R5 7600X & RTX 5070 sistemde siyah ekran hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lotuferhat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 198
  • Etiketler Etiketler
    hatası

lotuferhat

Üyecik
  • Anakart: Gigabyte B650M S2H
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X
  • Ekran Kartı: Gigabyte GeForce RTX 5070 Windforce OC SFF
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Home

Selam,

Bugün bilgisayarımı restartladığımda arka arkaya 3 kere bu sebepten siyah ekran yedim. (Sanırım temadan dolayı siyah, yeni Windows 11'e geçtim.) ChatGPT USB girişleriyle alakalı olabileceğini söyledi. Aygıt Yöneticisi'nin görüntüsünü aşağıya bıraktım. Daha önceden de öyle miydi yoksa yeni mi oldu bir fikrim yok fakat bilgisayar üzerine takılı klavye, mouse dahil tüm USB'leri çıkartmama rağmen orada ünlem işaretiyle durmaya devam ettiler. sonrasında belki de sebep onlardır diye devre dışı bıraktım. herhangi bir güncelleme almıyor güncellemeye çalıştığımda, en güncel sürüm olduğunu söylüyor.

3 hata sonrası oluşan minidump dosyalarının linkleri:
SFC /scannow sonucu:

Aygıt Yöneticisi:

3 minidump dosyasında da ACPI ve USB kaynaklı hata alındığı gözüküyor. Muhtemelen USB'deki problem, ACPI'yi etkilediği için ACPI de hata veriyor.

Yanlış veya hatalı kurulmuş bir sürücü sorunu olabilir. Temiz kurulum yapmanı ve ardından çipset sürücülerini güncellemeni öneririm.

Tabii öncesinde donanım kimliği paylaşın.

Hangi parçaların donanım kimliklerini paylaşmam gerekli?
Şu sekmeye gir;

"USB Kök Hub" yazan bilginin donanım kimliğini at. Bu arada "Güç Yönetimi" sekmesine girip resimdeki tiki kaldır.

Bunun dışında;
  • Corsair'e ait bir ekipman var sanırım. iCUE vb. Corsair'e ait bir yazılım varsa şimdilik sil, sorun düzelince geri indirirsin.

Dediklerinizin hepsini yaptım bunlar da USB Kök Hub yazanların donanım kimlikleri.

Bilinmeyen USB aygıtlarına bir yenisi daha eklendi... Chipset, BIOS güncellemelerimi vesaire yaptım bu süreçte.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    6 KB · Görüntüleme: 28
  • 2.webp
    6 KB · Görüntüleme: 32
  • 3.webp
    5,7 KB · Görüntüleme: 37
  • 4.webp
    6,1 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Chipseti güncelledim ama DDU üzerinden kaldırmadan güncelledim. iCUE'yi ilk söylediğinizde silmiştim.
Bilgisayarı kurcaladım biraz, kasanın içerisini vesaire açtım. USB 2.0 portlarımın ikisi (kasa üstünde olanlar) çalışmıyor gibi duruyor ve birkaç Aygıt Yöneticisi üzerinden kaldırma işlemi sonrası onlar gitti sanırım. "Bilinmeyen" hatası verenler onlardı, kasa üstünde bulunan alıcı vs. onları Type-C ve USB 3.0 portlarına taktım şu an. Test ediyorum.

Geri dönüşünüzü bekliyorum. Yeni bir hata alırsanız minidump paylaşırsınız.

Geri dönüşünüzü bekliyorum. Yeni bir hata alırsanız minidump paylaşırsınız.
Şimdi şöyle hocam, "Aygıt Yöneticisi" kısmı temiz şu an. Kasayı açıp anakart üzerinde olan USB portlarına binen girişlerin yerini değiştirdim, birisi sıvı soğutucunun pompasından (işlemciye binen kısım) geliyordu, diğeri kasa üstündeki USB portlarına gidiyordu. Flash bellek ile test ettiğimde Aygıt Yöneticisi'nde "Bilinmeyen USB aygıtı" diye bir hata almadım, önceden bilgisayarı restartlamaya çalıştığımda restart ekranında kilitlenip en sonunda mavi ekran veriyordu ama şu an o da yok. Sanırım şu anlık çözüldü 2 adet USB 2.0 portumun feda olması dışında.

@BerkayZ87 hocam iyi akşamlar şimdi aklıma geldi. Bu hatayı almadan önce BF6'ya girebilmek için SecureBoot açmıştım, açtıktan sonra DisplayPort üzerinden görüntü alamayınca ekranı anakarta bağlayıp görüntü almıştım, BIOS'u biraz kurcalamam gerekit Platform Key ayarlarını vesaire, sonrasında DP üzerinden görüntü alabildim ama bu olayı yaptıktan sonraki restartta yaşandı gibi bir durum var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…