Sistemimde kararlılık testi yapmak amacıyla OCCT üzerinden CPU + RAM testini başlattığımda, sistem test başladıktan 2-3 dakika sonra mavi ekran verip kapanıyor ve kendini yeniden başlatıyor.
Hani biz sorun yaşamızdık ya bu sorunların olmasını istemiom yani ona göre sizinde kafanızı şişirdim ama bu durum gerçekten canımı sıktı asus mu gigabayt mı usb portu pek önemli deği
Hani biz sorun yaşamızdık ya bu sorunların olmasını istemiom yani ona göre sizinde kafanızı şişirdim ama bu durum gerçekten canımı sıktı asus mu gigabayt mı usb portu pek önemli deği
Estagfurullah, iki anakartta problem yasatan anakartlar degil. Ornek vereyim ben aktif B850M-K kullaniyorum, @demjr, B850M Force kullaniyor. Deneyimlerini aktarir o da musaitliginde.
Estagfurullah, iki anakartta problem yasatan anakartlar degil. Ornek vereyim ben aktif B850M-K kullaniyorum, @demjr, B850M Force kullaniyor. Deneyimlerini aktarir o da musaitliginde.
Merhaba, anakart geldi. BIOS'u güncelledim. Wi-Fi olan modeli aldım, rev 1.2 F8 BIOS kurdum. Windows 11'i sıfırdan yükledim. Şu an işe gidiyorum. Sabah Gigabyte'ın sitesinden chipseti güncelleyeceğim, ekran kartı driver'ı vs. daha sonra etiket atarım size. Allah'ın izniyle de inşallah bu sefer mavi ekran almadan, sorunsuz bir şekilde kullanacağım.
En basta TSME, Integrated Graphics, SVM, IOMMU, Memory Context Restore, Power Down Enable, Global C-State, VRM/Clock Spread Spectrum ayarlarini disabled alirsin. Sonrasinda duz EXPO acip FCLK 2000'de UCLK=MEMCLK yapilip denenmesi gerekli. Iletebilecegim BIOS gorsellerini iletirim, ilk testleri o sekilde gerceklestirirsin. Hata durumunda tekrardan bakalim. @nowx
En basta TSME, Integrated Graphics, SVM, IOMMU, Memory Context Restore, Power Down Enable, Global C-State, VRM/Clock Spread Spectrum ayarlarini disabled alirsin. Sonrasinda duz EXPO acip FCLK 2000'de UCLK=MEMCLK yaparak. Iletebileceklerimi iletirim, ilk testleri o sekilde gerceklestirirsin. Hata durumunda tekrardan bakalim. @nowx
Ekstra anakart chipset driverini asagidaki linkten indirsen daha saglikli olur. Anakart ureticileri genelde guncellemiyor veya gec guncel surum koyuyorlar siteye. APU driverlarini vs. kurma ekstra.