KingForADay

Başarılı
Merhaba, 7500 F için PBO override +200 slacar X10 yaptım Curve Optimizer all cores negative -30 olarak 1 saat adiDA64EXTReme stress testi yaptım ve bir hata almadım CS2 PUBG oynadım ve bir sıkıntı yaşamadım bu Curve Optimizer voltajı düşürüp performansı kısmaz herhalde deafult yapıp +200 override olarak mı devam etsem.

7500F.
B650M-K
6000 MHz CL30 1X16.
Assassin burst 120.
MX-4
A21 Plus 4 fan.

30 dakika Prime95 small ffts testi yaptım şu an için bir sorun yok -30 all cores co stabil çalışıyor diyebiliriz herhalde işlemcinin silikon kalitesi iyi galiba.

Son düzenleme:
Merhaba, 7500 F için PBO override +200 slacar X10 yaptım Curve Optimizer all cores negative -30 olarak 1 saat adiDA64EXTReme stress testi yaptım ve bir hata almadım CS2 PUBG oynadım ve bir sıkıntı yaşamadım bu Curve Optimizer voltajı düşürüp performansı kısmaz herhalde deafult yapıp +200 override olarak mı devam etsem.

7500F.
B650M-K
6000 MHz CL30 1X16.
Assassin burst 120.
MX-4
A21 Plus 4 fan.

30 dakika Prime95 small ffts testi yaptım şu an için bir sorun yok -30 all cores co stabil çalışıyor diyebiliriz herhalde işlemcinin silikon kalitesi iyi galiba.
R5 7500F için yapman gereken ayarlar ve öneriler şu şekildedir:

1. PBO Override Ayarları:
- PBO Override: +200 MHz kullanmak iyi bir seçim. Bu, işlemcinin temel saat hızını artırır ve ekstra performans sağlar.

2. Curve Optimizer Ayarları:
- Curve Optimizer: Tüm çekirdekler için -30 mV ayarına sahipsen ve stabil çalışıyorsa, bu ayarı koruyabilirsin. İşlemci voltajını düşürerek ısıyı azaltmak ve sistemin daha verimli çalışmasını sağlamak için bu iyi bir yöntemdir.

3. Stres Testi ve Oyun Testi:
- AdiDA64 Extreme ve Prime95 ile yaptığın stres testleri, sisteminin stabil olduğunu gösteriyorsa (hata olmadıysa), bu ayarları devam ettirmekte fayda var.

4. Alternatif:
- Eğer daha fazla denemek istersen, Curve Optimizer ayarını geri default yapıp +200 MHz PBO ile devam edebilirsin. Ancak şu anki -30 mV ayarının sorunsuz çalıştığını düşünüyorsan, bu ayarı olduğu gibi bırakmak daha mantıklı.

5. Sıcaklığı İzleme:
- Oyun oynarken ve stres testleri yaparken işlemcinizin sıcaklığını izlemeye devam et. Eğer sıcaklık yükselmeye başlarsa, voltajı yeniden değerlendirmen gerekebilir.

Bu önerileri uygulayarak en iyi performansı elde etmeye devam edebilirsin.