nowx 5

Başarılı
Sistemimde kararlılık testi yapmak amacıyla OCCT üzerinden CPU + RAM testini başlattığımda, sistem test başladıktan 2-3 dakika sonra mavi ekran verip kapanıyor ve kendini yeniden başlatıyor.

Sistem bilgilerim:
İşlemci (CPU): R5 7500X3D
Ekran kartı (GPU): Gigabyte OC RX 9070 XT
Anakart: Gigabyte B840M D2H
RAM: Patriot Viper 6000 MHz CL30 XMP1 1x16 GB 6000 MHz CL30
Güç Kaynağı (PSU): Raijintek Cratos 1000W

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ve işlemciyi iade edin, şu an için birkaç gün vakit ayırıp uğraşın. 5600 MT/s bile açamazsa iade. 9700X ve B850M-K alın ASUS. İşlemciyi DFS'den al.

Soğutucu olayını da denersiniz. İlk 5600 ve 5200 MT/s bakın.

EXPO 2 ile XMP 2 de ayarla öyle yapılmış çekimmi oraya.

Dosya Ekleri

• 20260805_145503.webp
    20260805_145503.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 8
Şu an mem test 3 dk oldu error yok mavi ekran yok normalde 30 saniyede kapanırdı.
OCCT de işlemci ve RAM için kararlılık testi de yapim mi?
Tamam, BIOS'ta EXPO acik sekilde bana fotograf ilet. Tweaker sekmesi, Tweaker icinde DRAM ve PBO sekmesi, en son Advanced > AMD Overclocking'den Nitro kismi lazim.

https://www.overclock.net/attachments/tm5_0-12-3_1usmus25-coolcmd-zip.2673122/, bunu acarsa dogrudan baslatiyor indirmeyi.
Bu surum ile yapman lazim testi.

Indirip fotograftaki ilettigin test yanlis.

Yine indirdikten sonra uygulamayi acinca "AWE" hatasi alacaksin muhtemelen. AWE hatasindan sonra sistemi resetle, resetten sonra Memory Cleaner ile bellek temizleyip testi baslatabilirsin. Arkada Vanguard varsa kapatman gerek, direkt boot ederken acilmamali bu surecteyken. FaceIT varsa direkt kaldirman lazim.

Yine indirdikten sonra uygulamayi acinca "AWE" hatasi alacaksin muhtemelen. AWE hatasindan sonra sistemi resetle, resetten sonra Memory Cleaner ile bellek temizleyip testi baslatabilirsin. Arkada Vanguard varsa kapatman gerek, direkt boot ederken acilmamali bu surecteyken. FaceIT varsa direkt kaldirman lazim.
Bununla bellek temizlemen gerek:

Zaten yeni Windows oyun vs yok belleği temizledim test yapıyor 4 dk oldu sorun yok error da yok şimdi anakartı direkt değişebilirim Amazon politikasından dolayı işlemciyi N11 üzerinden aldım değişirler mi soru işareti.

Zaten yeni Windows oyun vs yok belleği temizledim test yapıyor 4 dk oldu sorun yok error da yok şimdi anakartı direkt değişebilirim Amazon politikasından dolayı işlemciyi N11 üzerinden aldım değişirler mi soru işareti.
Amazon saticiliysa almasi muhtemel. Testi son ilettigim link uzerinden mi gerceklestiriyorsun? Ekstra N11'deki satici kimdi?