brstaha

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. Geçen günlerde bilgisayarda bir gariplik fark ettim; oyun açılırken CPU'ya aşırı yük bindiriyor, oyun içerisindeyken de CPU ve GPU kullanımım %100 oluyor ve bu durum The Last of Us Part I'i de daha yüksek derecelerde oluyor. Çözüm bulamadım, aynı sorunu yaşayanlar oldu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Geçen günlerde bilgisayarda bir gariplik fark ettim; oyun açılırken CPU'ya aşırı yük bindiriyor, oyun içerisindeyken de CPU ve GPU kullanımım %100 oluyor ve bu durum The Last of Us Part I'i de daha yüksek derecelerde oluyor. Çözüm bulamadım, aynı sorunu yaşayanlar oldu mu?
Tlou gibi oyunlarda giriş kısmında gölgelendirici yükler ve işlemciye çok yük bindirir, bu işlemin bitmesini bekliyor musun yoksa doğrudan oyuna atladın mı ?

shader işlemesini bekledim, bekleme ekranından sonrasında hocam yine aynı şekilde devam ediyor, yönledirici olması açısından görsel de ekleyim sizlere. ilk başta bu şekilde değildi açıkcası, bilgisayarda windows güncellemesini tekrar kurdum. Chipset driver ını anakart modeline güncelledim, ekran kartı driver ını da aynı şekilde ddu ile kaldırıp tekrar kurdum ve sonrasında bu şekilde olmaya başladı. Saçma olan bir de şu kullanıma göre cpu ısısı da yine düşük. aklım almadı
Tlou gibi oyunlarda giriş kısmında gölgelendirici yükler ve işlemciye çok yük bindirir, bu işlemin bitmesini bekliyor musun yoksa doğrudan oyuna atladın mı ?

Shader'lerini işlemesini bekledin mi?

GPU'nun %100 olması gayet normal fakat 7600X'in %100 kullanılması normal değil. Bir virüs taraması çalıştırın öncelikle.
karspersky tam sürüm iş görür mü hocam

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-12-25 at 13.20.36.webp
    WhatsApp Image 2025-12-25 at 13.20.36.webp
    1,4 MB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
Shader işlemesini bekledim, bekleme ekranından sonrasında hocam yine aynı şekilde devam ediyor, yönledirici olması açısından görsel de ekleyim sizlere. İlk başta bu şekilde değildi açıkçası, bilgisayarda Windows güncellemesini tekrar kurdum. Chipset driverını anakart modeline güncelledim, ekran kartı driverını da aynı şekilde DDU ile kaldırıp tekrar kurdum ve sonrasında bu şekilde olmaya başladı. Saçma olan bir de şu kullanıma göre CPU ısısı da yine düşük. Aklım almadı.

Başka oyunlarda sorun yaşamıyorsan şimdilik böyle idare et demekten başka bir şey fikrim yok maalesef.

Bilgisayarın ısınmıyor bile. Tehlikeli derecelerine ulaşmadığı sürece problem değil.
Isınmıyor olması sorun yok demek değil. Pc de ya virüs var yada işlemci gerektiren arkada bir şey çalışıyor. En temiz yöntem sağlam bir format ardından bios sıfırlayıp yeniden ayar çekmek. o işlemci yüzde 50 olur 60 olur en baba 70 olur. Ama %100 çalışmaması gerek 1080pde oynamıyor sanırım 2k ise başlı başına sorun.