R5 7600X & RTX 3060 Ti sistem mavi ekran hatası veriyor ve oyunlardan atıyor

swinxy

Çalışkan
2. kez garantiye gönderdiğim RAM bir kez daha sorunsuz çıktı fakat evde sorunlu olduğunu düşündüğüm RAM'i çıkarıp oynamaya devam ettiğimde atma sorunuyla veyahut mavi ekran sorunuyla karşılaşmadım. Bunun nedeni nedir?

Sistem:
  • R5 7600X.
  • RTX 3060 Ti.
  • 1 TB SSD.
  • 32 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS flashback neden denediniz?

Neyse, flashback başarılı oldu mu? LED 5 dakika yanıp söndü mü?
Bios flashback dışı güncellenmedi. Son önerinizi 90 kere falan denedim sanırım ve evet yanıp söndü daha sonrasında açtığımda görüntü gelmedi.

BIOS renamer kullanarak ismini değiştirdiniz mi dosyanın?

Sistemde şu an kaç RAM takılı?

PSU'yu kapatıp sağdaki RAM'i sökün tekrar açın sistemi, 2 dakika bekleyin, görüntü vermezse tekrar PSU'yu kapatıp BIOS pilini söküp takın, tekrar açın.

PSU'yu kapatıp sağdaki RAM'i sökün tekrar açın sistemi, 2 dakika bekleyin, görüntü vermezse tekrar PSU'yu kapatıp BIOS pilini söküp takın, tekrar açın.
Önünü ekran kartı kapatıyor söküp pili çıkarıp geri ekran kartını mı takayım?

En altta CLRTC pinleri vardır, 2 tane pin, PSU'yu kapatıp onlara 10 saniye tornavida dokundurun.

13 numara.

En altta clrtc pinleri vardır, 2 tane pin, PSU'yu kapatıp onlara 10 saniye tornavida dokundurun.

13 numara.

Eki Görüntüle 152353

Hocam yaptım fakat görüntü gelmiyor ve fanlar yüksek devirde çalışmıyor. Statik elektrik vs. bir şey olabilir mi?

Hocam yaptım fakat görüntü gelmiyor ve fanlar yüksek devirde çalışmıyor. Statik elektrik vs. bir şey olabilir mi?

Sadece sisteme güç geliyor ışık vs yok klavyede mouse da sadece sistemde güç var.

Flashback işi biraz sıkıntılı, ondan kaynaklı olmuş gibi.

PSU açık, sistem kapalıyken USB'yi BIOS portuna takıp butona tekrar basın, LED yanıp sönmeye başlamalı, 5 dakika kadar sürer, bekleyin LED sönünce kendi açılabilir sistem, açılmazsa siz açın.

Şuan deniyorum fakat dediğim şey olmuş olamaz mı? Sistem normalde de böyle yapıyordu

Şu an ne olduğu bilmiyoruz, hata LED'i var mı o anakartta, sağ üstte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…