Hocam dediğiniz ayarları birebir uyguladım ve testi yaptım hiçbir sorun çıkmadı ancak Ryzen 5 7600 işlemciyi gösteren kısımda MHz'yi maksimum 4830 olarak kullanıyordu ama benim RAM'ler 5200 mhzydi EXPO 1 açıktı. Bunun sebebi nedir bilginiz var mı? RAM'leri tam kullanmıyorda yardımcı olabilir misiniz? @Ayhan Dönmez.
ZenTimings indirip SS atarsan bakarım, o kısımda daha net görülüyor.

Dosya Ekleri

• değer.webp
    değer.webp
    23,1 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Şu an normal görünüyor aslında, bu RAM'ler Hynix miydi, HWiNFO tam mod açıp SS atar mısın, solda RAM modüllerinin olduğu kısım var, orayı genişletip bir tanesi üstüne tıkla, RAM çipi hakkında bilgi vermesi gerekli.

Hocam ben isterseniz size ekranı şöyle direkt atayım çünkü tam anlamıyorum bu olaylardan eğer daha detaylı anlatırsanız istediğiniz şeyi yardımcı olurum. @Ayhan Dönmez

Dosya Ekleri

• zaarr.webp
    zaarr.webp
    126,8 KB · Görüntüleme: 37
Eki Görüntüle 171899

Şu kısmı sağda genişletirsen, Hynix Samsung Micron falan yazıyor. Hynix ise optimize etme şansın var RAM'leri. Değilse EXPO yeterli.

Hocam o kısmı genişlettim ve şunlar var. Olayı anlamadım Hynix Samsung Micron falan göremedimde neden 4830 mhzdeydi hocam o yükselmeyecek mi 5200e? Bir de sizin dediğiniz ayarlardan sonra MHz'nin 4830'a sınırlanmış olma ihtimali var mıdır?

Dosya Ekleri

• aez.webp
    aez.webp
    28,3 KB · Görüntüleme: 35
  • aee.webp
    aee.webp
    33,2 KB · Görüntüleme: 37
Hocam o kısmı genişlettim ve şunlar var. Olayı anlamadım Hynix Samsung Micron falan göremedimde neden 4830 mhzdeydi hocam o yükselmeyecek mi 5200e? Bir de sizin dediğiniz ayarlardan sonra MHz'nin 4830'a sınırlanmış olma ihtimali var mıdır?
Bu değerlerin karşılıkları boş mu, ilginç. Şu an 5200 görünüyor.

Bahsettiğim kısım şurası sağdaki mhz kısmı 4830 daydı en fazla

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-10 170524.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-10 170524.webp
    2,9 KB · Görüntüleme: 35