Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RepLitance

Gelişen
Yer
İzmir
  • Anakart: MSI PRO B850M-P WIFI
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X 6-Core Processor (4.70 GHz)
  • Ekran Kartı: ASUS Dual GeForce RTX 5070 OC
  • İşletim Sistemi: Windows 11
  • SSD veya HDD modeli: Kingston NV3 1TB NVMe SSD
  • RAM: Corsair Vengeance RGB 32GB 6000MHz CL36 DDR5
Yeni toplamış olduğum sistemde, 7-8 saatte bir olmadık yerde siyah/mavi ekran hatası veriyor. Windows 11 lisanslı temiz kurulum yapıldı. BIOS güncel. SSD testi temiz. RAM MemTest86 temiz. DDU ile driver silinip tekrar yüklendi. XMP kapalı. Tüm sürücüler en güncel halde. Toplu bir şekilde minidumplarımı paylaşıyorum.
Minidump

Çözüm
Yarın güç kaynağını da testlerim. Moralim çok bozuldu şuan. Ürünler henüz 1 aylık bile değil itopyadan alındı. Nasıl bir yol izlemeliyim bilemedim

Eğer birisi önerdiyse çok yanlış önermiş, eğer kafanıza göre aldıysanız da bu tarz sıkıntıları yaşamanız çok normal. Ben de vaktiyle aynı süreçlerden geçtim, MemTest vs. maalesef doğru sonucu yansıtmıyor. MSI kart ve Micron modüller almışsınız, sorun yaşama olasılığı %90 zaten. İade de edemezsiniz şu aşamada, elden çıkartmak lazım. Kesin çözüm yok. Kart elle ayarlanacak, ona da kimsenin uğraşacağını zannetmiyorum. Eskiden ben uğraşırdım, artık yordu. Parçalar uyumsuz yani, 6000 CL30 2x16 GB ve ASUS anakart ile kesin çözülür bu tarz sorunlar.

''Corsair Vengeance'' sorunun kaynağı bu yani, Corsair intikam serisi. Yapacak çok bir şey yok.
Evet değerli hocalarım,yaklaşık 27 saattir açık sistem,şimdiye kadar eski ram ile en az 2-3 bsod alırdım. Şu anda aktif kullanıyorum. Sorunum erken konuşmak gibi olmasın ama yüzde 99 çözüme kavuştu. :temenni: :giggle: Sizlere ne kadar teşekkür etsem az sağolun var olun.. @X99 @Ayhan Dönmez

Bu konuyu da çözüm olarak işaretlemek lazım o zaman. Sorunun çözümü Hynix modüllere geçilmesi. @X99 @RapidLemming955 ile dilimizde tüy bitti, @michaelscofield @LH44 zaten her daim Hynix öneriyor. Bu Micron CL36, CL38 modülleri sanırım yeşil site öneriyor. Lütfen bu hataya düşmeyin. Tek modül Micron bir şekilde kotarıyor da 2x16 Micron BSOD sebebi çoğu sistemde. Tek mavi ekran yemeyen @Mr. Falcon kaldı, ona da yedirteceğim yakında.

Corsair intikam serisi piyasadan toplatılması lazım, belki forumda 100 konu oldu. MSI anakart ve Corsair intikam serisi hakkında.

Artık önerenlerin akıl sağlığından şüphe duymaya başladım.

Bu konuyu da çözüm olarak işaretlemek lazım o zaman. Sorunun çözümü Hynix modüllere geçilmesi. @X99 @RapidLemming955 ile dilimizde tüy bitti, @michaelscofield @LH44 zaten her daim Hynix öneriyor. Bu Micron CL36, CL38 modülleri sanırım yeşil site öneriyor. Lütfen bu hataya düşmeyin. Tek modül Micron bir şekilde kotarıyor da 2x16 Micron BSOD sebebi çoğu sistemde. Tek mavi ekran yemeyen @Mr. Falcon kaldı, ona da yedirteceğim yakında.

