gurkank

Uzman
  • Anakart: MSI PRO B650M A WIFI
  • İşlemci: R5 7600
  • Ekran Kartı: RX6800
  • İşletim Sistemi: W11 HOME

Merhaba. Oyun oynarken sorun yok fakat video film izlerken mouseu hareket ettirince arada mavi ekran hatası yiyorum. Memtest yaptım fakat bir sorun bulamadı.
Mavi ekran bilgileri:
Ekran görüntüsü 2025-09-05 181043.webp

Yanlış bilgi: 0x50 hatası veri bozukluğundan değil de geçersiz, freed edilmiş veya null bellek adresinlerine erişiminden kaynaklanır.
Selamlar, @gurkank

Windows normalde RAM dolunca bazı verileri pagefile’a atar ama nonpaged area denen bir kısım var, oradaki veriler hep RAM’de durmak zorunda. Sistem oraya ulaşamazsa veya veri bozuksa direkt 0x50 hatası patlatır ve (PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA) verir.

BIOS ayarlarından XMP/EXPO'yu kapat, RAM JEDEC profilinde çalışsın. Eğer hata almaya devam edersen, önce sadece bir RAM modülünü takıp dene; yine hata alırsan diğer RAM'i tak ve tekrar dene.

Selamlar, @gurkank

Windows normalde RAM dolunca bazı verileri pagefile’a atar ama nonpaged area denen bir kısım var, oradaki veriler hep RAM’de durmak zorunda. Sistem oraya ulaşamazsa veya veri bozuksa direkt 0x50 hatası patlatır ve (PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA) verir.

BIOS ayarlarından XMP/EXPO'yu kapat, RAM JEDEC profilinde çalışsın. Eğer hata almaya devam edersen, önce sadece bir RAM modülünü takıp dene; yine hata alırsan diğer RAM'i tak ve tekrar dene.
Selam. EXPO kapatınca RAMim 6000 de çalışır mı? Boşuna mı almış oluyorum 6000mhz ram.

FurMark, OCCT ve Prime95 testlerinde sonuç nasıl? PSU modelin ne?
Stres testlerinde herhangi bir sorun yok sistem kararlı.