Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 15.000 TL
user44 13
Uzman
Herkese iyi sosyaller.
Mevcut ekran kartımın soğutmasından memnun değilim. Bu nedenle, soğutma performansı iyi olan bir ekran kartı tercih etmek istiyorum.
İşlemcim AMD Ryzen 5 7600. hangi ekran kartlarını önerirsiniz?
7700XT, 6800XT.
4719 2
Üstün
Mevcut ekran kartın ne?
Anca 2. el alırsın bu arada.
Zaten ikinci el tavsiyesi istedim de düzenlerken silmişim.
Mevcut ekran kartım Asus Dual RX 7600 XT, önceden bu soğutma ile ilgili konuda açtım.
Herkese iyi Sosyaller.
Mevcut ekran kartımın soğutmasından memnun değilim. Bu nedenle, soğutma performansı iyi olan bir ekran kartı tercih etmek istiyorum.
İşlemcim AMD Ryzen 5 7600. Hangi ekran kartlarını önerirsiniz?
Kart bakım gördü mü? Fan eğrisi yaptınız mı? Kasa modeli nedir?
Yani açıkçası kart ısıdan kaynaklı sorun çıkartmıyorsa değiştirmek pek mantıklı olmaz.
4719 2
Üstün
Kart bakım gördü mü? Fan eğrisi yaptınız mı? Kasa modeli nedir?
Yani açıkçası kart ısıdan kaynaklı sorun çıkartmıyorsa değiştirmek pek mantıklı olmaz.
Hayır hiç bakım yapmadım. Aldığımdan beri 2 kasa kullandım sıcaklıklar aynıydı. MSI M100A ve aktif olarak kullandığım Dark Guardian Pro(Mesh kasa). Fan eğrisi denedim ama muhtemelen beceremedim. Sıcaklıklar hep oyunlarda ve işlemlerde 68-78 arası oluyor. Fanlar aşırı çalışıyor.
7 bin serisinde anca 7700xt bulunur o fiyata ama iyi model bulabilir misin emin değilim. Elindeki karta UV yapmayı öğrenip bir miktar gürültüsünü azaltabilirsin belki.Zaten ikinci el tavsiyesi istedim de düzenlerken silmişim.
Mevcut ekran kartım Asus Dual RX 7600 XT, önceden bu soğutma ile ilgili konuda açtım.
Hayır hiç bakım yapmadım. Aldığımdan beri 2 kasa kullandım sıcaklıklar aynıydı. MSI M100A ve aktif olarak kullandığım Dark Guardian Pro(Mesh kasa). Fan eğrisi denedim ama muhtemelen beceremedim. Sıcaklıklar hep oyunlarda ve işlemlerde 68-78 arası oluyor. Fanlar aşırı çalışıyor.
Kartı bakım yapmamış olmanız doğal olarak zaman içinde termal değerleri yükseltir.
Üstelik kullandığınız iki kasa modelinin de fanları pek iyi değil. Keza ASUS'un Dual serisi modelleri de "meh". (Eski kartımdan biliyorum...)
Ama şunu söyleyebilirim gördüüünüz değerler uçuk değil. Fanlar da diğer etkenlerden dolayı daha yüksek bir devirde çalışıyor.
4719 2
Üstün
Kartı bakım yapmamış olmanız doğal olarak zaman içinde termal değerleri yükseltir.
Üstelik kullandığınız iki kasa modelinin de fanları pek iyi değil. Keza ASUS'un Dual serisi modelleri de "meh". (eski kartımdan biliyorum...)
Ama şunu söyleyebilirim gördüüünüz değerler uçuk değil. Fanlar da diğer etkenlerden dolayı daha yüksek bir devirde çalışıyor.
Eski ekran kartım ROG diye gittim, ASUS tercih ettim. Değerler uçuk değil biliyorum ama odayı ısıtıyor arkadaş. Bedavadan sobam var aşağıda.
Eski ekran kartım ROG diye gittim, ASUS tercih ettim. Değerler uçuk değil biliyorum ama odayı ısıtıyor arkadaş. Bedavadan sobam var aşağıda.
Odayı ısıtma işini benim PSU üstleniyor, anlayabiliyorum sizi.
Yani bence ilk önce karta bi' bakım yapın. Konu açabilirsiniz bunun hakkında. Çok pahalıya patlayacağını sanmam.
Dark'ın altında fan mevcut mu bu arada? Eğer yoksa oraya 1000-1200 bandında 3'lü bir set (Thermalright modelleri bu fiyatta bol) çekmeniz en az 3-4 derece ve hatrı sayılır bir devir düşüşüne yardımcı olur.
Şunu demeye çalışıyorum; eğer kartın ısıl değerlerinden ayrı olarak genel performansından memnunsanız diğer seçenekler daha ucuza daha mantıklı oluyor.
Yeni konular
-
-
Thermalright Frozen Warframe 420 fanları değiştirilebilir mi?
- RipBattlefield
-
Ev ve Yaşam LEGO 76924 Speed Champions Mercedes AMG G 63 ve SL 63 | 1.999 TL
- michaelscofield
-