Corsair intikam serisi piyasadan toplatılması lazım, belki forumda 100 konu oldu. MSI anakart ve Corsair intikam serisi hakkında.

Artık önerenlerin akıl sağlığından şüphe duymaya başladım.
Diğer forumlarda önerenler vardır uygun diye. Çoğu kişi RAM'i çok sallamıyor. Çevremden bildiğim için de söylüyorum. İnsanlar frekans ve gecikme nedir onu bile bilmiyor. 16 GB diye aratıp ucuzunu alıyorlar rastgele. "Corsair iyi marka" diye düşünüp alıyorlar. İnsanlar genelde RAM'leri üretenin o markalar olduğunu sanıyor. Asıl üreticilerden bile haberi olmayan binlerce insan var. He tabii bir de işin hazır sistem tarafı var. Orada genelde iyi olmayan bellekleri kakalıyorlar. İnsanlar da bakıp alıyor. Dediğim gibi çevremde de saatlerce konuşup laf anlatamadığım çok fazla insan oldu bu şekilde.

Diğer forumlarda önerenler vardır uygun diye. Çoğu kişi RAM'i çok sallamıyor. Çevremden bildiğim için de söylüyorum. İnsanlar frekans ve gecikme nedir onu bile bilmiyor. 16 GB diye aratıp ucuzunu alıyorlar rastgele. "Corsair iyi marka" diye düşünüp alıyorlar. İnsanlar genelde RAM'leri üretenin o markalar olduğunu sanıyor. Asıl üreticilerden bile haberi olmayan binlerce insan var. He tabii bir de işin hazır sistem tarafı var. Orada genelde iyi olmayan bellekleri kakalıyorlar. İnsanlar da bakıp alıyor. Dediğim gibi çevremde de saatlerce konuşup laf anlatamadığım çok fazla insan oldu bu şekilde.

1x16 bir şekilde tolere ediyor da AM5 sistemlerde 2x16 Micron çok sorun. Bir de Corsair intikam serisi eklenince Boot etmiyor ya da BSOD veriyor. Sebebi halkın anlayacağı dilde uyumsuzluk, benim anladığım dilde ise giriş seviye kartlarda ve özellikle MSI Tomahawk'ta vs. Training algoritması ve ilgili terminasyonların düzgün ayarlanamaması. Stabil kalamıyor yani çip, mevzu aslında bu. Zaten son kullanıcıdan çekildi DDR5'te. Bedavaya verseler alınmaz. Forumda şimdiye dek çok fazla konu açıldı bunun hakkında, sayısız. Neredeyse hepsini de ben çözdüm. Kimisine ASUS+Hynix aldırdım, kimisinin ise kartını ayarladım 20-30 sayfa uğraşıp.

2-3 yıldır uğraşıyorum, forum ve forum dışını hesap edersek. Rehber de hazırladık, Nebi'nin 2 yıl önceki video serisinde de yine Hynix vurgusu net şekilde yapılmış. Her şeye rağmen bu bellekler tercih ediliyorsa da artık söylenecek çok söz yok. @RapidLemming955

Bu konuyu da çözüm olarak işaretlemek lazım o zaman. Sorunun çözümü Hynix modüllere geçilmesi. @X99 @RapidLemming955 ile dilimizde tüy bitti, @michaelscofield @LH44 zaten her daim Hynix öneriyor. Bu Micron CL36, CL38 modülleri sanırım yeşil site öneriyor. Lütfen bu hataya düşmeyin. Tek modül Micron bir şekilde kotarıyor da 2x16 Micron BSoD sebebi çoğu sistemde. Tek mavi ekran yemeyen @Mr. Falcon kaldı, ona da yedirteceğim yakında.

@demjr beyefendiye 1DPC M-Force modelini 2 defa önerdim, ona rağmen konu açtı güzel arkadaşımız, MSI mi Gigabyte mi diyerek. İkna edemiyoruz çekim gücümüz düşük :rofl: @Ayhan Dönmez.