Alucardll 5
Uzman
Merhaba arkadaşlar, Aldığım OEM sistemde 7500X3D tercih ettim. Ancak sonrasında sosyal medyada bazı arkadaşlar bu işlemci yerine 9600X seçmemin daha doğru olacağını, hatta 7500X3D'nin genel olarak alınmaya değer bir X3D işlemci olmadığını söyledi.
Ben işlemciyi özellikle oyun odaklı olduğum için tercih ettim. 9600X'e geçme imkanımız vardı.
Açıkçası donanım konusunda çok deneyimli değilim. Sistemi almadan önce YouTube'da oyun ve performans testlerine baktım, videoların altındaki yorumları da okudum. 7500X3D'nin özellikle oyun için tercih edilmesi gerektiğini söyleyen birçok yorum gördüm. Forumdaki arkadaşlardan da benzer yönde öneriler alınca bu işlemciyi tercih ettim.
Ancak şimdi aşağıdaki yorumları görünce kafam karıştı. Sizce 873 TL daha verip 9600X almak daha mı mantıklı olurdu, yoksa oyun odaklı kullanım için 7500X3D tercih etmek doğru bir karar mıydı?
Özellikle bu iki işlemciyi oyun performansı, genel kullanım ve uzun vadeli kullanım açısından değerlendirirseniz sevinirim. Ekran görüntülerindeki yorumları da dikkate alarak fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.
Ben işlemciyi özellikle oyun odaklı olduğum için tercih ettim. 9600X'e geçme imkanımız vardı.
Açıkçası donanım konusunda çok deneyimli değilim. Sistemi almadan önce YouTube'da oyun ve performans testlerine baktım, videoların altındaki yorumları da okudum. 7500X3D'nin özellikle oyun için tercih edilmesi gerektiğini söyleyen birçok yorum gördüm. Forumdaki arkadaşlardan da benzer yönde öneriler alınca bu işlemciyi tercih ettim.
Ancak şimdi aşağıdaki yorumları görünce kafam karıştı. Sizce 873 TL daha verip 9600X almak daha mı mantıklı olurdu, yoksa oyun odaklı kullanım için 7500X3D tercih etmek doğru bir karar mıydı?
Özellikle bu iki işlemciyi oyun performansı, genel kullanım ve uzun vadeli kullanım açısından değerlendirirseniz sevinirim. Ekran görüntülerindeki yorumları da dikkate alarak fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.
Hocam 9700X'e geçmek için yaklaşık 3 bin TL daha vermemiz gerekiyordu. Biz de bu farkı işlemci yerine uzun vadede anakarta ayırmayı tercih ettik, ileride gerekirse işlemciyi yükseltebilirim diye düşündüm. RAM tarafında da değişim seçeneği yoktu, 2X almak bütçeyi aşıyordu. Fiyatlar biraz normale dönerse ileride ikinci bir modül eklemeyi veya RAM'i değiştirmeyi düşünüyorum. Zaten hala siparişi iptal edebilirim. Daha uygun ve dengeli bir alternatif varsa önerilerinize açığım.
9700X ve CL30 6000MHz RAM ile alınsaydı dâhâ iyi olurdu.
SSD yorumum yok, tier list tablosunu anımsamıyorum...
Son düzenleme: