- Anakart: Asus Prime A620M-K
- İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
- Ekran Kartı: Asus Dual 4070 Evo 12GB
- İşletim Sistemi: Windows 11
drive.google.com
Merhaba sistemim bazen Kernel Power 41 (63) atıyor bugün oyun oynarken ilk defa attı ve ekran gitti reset attı kasa sonra açıldı. Minidump oluşmamıştı bu sefer sadece olay görüntüleyicisinde yazıyordu. 3-4 gün önce tekrar vermiş ama onda minidump oluşmuş onu yukarıda belirttim.
Sistemi hazır sistem olarak almıştım ve daha 5 ay anca doldurdu. Anakart yükseltmeyi düşünüyordum bu sorundan ötürü bi beklemedeyim.
PSU: XPG Kyber 750W 80+ Gold
Bu tür bir sorunla karşılaşınca, adım adım ilerleyerek problemi çözmeye çalışmak önemlidir. Aşağıda önerdiğim adımlar, Kernel Power 41 (63) hatasını giderme ve "Kernel Security Check Failure" mavi ekran sorununuzu çözmek için faydalı olabilir:
1.
Donanım Kontrolü:
- Bilgisayarınızı açmadan önce tüm kablo bağlantılarını kontrol edin. Özellikle PSU (Güç Kaynağı) kablolarının anakarta ve ekran kartına sağlam bir şekilde bağlandığından emin olun.
- RAM modüllerini çıkarıp, temizleyip tekrar yerleştirin. Ayrıca, mümkünse RAM’inizi farklı slotlarda deneyin (örn. slot 1 ve slot 2 gibi).
2.
Güç Kaynağı Kontrolü:
- XPG Kyber 750W 80+ Gold PSU, yeterli olsa da, PSU'nuzun doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Belirtiler; cihazın aniden kapanması, resetlenmesi veya voltaj dalgalanmalarıdır.
- PSU'nun kablo bağlantılarını kontrol edin. Kabloların sıkı ve sağlam olduğundan emin olun.
3.
Sıcaklık Kontrolü:
- Sisteminizin sıcaklıklarını izlemek için HWMonitor veya MSI Afterburner gibi bir yazılım kullanın. İşlemci veya ekran kartı aşırı ısınıyorsa, bu tür problemler meydana gelebilir.
- Fanların düzgün çalıştığından ve tozla dolmadığından emin olun. Birikintileri temizleyin.
4.
Sürücü Güncellemeleri:
- Ekran kartı sürücünüzü güncelleyin. Nvidia’nın web sitesinden en son sürücüyü indirin ve yükleyin.
- Ana kart sürücülerini (chipset, ses ve ağ sürücüleri dahil) Asus’un resmi web sitesinden indirin ve güncelleyin.
5.
Windows Güncellemeleri:
- İşletim sisteminizi (Windows 11) güncel tutun. Tüm önemli güncellemelerin yüklendiğinden emin olun.
6.
Hata Ayıklama:
- Bilgisayarınızda "Windows Memory Diagnostic" aracı ile RAM testi yapın. Eğer bellek hatası tespit edilirse, RAM modülünü değiştirin.
- Komut istemcisinde
sfc /scannow komutunu çalıştırarak sistem dosyalarını kontrol edin ve onarın.
7.
Oyun Ayarları:
- Oynadığınız oyunun grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin. Aşırı yüklenen bir sistem bu tür hatalara neden olabilir.
- Oyun içindeki “V-Sync” veya “Frame Rate Limiter” seçeneklerini kullanın.
8.
BIOS Güncellemesi:
- Anakartınızın BIOS'unun güncel olup olmadığını kontrol edin. Asus'un resmi web sitesinden güncel BIOS sürümünü indirin ve talimatlara uygun olarak güncelleyin.
9.
Aşırı Hız Aşımı:
- Eğer işlemciniz veya ekran kartınızda aşırı hız aşırtma varsa, varsayılan ayarlara geri dönün.
10.
Donanım Değişimi:
- Yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, birbirini etkileyebilecek herhangi bir donanımı değiştirmeyi düşünün. Örneğin, PSU ya da RAM'i başka bir sistemde test edebilirsiniz.
Bu adımları uyguladıktan sonra probleminiz devam ederse, daha fazla teknik detaya ihtiyaç olacaktır.