ShadowLegion

Üstün
Makaleler
1
Arctic LF ll 240mm soğutucu var. İşlemci curve optimizer -25 all core ve +200 MHz verildi. Kasamdaki her şeyin sıcaklığı mükemmel ancak şu yaz ayında 110W çekerken 95 dereceye geliyor video vs. converterla vs. çalışırken. Oyunda sorun yok. 60 derecede ve yine saat hızı kısmıyor. Warzone gibi oyunlarda sıcak odada 70-80 arası yine 5.5 GHz'de çalışıyor ama Arctic MX-6 kullanıyorum, yanlış da sürmedim düzenli olarak değiştiriyorum. En kaliteli termal macun ne acaba? Termal macun değiştirmek istiyorum, zaten sonuç alamazsam soğutucuyu değiştireceğim. 240mm soğutucular bir işe yaramıyor cidden.

Son düzenleme:
Hocam ben Ryzen 5 7600 ile Arctic LF II 360MM kullanıyorum sabit 5.3ghz'de pbo açık kullanıyorum mx6 ile 10 dakikalık cinebench testinde maksimum 68.5 dereceyi gördüm ancak 7600x daha fazla W çektiği için doğal olarak daha çok ısınacaktır termal macun değiştirmek işe yarayabilir ancak mx6 dışında alacağınız termal macunlar maksimum 2-3 derece fark ettirecektir çünkü mx6 gerçekten de fiyat performans olarak mükemmel bir termal macun 2 3 katı fiyatındaki termal macunlarla yarışan bir ürün.
İlla bir termal macun önerisinde bulunmam gerekiyorsa da önerim Noctua NT H-2'den yana olur.

1755562873661.webp

Son düzenleme:
Hocam ben Ryzen 5 7600 ile Arctic LF II 360MM kullanıyorum sabit 5.3ghz'de pbo açık kullanıyorum mx6 ile 10 dakikalık cinebench testinde maksimum 68.5 dereceyi gördüm ancak 7600x daha fazla W çektiği için doğal olarak daha çok ısınacaktır termal macun değiştirmek işe yarayabilir ancak mx6 dışında alacağınız termal macunlar maksimum 2-3 derece fark ettirecektir çünkü mx6 gerçekten de fiyat performans olarak mükemmel bir termal macun 2 3 katı fiyatındaki termal macunlarla yarışan bir ürün.
İlla bir termal macun önerisinde bulunmam gerekiyorsa da önerim Noctua NT H-2'den yana olur.

Eki Görüntüle 175213
Bir de benim mx-6 sür sür bitmedi. Kaç yıl oldu özelliği gitmiş olabilir diye düşündüm. Ne kadar güneş görmeden kapalı şekilde saklansa da.
9950x3d yi arctic ii 420mm ile (pbo açık -20,-30 curve) 240-250 watt'ta 95 derecede tutuyorum MX-6 ile (4.8ghz). Termal macununuzdan yana sıkıntı yok zaten hocam.
420mm 240mm'in 2 katı. Aslında sıcaklıkta oyun oynarken bir sıkıntı yok, yani saat hızı 5.450 veya 5.5 ghz de çalışıyor ama video convert ederken core temp üzerinden bir baktım 105W 95 derece.

Oyunlarda 65 dereceyi geçmiyor. Sadece Warzone da 65-78 arası takılıyor

Bir de benim mx-6 sür sür bitmedi. Kaç yıl oldu özelliği gitmiş olabilir diye düşündüm. Ne kadar güneş görmeden kapalı şekilde saklansa da.

420mm 240mm'in 2 katı. Aslında sıcaklıkta oyun oynarken bir sıkıntı yok, yani saat hızı 5.450 veya 5.5 ghz de çalışıyor ama video convert ederken core temp üzerinden bir baktım 105W 95 derece.

hocam böyle bir durumda eğer daha iyi sıcaklık değerleri istiyorsanız soğutucu değişmekten başka çare yok gibi gözüküyor.

Hocam oyunlarda o değerler çok normal. Siz PBO açarak zaten çekebileceğin kadar güç çek diyorsunuz. 95 derecede çalışmasında ben bir sıkıntı göremedim. Oyunlarda 95 olsaydı problem o zaman olurdu (shader compile harici tabi.)

hocam böyle bir durumda eğer daha iyi sıcaklık değerleri istiyorsanız soğutucu değişmekten başka çare yok gibi gözüküyor.
Soğutucunun canı çıkana kadar kullanayım hocam. Ömrü ne kadar bilemem ama 2021 ya da 22 de almıştım.

Hocam oyunlarda o değerler çok normal. Siz PBO açarak zaten çekebileceğin kadar güç çek diyorsunuz. 95 derecede çalışmasında ben bir sıkıntı göremedim. Oyunlarda 95 olsaydı problem o zaman olurdu (shader compile harici tabi.)
Oyunlarda 75 üzeri hiç görmedim hocam saat hızı da kısmıyor, 5.2 ghz nin altına düşmüyor genel olarak. Rekabetçi olmayanlarda sabit 5.5 ghz.

Soğutucunun canı çıkana kadar kullanayım hocam. Ömrü ne kadar bilemem ama 2021 ya da 22 de almıştım.

Oyunlarda 75 üzeri hiç görmedim hocam saat hızı da kısmıyor, 5.2 ghz nin altına düşmüyor genel olarak. Rekabetçi olmayanlarda sabit 5.5 ghz.
O zaman endişe edeceğiniz bir şey yok hocam yetmeyene kadar kullanın aio'yu. 360mm Arctic geçersiniz sonra. Bende mesela yan sistem için aldığım ama sonra mff build için rafa kaldırdığım 360mm Arctic'te var. İndirim vb denk geliyor çok kafaya koyduysanız geçebilirsiniz. Ama bence gerek yok boşa masraf olur.

Arctic LF ll 240mm soğutucu var. İşlemci Curve Optimizer -25 all Core ve +200 MHz verildi. Kasamdaki her şeyin sıcaklığı mükemmel ancak şu yaz ayında 110W çekerken 95 dereceye geliyor video vs. converterla vs. çalışırken. Oyunda sorun yok. 60 derecede ve yine saat hızı kısmıyor. Warzone gibi oyunlarda sıcak odada 70-80 arası yine 5.5 GHz'de çalışıyor ama Arctic MX-6 kullanıyorum, yanlış da sürmedim düzenli olarak değiştiriyorum. En kaliteli termal macun ne acaba? Termal macun değiştirmek istiyorum, zaten sonuç alamazsam soğutucuyu değiştireceğim. 240mm soğutucular bir işe yaramıyor cidden.

7600X LF2 360 ile de 95 derece oluyor, bir sürü konu var bununla ilgili, her nakadar 7600'ün frakansı yüksek hali gibi görünsede ısınma konusunda öyle değil, bu işlemcide bir gariplik var.