 2K QHD Adaptive Sync Fast IPS Pivot Gaming

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani stabil ayar diye bir olay yok. Yazılımdan FSR veya diğer ayarları yaparsınız o kadar. Sürücüler güncel mi?
evet güncelledim hepsini acaba monıtor ile oyun fps hertz fln uyuşmuyomu cok şeyler araştırdımda kafam cok karıstı hiç bişi anlamamam dahada zorlaştırıyo işi

En stabil AMD ayarları nedir? Ben çok ellemedim orayı muhtemelen kapalıdır şu an evde değilim.
AMD Radeon 175 FPS cap + Freesync açık olarak ayarla. Oyun içi FSR kalite, grafik ayarları düşük/orta olarak dene. Aldığın FPS minimum 175 ise bu ayarlar ile akıcı bir oyun deneyimi yaşaman gerekir. Harici olarak AMD Radeon uygulamasından Radeon Chill, AFMF, Düşük Input lag gibi özelliklerin kapalı olduğundan emin ol. Çoğu faydadan çok zarar getiriyor. Bu verdiğim ayarları sürekli 175 ve üstü FPS alabildiğin rekabetçi bir oyunda dene. Farkı hissetmeme şansın yok.

BIOS güncel ama ayarları nasıl olmalı bilmiyorum. Tüm Windows 11 sürücüleri güncel. AMD ayarlarından mı monitörden mi? Yani cok video izledim de çözemedim olayını.
BIOS güncelse, EXPO açık/kapalı denendiyse ilk aşamada başka bir ayar yapmaya gerek yok. Chipset ve ekran kartı driverını manuel kurduğunuzu varsayıyorum. Gerekirse DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip eski bir sürüm kurun. Net hatırlamamakla birlikte geçenlerde en güncel sürücü ile RX 9070 XT'de sorun yaşayan bir kullanıcıya denk gelmiştim. Eski sürüm sorunu çözdü diyordu. AMD ekran kartı sürücülerindeki sorunlar bu tarz denemelerle çözülebiliyor. Denemekte fayda var.

Son düzenleme:
teşekkürler eve gidince deniycem

FPS yuksek her oyunda ama sanki 10 -15 FPS gibi bazen böyle donuk donuk ya nasıl anlatayım ki. Smooth degil hiç. Eski 6 yıllık bilgisayar 40 FPS almasına ragmen cok akıcıydı. En büyük etken neler olabilir sizce?
Eğer AMD Radeon üzerinden kapatmanı belirttiğimiz ayarlar ile sorunun hala geçmezse, sorun ekran kartı sürücüsünde veya RAM'de olabilir. O noktada @Ayhan Dönmez hocam yardımcı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…