Hocam benim işlemcinin TDP zaten 65W imiş ben eco mode açınca zaten 65W aldığımdan 65 yapınca bir işe yaramıyor ancak sizin 0.100 de offsette stabil çalışıyor olması çok iyi benimki de 0.09 da çalışıyor ancak sadece yeniden başlatınca ekrana güç gelmiyor, normal kapatıp açmam lazım.

Evet hocam denedim ancak 0.050 civarından sonrasın neden anlamsız olur onu anlamadım. Ne kadar çok düşürürsem performans stabil olduğu sürece sıcaklık azalmaz mı?
0.075'ten öteye bence geçme, Cinebench skorları falan da düşüyor onun ötesinde, bahsettiğim core mevzusu oluyor çünkü. Anlık ve efektif çalışma frekansları arasındaki fark açılıyor, performansı düşürüyor. 0.050 dene bence ilk, sonrasında 0.070 dene, stabilse orada bırak. Bunları uyguluyor mu bir de, program üzerinden kontrol et, sıcaklık farkından direkt anlarsın zaten.

0.075'ten öteye bence geçme, Cinebench skorları falan da düşüyor onun ötesinde, bahsettiğim Core mevzusu oluyor çünkü. Anlık ve efektif çalışma frekansları arasındaki fark açılıyor, performansı düşürüyor. 0.050 dene bence ilk, sonrasında 0.070 dene, stabilse orada bırak. Bunları uyguluyor mu bir de, program üzerinden kontrol et, sıcaklık farkından direkt anlarsın zaten.

Yani bir ara 0.09 denedim bilgisizliğimden. Ancak sadece 6 derece civarı bir düşüş oldu ve bu da bana az gelmişti bilemedim. Acaba fazla düşürdüğüm için mi bu kadar az oldu kararsızlaştı mı bilemedim.

Yani bir ara 0.09 denedim bilgisizliğimden. Ancak sadece 6 derece civarı bir düşüş oldu ve bu da bana az gelmişti bilemedim. Acaba fazla düşürdüğüm için mi bu kadar az oldu kararsızlaştı mı bilemedim.
0.070 dene negatif core voltaj offset, CPU Test yap OCCT üzerinden, Extreme mod yap, 30 dk etsen yeterli, sorun varsa çıkacaktır.

Hata verirse -0.050'de bırak.

0.070 dene negatif Core voltaj offset, CPU test yap OCCT üzerinden, Extreme mod yap, 30 dk etsen yeterli, sorun varsa çıkacaktır.

Hata verirse -0.050'de bırak.

Yaptım ancak sorun çıkmadı performans anlamında ama sadece bilgisayarı yeniden başlatınca ekrana görüntü gelmiyor. Normal kapatıp normal açmam lazım yeniden başlat seçeneği ekrana görüntü veremiyor. Ancak 0.5'te böyle bir sorun yok.

Yaptım ancak sorun çıkmadı performans anlamında ama sadece bilgisayarı yeniden başlatınca ekrana görüntü gelmiyor. Normal kapatıp normal açmam lazım yeniden başlat seçeneği ekrana görüntü veremiyor. Ancak 0.5'te böyle bir sorun yok.
-0.05'te bırak hiç uğraşma, bir de kartında Nitro ayarları varsa lokasyon vereyim onları uygula, Advanced-AMD Overclocking-DDR Options-Nitro Settings Nitro Enable Robust Training Enable Rx-Tx Burst Length 8X-8X uygulayabilirsin, RAM eğitimi iyileştirir ekstra. Core voltaj negatif offset de -0.050'de kalsın, bu ayarlar sonucu OCCT CPU+RAM Large dataset+Extreme mod 30 dakika test et. @Cuteay

-0.05'te bırak hiç uğraşma, bir de kartında Nitro ayarları varsa lokasyon vereyim onları uygula, Advanced-AMD overclocking-DDR options-Nitro settings Nitro enable robust training enable RX-tx burst length 8X-8X uygulayabilirsin, RAM eğitimi iyileştirir ekstra. Core voltaj negatif offset de -0.050'de kalsın, bu ayarlar sonucu OCCT CPU+RAM large dataset+Extreme mod 30 dakika test et. @Cuteay

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim bilgilendirme ve yardımların için. Zaten bunlardan başkada daha fazla yapabileceğim bir ayar yok gibi. Bir de ppt yi ayarlıyorlar 85 değerine bu da ekstra iş yapar mı ekstra olarak yapsam 0.05'ten sonra?

