nowx 4

Başarılı
Sistemimde kararlılık testi yapmak amacıyla OCCT üzerinden CPU + RAM testini başlattığımda, sistem test başladıktan 2-3 dakika sonra mavi ekran verip kapanıyor ve kendini yeniden başlatıyor.

Sistem bilgilerim:
İşlemci (CPU): R5 7500X3D
Ekran kartı (GPU): Gigabyte OC RX 9070 XT
Anakart: Gigabyte B840M D2H
RAM: Patriot Viper 6000 MHz CL30 XMP1 1x16 GB 6000 MHz CL30
Güç Kaynağı (PSU): Raijintek Cratos 1000W

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemimde kararlılık testi yapmak amacıyla OCCT üzerinden CPU + RAM testini başlattığımda, sistem test başladıktan 2-3 dakika sonra mavi ekran verip kapanıyor ve kendini yeniden başlatıyor.

Sistem bilgilerim:
İşlemci (CPU): R5 7500X3D.
Ekran kartı (GPU): Gigabyte OC RX 9070 XT.
Anakart: Gigabyte B840M D2h.
RAM: Patriot Viper 6000 MHz CL30 XMP1 1x16 GB 6000 MHz CL30.
Güç kaynağı (PSU): Raijintek cratos 1000W.

İşlemci UV, OC veya RAM timing yaptınız mı?

BIOS güncel değilse BIOS'u güncelleyin. EXPO açmadan iGPU kapalı bir şekilde test edin. Ekran kartı bağlantısını nasıl yaptınız? Bu model 3 tane 6+2 8 pin kablo ile çalışıyor. Güç kaynağından ayrı ayrı 3 tane 8 pin kablo gelmiş olması lazım, bağlantıyı kontrol edin. Oyunlarda hiç hata almadınız mı?

BIOS güncel değilse BIOS'u güncelleyin. EXPO açmadan iGPU kapalı bir şekilde test edin. Ekran kartı bağlantısını nasıl yaptınız? Bu model 3 tane 6+2 8 pin kablo ile çalışıyor. Güç kaynağından ayrı ayrı 3 tane 8 pin kablo gelmiş olması lazım, bağlantıyı kontrol edin. Oyunlarda hiç hata almadınız mı?

3 pce kablodantakılı BIOS güncel oyunda test etmedim CPU RAM benchmarkta yaptı.

Minidump dosyasını paylaşınız.
Mavi ekran mı

Bu rehbere bakın.

CPU ve RAM ayrı test ettiğinizde hata alıyor musunuz?

Ona bakmadım bakacağım ve size ileteceğim.

Bu rehbere bakın.

Bunu da yapıp buraya sabitleyeceğim.

Evet dostlar CPU ile RAM arasında OCCT ile ayrı ayrı test ettiğim zaman işlemcide bir hata gözükmedi ama RAM'i test ettğim zaman upload error hatası verdi OCCT'de sistem yükleme yapmadı ve mavi ekran verdi mavi ekran özetini atıyorum

Son düzenleme: