nowx 4

Başarılı
Sistemimde kararlılık testi yapmak amacıyla OCCT üzerinden CPU + RAM testini başlattığımda, sistem test başladıktan 2-3 dakika sonra mavi ekran verip kapanıyor ve kendini yeniden başlatıyor.

Sistem bilgilerim:
İşlemci (CPU): R5 7500X3D
Ekran kartı (GPU): Gigabyte OC RX 9070 XT
Anakart: Gigabyte B840M D2H
RAM: Patriot Viper 6000 MHz CL30 XMP1 1x16 GB 6000 MHz CL30
Güç Kaynağı (PSU): Raijintek Cratos 1000W

Son düzenleyen: Moderatör:
rtp.webp

Windows Memory Cleaner ile bellek temizleme isleminden sonra Auto yazan kisma tiklayip bir kez tiklayip o sekilde testi baslat resimdeki gibi, Max Errors 1, Max Time 90 yapabilirsin.

@nowx

rtp.webp

Windows Memory Cleaner ile bellek temizleme isleminden sonra Auto yazan kisma tiklayip bir kez tiklayip o sekilde testi baslat resimdeki gibi, Max Errors 1, Max Time 90 yapabilirsin.

@nowx
Uzun test icin;

Veii adli kullanicinin linkinden indirilecek. Ilk aciliste AWE hatasi verdikten sonra bir kere PC reset attiktan sonra Memory Cleaner sonrasi teste baslayabilirsin.

Bu arada dostlar defaultta RAM'i strese soktum yine aynı hata verdi hata kodu bu 080426-15906-01

Eki Görüntüle 271167

Windows Memory cleaner ile bellek temizleme isleminden sonra Auto yazan kisma tiklayip bir kez tiklayip o sekilde testi baslat resimdeki gibi, Max errors 1, Max time 90 yapabilirsin.

@nowx

Uzun test icin;

Veii adli kullanicinin linkinden indirilecek. Ilk aciliste awe hatasi verdikten sonra bir kere PC reset attiktan sonra Memory cleaner sonrasi teste baslayabilirsin.

Merhaba sizin dediğiniz Memory cleanerdan temizledim RAM test Pro'dan adım adım sizin dedikleinirizi yaptım çalıştırdım birkaç dk sonra mavi ekran verdi aşağıda Memory ile alakalı bir şey yazıyordu.

@Recep Baltaş konu hakkında yardımcı olur musun?

Son düzenleme:
@shiiw Manuel ayarlanması lazım, 7500X3D vakası olabilir. Soğutucu gevşetilip tekrardan denensin. BIOS sonu küçük harf ile bitmeyen, yani Beta olmayan son sürüme güncelleyin. Bank Refresh Mode Normal alınabilir, Nitro ayarı uygulayın. VSOC 1.3, VDDP 1.1/1.15 deneyin. VDD, VDDQ, VDDIO 1.4 kalabilir. @X99

Eki Görüntüle 271167

Windows Memory cleaner ile bellek temizleme isleminden sonra Auto yazan kisma tiklayip bir kez tiklayip o sekilde testi baslat resimdeki gibi, Max errors 1, Max time 90 yapabilirsin.

@nowx

Uzun test icin;

Veii adli kullanicinin linkinden indirilecek. Ilk aciliste awe hatasi verdikten sonra bir kere PC reset attiktan sonra Memory cleaner sonrasi teste baslayabilirsin.

Veii kullancısının uygulamasına girdim 30'dan fazla error yazdı 080426-15281-01

@shiiw manuel ayarlanması lazım, 7500X3D vakası olabilir. Soğutucu gevşetilip tekrardan denensin. BIOS sonu küçük harf ile bitmeyen, yani beta olmayan son sürüme güncelleyin. Bank Refresh mode normal alınabilir, Nitro ayarı uygulayın. VSOC 1.3, vddp 1.1/1.15 deneyin. Vdd, vddq, vddıo 1.4 kalabilir. @X99

Bundan sonra ben nasıl yapılacağını bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

İtro ayarı uygulayın. VSOC 1.3, vddp 1.1/1.15 deneyin. Vdd, vddq, vddıo 1.4 kalabilir.

B840 ile 7500X3D yan yana gelmiş, dağ dağa kavuşur, bu sistem yine problem çıkarmaktan vazgeçmez. İşlemciyi satıp canavar gibi 9700X, anakartıda B850 Neo yapacak, sonra sistemin keyfini sürecek. Güç kaynağı ve RAM'ler süper.

Bundan sonra ben nasıl yapılacağını bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

RAM işine @shiiw atadım artık, o ilgilensin biraz da. Ben dahil olursam 100 sayfa sürer. Ayarları verdim, BIOS'tan fotoğraflayıp gönderirsen oradan işaretler. Tweaker'da voltaj ve timing ayarları Gigabyte'da. Nitro menüsü ise tüm kartlarda ortaktır, AMD menüsü.

@nowx Gigabyte B840 hiç olmamış bu sisteme, muhtemelen hazır sistemdir. 7500X3D aynı şekilde memory controller problematik denk gelme olasılığı fazla.

RAM işine @shiiw atadım artık, o ilgilensin biraz da. Ben dahil olursam 100 sayfa sürer. Ayarları verdim, BIOS'tan fotoğraflayıp gönderirsen oradan işaretler. Tweaker'da voltaj ve timing ayarları Gigabyte'da. Nitro menüsü ise tüm kartlarda ortaktır, AMD menüsü.

@nowx Gigabyte B840 hiç olmamış bu sisteme, muhtemelen hazır sistemdir. 7500X3D aynı şekilde Memory Controller problematik denk gelme olasılığı fazla.

Uygun fiyatta görünce almak istedim.