R5 7500X3D sistemde OCCT CPU/RAM testinde mavi ekran hatası

nowx 5

Başarılı
Sistemimde kararlılık testi yapmak amacıyla OCCT üzerinden CPU + RAM testini başlattığımda, sistem test başladıktan 2-3 dakika sonra mavi ekran verip kapanıyor ve kendini yeniden başlatıyor.

Sistem bilgilerim:
İşlemci (CPU): R5 7500X3D
Ekran kartı (GPU): Gigabyte OC RX 9070 XT
Anakart: Gigabyte B840M D2H
RAM: Patriot Viper 6000 MHz CL30 XMP1 1x16 GB 6000 MHz CL30
Güç Kaynağı (PSU): Raijintek Cratos 1000W

Son düzenleyen: Moderatör:
Amazon saticiliysa almasi muhtemel. Testi son ilettigim link uzerinden mi gerceklestiriyorsun? Ekstra N11'deki satici kimdi?

Amazon'daki satıcı ebrar bilgisayar N11'deki satıcı magic sizin attığınız link üzerinden test yapıyorum.

Belleği test edeli 13 dk oldu sorun yok ne zaman OCCT testine geçmeliyim.

@Ayhan Dönmez, Ne diyorsun hocam? 5600 sorun yok diyor manuel. Iade mi burasi?

Tek modül 5600 ıkınıyorsa 2 modül 5600 açamaz gibi, anakart faktörü de var ama temelde 7500X3D IMC tırt. AMD desteği 5200 MT/s çünkü bu işlemciye, silikon artığını koyuyorlar o yüzden. 5600 sıkılıp şansınızı deneyin. 1-2-1 Nitro, CL28-34-34-48-62 gibisinden. Diğer subtiming'leri de ayarlayın.

EXPO 1 hala 5600 geçmedşm hala.

EXPO açıkken hata var diyordun, şimdi hata yok dedin. Soğutucu montajını bir gözden geçir, işlemciyi oturtmadan önce soketi kontrol ettin mi? Belki bent pin var.

Sogutucu sonrasi bakalim o zaman, bosuna ugrasmayalim obur turlu.

1sn gözden geçirmek istiyorum en son voltaj ayarlarını yaptık voltaj yapmadan önce defaultta 15 dk kaldı sorun yoktu sonra tekrardan test ettim gitti yine şimdi voltaj yaptık gereken tüm ayarı yaptık EXPO 1 6000 de şu an OCCT de böyle mavi verecek mi kontrol edeyim mi Memtest'i böyle yaptık ayarlardan sonra sıkıntı çıkmadı.

Bir öyle bir böyleyse montajda sorun var ya da işlemci mort.

Bu arada işten eve gelir gelmez soğutucunun vidalarını gevşettim öyle duruyor ne yerinden çıkacak şekilde ne de tam sıkı ortası bir şey.

Bir öyle bir böyleyse montajda sorun var ya da işlemci mort.

Ayarladan sonra düzelti ayar öncesi hep hatalıydı.

Ama bellekler böyle çalışıyor şu an.

Dosya Ekleri

• 20260805_152600.webp
    4,8 MB · Görüntüleme: 5
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…