nowx 5

Başarılı
Sistemimde kararlılık testi yapmak amacıyla OCCT üzerinden CPU + RAM testini başlattığımda, sistem test başladıktan 2-3 dakika sonra mavi ekran verip kapanıyor ve kendini yeniden başlatıyor.

Sistem bilgilerim:
İşlemci (CPU): R5 7500X3D
Ekran kartı (GPU): Gigabyte OC RX 9070 XT
Anakart: Gigabyte B840M D2H
RAM: Patriot Viper 6000 MHz CL30 XMP1 1x16 GB 6000 MHz CL30
Güç Kaynağı (PSU): Raijintek Cratos 1000W

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI almayi dusunme bile. Forumda onlarca belki yuzlerce hata var. Stabil etmesi zor, sorunlu oluyor geneli.

Sizlerin bana önereceği bir model olsun onu satın alim bir de işlemciyi değişmesem ne olur sadece oyun için kullanacağım render almayacağım.

MSI almayi dusunme bile. Forumda onlarca belki yuzlerce hata var. Stabil etmesi zor, sorunlu oluyor geneli.

Gigabyte B850M Force ozelinde Wi-Fi barindiran model bu:

Mercuys USB Bluetooth ve aynı markanım antenli Wi-Fi'si var anakarta olmasına gerek yok bence.

Sizlerin bana önereceği bir model olsun onu satın alim bir de işlemciyi değişmesem ne olur sadece oyun için kullanacağım render almayacağım.

Mercuys USB Bluetooth ve aynı markanım antenli Wi-Fi'si var anakarta olmasına gerek yok bence.
USB Bluetooth varsa kullanirsin o sekilde. Wi-Fi'de bilgim yok. Sorun anakart'ta da olabilir, Islemci'nin bellek kontrolcusu icinde de olabilir. 9700X ayni fiyat nezdinde 7500x3D'den daha iyi bir islemci zaten. Cekirdek ve Ghz farklari belirgin. L3 onbellek basip koymuslar satisa, ryzen 5 olmasi da ayri komik. @Ayhan Dönmez

USB Bluetooth varsa kullanirsin o sekilde. Wi-Fi'de bilgim yok. Sorun anakartta da olabilir, ıslemci'nin bellek kontrolcusu icinde de olabilir. 9700X ayni fiyat nezdinde 7500X3D'den daha iyi bir islemci zaten. Cekirdek ve GHz farklari belirgin. L3 onbellek basip koymuslar satisa, Ryzen 5 olmasi da ayri komik. @Ayhan Dönmez

Harbide değişmesi gerekli ise değiştirim oyun için sadece ama gerek yoksa bence değişime gerek yok anakartı şimdi söküp iade etmeye gidiyorum.

Harbide değişmesi gerekli ise değiştirim oyun için sadece ama gerek yoksa bence değişime gerek yok anakartı şimdi söküp iade etmeye gidiyorum.
Anakart chipset olarak kotu zaten, onu degistirmeni oneririm. En kotu anakarti degistirirsin, o sekilde ayarlamalar yapariz. O haliyle de kotuyse islemci iadesi gerekebilir.

Anakart chipset olarak kotu zaten, onu degistirmeni oneririm. En kotu anakarti degistirirsin, o sekilde ayarlamalar yapariz. O haliyle de kotuyse islemci iadesi gerekebilir.

O zaman fikre açığım anakartı kargolatıp iade ettim şimdi hem çok pahalı olmayan sizin de beğendiniz güzel olan anakart modeli nedir sorun yaşamayım bir daha Amazon ve Hepsiburada olursa iyi olur iade politikaları çok iyi.