Bu bile fazlasıyla yeterli, bence çok kafaya takman gereken bir durum söz konusu değil. Eco mod'dan sanırım bahsediyorsun, eğer kartın izin veriyorsa uygulayabilirsin tabi, 65w-105w TDP modları vesaire vardı sanırım, 65w TDP mod dene istersen. @Cuteay Ama bu -0.050 sana fazlasıyla yeter.

Çok kurcalayınca stabilite de bozuluyor, önce dediğim test programı ile stabilliğinden emin ol, sonrasında denersin tekrar test yaparsın.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim bilgilendirme ve yardımların için. Zaten bunlardan başkada daha fazla yapabileceğim bir ayar yok gibi. Bir de ppt yi ayarlıyorlar 85 değerine bu da ekstra iş yapar mı ekstra olarak yapsam 0.05'ten sonra?
Bu Nitro ayarları kartında varsa lokasyonunu verdim, -0.050'deyken daha iyi eğitsin RAM'leri, olası instabilitenin önüne geçer bir miktar. 0.050 değerini iyi test et, OCCT'deki ayarları verdim sana 30 DK etsen bile anlarsın bir sıkıntı olduğunda hata verir zaten.

Bu bile fazlasıyla yeterli, bence çok kafaya takman gereken bir durum söz konusu değil. Eco Mod'dan sanırım bahsediyorsun, eğer kartın izin veriyorsa uygulayabilirsin tabii, 65W-105W TDP modları vesaire vardı sanırım, 65W TDP mod dene istersen. @Cuteay ama bu -0.050 sana fazlasıyla yeter.

Çok kurcalayınca stabilite de bozuluyor, önce dediğim test programı ile stabilliğinden emin ol, sonrasında denersin tekrar test yaparsın.

Bu Nitro ayarları kartında varsa lokasyonunu verdim, -0.050'deyken daha iyi eğitsin RAM'leri, olası instabilitenin önüne geçer bir miktar. 0.050 değerini iyi test et, OCCT'deki ayarları verdim sana 30 DK etsen bile anlarsın bir sıkıntı olduğunda hata verir zaten.

Tamamdır hocam gün içinde deneyip sonucunu yazacağım teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

@Cuteay, senin islemcin TDP si 65 watt olabilir ama stres testinde toplam cektigi guc 80-90 arasi bir seydir, benimki de 65 watt.
Eco mode a alinca 45 watt a dusuyor. Ancak toplam cektigi guc 60 wattlarda geziyor.
Acikcasi islemciyi sonuna kadar zorlamanin bana bir yarari olmuyor. O yuzden boyle kullaniyorum. Hem fanlar daha az dönüyor ses azaliyor, hem yuzde 20 daha az elektrik harciyor.
Denemekten zarar gelmez bence.

Bu bile fazlasıyla yeterli, bence çok kafaya takman gereken bir durum söz konusu değil. Eco Mod'dan sanırım bahsediyorsun, eğer kartın izin veriyorsa uygulayabilirsin tabii, 65W-105W TDP modları vesaire vardı sanırım, 65W TDP mod dene istersen. @Cuteay ama bu -0.050 sana fazlasıyla yeter.

Hocam dediğiniz ayarları birebir uyguladım ve testi yaptım hiçbir sorun çıkmadı ancak Ryzen 5 7600 işlemciyi gösteren kısımda MHz'yi maksimum 4830 olarak kullanıyordu ama benim RAM'ler 5200 mhzydi EXPO 1 açıktı. Bunun sebebi nedir bilginiz var mı? RAM'leri tam kullanmıyorda yardımcı olabilir misiniz? @Ayhan Dönmez.