14155

Becerikli
Ryzen 5 7600 işlemcim ve MSI PRO A620M-E Anakartım var fakat bir türlü Ryzen Master kuramıyorum. Acaba bu donanımı desteklemiyor mu? 2 kez format attım ama yine olmadı. OC yapamıyorum.

Görselde de bu hata var. İnternette tüm denilenleri de yaptım fayda yok.

@Recep Baltaş

20241230_195924.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Islemcinin carpan kilidi acik ancak A serisi cipset ile resmi olarak overclock yapilmiyor. PBO ayari olarak da Auto var, Advanced ayarina erisemiyorsunuz. Kisacasi limitleyiciniz anakartiniz, islemciniz degil.

Ryzen Master'in acilmamasi garipmis ancak sorun degil. Ayarlamalarinizi BIOS'tan yapmaniz cok daha saglikli zaten.

Islemcinin carpan kilidi acik ancak A serisi cipset ile resmi olarak overclock yapilmiyor. PBO ayari olarak da Auto var, Advanced ayarina erisemiyorsunuz. Kisacasi limitleyiciniz anakartiniz, islemciniz degil.

Ryzen Master'in acilmamasi garipmis ancak sorun degil. Ayarlamalarinizi BIOS'tan yapmaniz cok daha saglikli zaten.
Kafam karıştı şimdi ilk başta yapılmıyor dediniz sonrasında ise BIOS üzerinden yapmanız sağlıklı dediniz 👀 Bu Anakart da BIOS üzerinden OC yapılıyor mu yapılmıyor mu yani 👀

Kafam karıştı şimdi ilk başta yapılmıyor dediniz sonrasında ise BIOS üzerinden yapmanız sağlıklı dediniz 👀
Ryzen Master'da sadece overclock yapmiyorsunuz ki? Voltaj ayarlamalari da var. Bunlar A serisi cipsette bile olsaniz kapali olmamali teoride, voltaj kontrolunu de kapatan anakart ureticileri var tabii.
Bu anakartta BIOS üzerinden OC yapılıyor mu yapılmıyor mu yani? 👀
Hayir. Ryzen Master'dan ya da BIOS'tan fark etmez, A620 cipsette CPU overclock yapamiyorsunuz. PBO ayariniz da buna bagli olarak en fazla Auto oluyor.

Ryzen Master'da sadece overclock yapmiyorsunuz ki? Voltaj ayarlamalari da var. Bunlar A serisi cipsette bile olsaniz kapali olmamali teoride, voltaj kontrolunu de kapatan anakart ureticileri var tabii.

Hayir. Ryzen Master'dan ya da BIOS'tan fark etmez, A620 cipsette CPU overclock yapamiyorsunuz. PBO ayariniz da buna bagli olarak en fazla Auto oluyor.
Peki ne yapmam gerekli bu durumda? Sıcaklıklar 84 derecede oluyor.