R5 7500F'in PBO Override ve Curve Optimizer ayarları nasıl olmalı?

KingForADay

Başarılı
Merhaba, 7500 F için PBO override +200 slacar X10 yaptım Curve Optimizer all cores negative -30 olarak 1 saat adiDA64EXTReme stress testi yaptım ve bir hata almadım CS2 PUBG oynadım ve bir sıkıntı yaşamadım bu Curve Optimizer voltajı düşürüp performansı kısmaz herhalde deafult yapıp +200 override olarak mı devam etsem.

7500F.
B650M-K
6000 MHz CL30 1X16.
Assassin burst 120.
MX-4
A21 Plus 4 fan.

30 dakika Prime95 small ffts testi yaptım şu an için bir sorun yok -30 all cores co stabil çalışıyor diyebiliriz herhalde işlemcinin silikon kalitesi iyi galiba.

Son düzenleme:
R5 7500F için yapman gereken ayarlar ve öneriler şu şekildedir:

1. PBO Override Ayarları:
- PBO Override: +200 MHz kullanmak iyi bir seçim. Bu, işlemcinin temel saat hızını artırır ve ekstra performans sağlar.

2. Curve Optimizer Ayarları:
- Curve Optimizer: Tüm çekirdekler için -30 mV ayarına sahipsen ve stabil çalışıyorsa, bu ayarı koruyabilirsin. İşlemci voltajını düşürerek ısıyı azaltmak ve sistemin daha verimli çalışmasını sağlamak için bu iyi bir yöntemdir.

3. Stres Testi ve Oyun Testi:
- AdiDA64 Extreme ve Prime95 ile yaptığın stres testleri, sisteminin stabil olduğunu gösteriyorsa (hata olmadıysa), bu ayarları devam ettirmekte fayda var.

4. Alternatif:
- Eğer daha fazla denemek istersen, Curve Optimizer ayarını geri default yapıp +200 MHz PBO ile devam edebilirsin. Ancak şu anki -30 mV ayarının sorunsuz çalıştığını düşünüyorsan, bu ayarı olduğu gibi bırakmak daha mantıklı.

5. Sıcaklığı İzleme:
- Oyun oynarken ve stres testleri yaparken işlemcinizin sıcaklığını izlemeye devam et. Eğer sıcaklık yükselmeye başlarsa, voltajı yeniden değerlendirmen gerekebilir.

Bu önerileri uygulayarak en iyi performansı elde etmeye devam edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…