• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

R5 7600X işlemcili F/P sistem toplama önerisi

mahmutcann

Üyecik
Merhaba dostlar,

F/P sistem toplamak istiyorum. Bilgisayar konusunda orta seviye bilgim var diyebilirim. İşlemci RAM ve SSD konusunda net oldum fakat diğer parçaları birleştiremedim. Yardımcı olursanız çok makbule geçer.

İşlemci seçimim: AMD Ryzen 5 7600X.
RAM: Lexar 2x16 GB 6000 MHz.
SSD: Lexar 1 TB modeli.

Bütçeniz nedir?

Ayrıca karar kıldığınız RAM ve SSD'nin tam modeli nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Lexar 6000 CL38 ise o karardan vazgeçin, 6000 CL30 olmak zorunda AM5 için. @mahmutcann RAM 2x16 bundan olmalı:

RAM yatırım yapmana gerek yok, 6000 CL30 en ucuz 2x16 olması yeterli, artan bütçeyi diğer parçalara kaydırman daha iyi olur.
Diğer parçalar hakkında kafam çok karıştı. Ekran kartı için işin içinden çıkamıyorum ve anakart hakkında pek bir bilgim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer parçalar hakkında kafam çok karıştı. Ekran kartı için işin içinden çıkamıyorum ve anakart hakkında pek bir bilgim yok.

Anakart bu idealdir.

Ekran kartı 5070 olabilir belki o bütçede.

@LH44 Eagle nesi var, F/P değil diye mi?

@LH44 Ben 5070 sığdırırım bu bütçeye de anakarttan vesaire kısmak gerekir. Gaming gecesi 27K düşüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…