R5 7600 & RTX 4070 sistem Battlefield 6 oynarken DirectX hatası veriyor ve reset atıyor

alpefe44

Uzman
Merhaba,

Battlefield 6 oynarken ilk önce bir DirectX error aldım. SS'i yok, almadım o an. Dosyaları doğruladım, eksik dosya çıktı. Girdim oyuna ve 30 dakika oldu olmadı, bilgisayar kendi kendine reset attı. Düz siyah ekran ve reset geldi.

Şimdi şöyle; ben bu oyunu daha önceki günlerde de oynadım, yaklaşık 60 saatim var ve uzun süreli de oynadım, böyle bir sorun yaşamadım, şu an niye böyle bir şey olmuş olabilir?

Minidump kaydı yok, mavi ekran hatası değildi. Yardımcı olursanız sevinirim. Restarttan sonra 30 dakika oynadım ve sıcaklıklara baktım emin olmak için; GPU 67-68'lerde geziyordu, CPU ise maksimum 81 gördüm, 79-81 arası gidip geliyordu. Stok fan değil, kule tipi takılı.

Olay görüntüleyicisi logları sistem ve uygulama 30 Ekimin : https://www.mediafire.com/folder/pxv9hl7uak8nt/Yeni+klasör

Sistem:
  • ASUS Dual RTX 4070
  • Ryzen 5 7600.
  • 16 GB DDR5 RAM
  • Hyper Pro H3-650 80+ Bronze PSU

Son düzenleme:
Şu an için bir sorun yok fakat sürücü ya da Windows kaynaklı olduğunu düşünüyorum bir daha yaşarsam sürücüleri kaldırmayı deneyeceğim OCCT testine Power ve CPU için soktum fakat herhangi bir olumsuz durum yaşamadım.

Konuya bir şey eklemek istiyorum bugün yine aldım aynı şeyi restart attı ekran kartı sürücü düşürmedim daha PSU'yu test etmek istedim OCCT testinde voltaj değerleri bu şekilde mesela +5v biraz altında kalıyor bir de GPU Core voltage dalgalı olarak gidiyor bunlar sorun teşkil edecek derecede mi yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• test.webp
    149,3 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Kullanmıyordum sıcaklık değerleri için indirdim 2 gün önce sıcaklıklarda bir sorun yoktu.

Hocam çok nadir yapıyordu aylar öncesi Chrome üzerindeyken mouse takılıp yapmisti 3 4 kez uzun zamandır olmadi. BF6 yida 1 2 ay onceki beta zamaninda günde 6 7 saat oynuyordum yapmiyordu bu 2 3 gün içerisinde yaptı anlamadigim sekilde.

Yani şunu anlamıyorum donanım arızasi olsa sürekli yapmaz mi ya da OCCT gibi testlerde sorun yaratmaz mı sebebini çözemedim.

Yani öncesinde de vardı bu hata?
Evet afterburner öncesinde yaşadım.

Son düzenleme:
Donanım hatası olduğunu düşünmüyorum, oyun kaynaklı bu, aynı hatayı alan çok var, BF 2042'de de vardı aynı sorun.

Siz yine de dahili GPU'yu kapatıp sürücüsünü kaldırın.

Donanım hatası olduğunu düşünmüyorum, oyun kaynaklı bu, aynı hatayı alan çok var, BF 2042'de de vardı aynı sorun.

Siz yine de dahili GPU'yu kapatıp sürücüsünü kaldırın.

Tamamdır teşekkür ederim sürücüyü değiştirip deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…