R5 7500X3D sistemde OCCT CPU/RAM testinde mavi ekran hatası

nowx 4

Başarılı
Sistemimde kararlılık testi yapmak amacıyla OCCT üzerinden CPU + RAM testini başlattığımda, sistem test başladıktan 2-3 dakika sonra mavi ekran verip kapanıyor ve kendini yeniden başlatıyor.

Sistem bilgilerim:
İşlemci (CPU): R5 7500X3D
Ekran kartı (GPU): Gigabyte OC RX 9070 XT
Anakart: Gigabyte B840M D2H
RAM: Patriot Viper 6000 MHz CL30 XMP1 1x16 GB 6000 MHz CL30
Güç Kaynağı (PSU): Raijintek Cratos 1000W

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlari da bu sekilde ayarla. Bank refresh modunu Normal al.

Nasıl pc yi kapatıcam işe gitmesem yapardık
Son dediklerimi yapip F10 yap, devamina musaitliginde bakalim.

Dosya Ekleri

• 20260804_223748.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 13
Bunlari da bu sekilde ayarla. Bank Refresh modunu normal al.

Son dediklerimi yapip F10 yap, devamina musaitliginde bakalim.

Hocam 2. kısmo yapmadım F10 bastım 1.0 ayarlanmıo.

Dosya Ekleri

• 20260804_224416.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 10
Hocam 2. kısmo yapmadım F10 bastım 1.0 ayarlanmıo.

1000 ayarla ikisini. VDDP manuel 1.1.

1000, 1000 ayarlaman lazim onu da. Boot ederse dedigim gibi musaitliginde bakalim.

Boot etmezse 5600 deneyin, Nitro Robust Enabled şart.

Soğutucu vidaları gevşetilebilir... Sırasıyla çapraz 2-3 tur sıkın. Dönmediği yerde bırakın.

1000 ayarla ikisini. VDDP manuel 1.1.

Boot etmezse 5600 deneyin, Nitro Robust Enabled şart.

Soğutucu vidaları gevşetilebilir... Sırasıyla çapraz 2-3 tur sıkın. Dönmediği yerde bırakın.
Sıvı soğutucu var fark etmez dimi

O zaman ben bu atılan frekansları gireceğim sonra boot deneyeceğim açılmazsa foruma yazacağım açılırsa kapatocam pc yi vidaları hafif şekilde gevşeteceğim mütabık mıyız?

O zaman ben bu atılan frekansları gireceğim sonra boot deneyeceğim açılmazsa foruma yazacağım açılırsa kapatocam pc yi vidaları hafif şekilde gevşeteceğim mütabık mıyız?
Denersin ayarlamalari, tum ayarlari geciririz. Hala sorun varsa sogutucuya yoneliriz. Sogutucu kaynakli sorun varsa BIOS'tan kaynagini bulmak imkansiza yakin olur.

Denersin ayarlamalari, tum ayarlari geciririz. Hala sorun varsa sogutucuya yoneliriz. Sogutucu kaynakli sorun varsa BIOS'tan kaynagini bulmak imkansiza yakin olur.
Bende frame'den dolayi yasadim cunku. Frame sokunca otomatik cozuldu mesela. Ayni sorunu sogutucunun tam baski yapmamasi veya az baskilamasi da bu sonuclari dogurabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…