ShadowLegion

Üstün
Makaleler
1
C1200 modelinin sorunlu çıkabilme durumu ortaya çıktığı için @Yusuf7878 hocama sorma ihtiyacı hissettim. İlk çıktığında almıştım ve PSU'dan anlayanlar önermişti. Şu an bilinen bir sorunu veya 5080 ile kullanmamda bir sakınca var mı? Sistemin her yeri fan dolu + 5080 + 7600X. Bu PSU hakkındaki yorumunuz nedir @Yusuf7878 hocam?

C1200 modelinin sorunlu çıkabilme durumu ortaya çıktığı için @Yusuf7878 hocama sorma ihtiyacı hissettim. İlk çıktığında almıştım ve PSU'dan anlayanlar önermişti. Şu an bilinen bir sorunu veya 5080 ile kullanmamda bir sakınca var mı? Sistemin her yeri fan dolu + 5080 + 7600X. Bu PSU hakkındaki yorumunuz nedir @Yusuf7878 hocam.
Normal kullanıcı için bir sorun oluşturmayacaktır yüksek ihtimalle. LTT labs'in yaptığı testler ekstrem şartlarda yapılıyor. Ki kendileride diyor zaten. Yaptığımız testler normal kullanımdan çok daha ağır senaryolar diye.

Koruma testlerinde güç kaynağı özellikle 12V hattındaki OCP testinden başarısız oluyor.

Normal kullanıcı için bir sorun oluşturmayacaktır yüksek ihtimalle. LTT labs'in yaptığı testler ekstrem şartlarda yapılıyor. Ki kendileride diyor zaten. Yaptığımız testler normal kullanımdan çok daha ağır senaryolar diye.

Koruma testlerinde güç kaynağı özellikle 12V hattındaki OCP testinden başarısız oluyor.
Hocam soruyu yanlış sormuşum dalgınlıktan. Mevcutta kendi kullandığım PSU'ya dair görüşünüzü soracaktım ben. DeepCool PX-1000G. 5080 + 7600x (ileride 10800x3D) gibi bir şey olacak ve 10 adet fan.

Hocam soruyu yanlış sormuşum dalgınlıktan. Mevcutta kendi kullandığım PSU'ya dair görüşünüzü soracaktım ben. DeepCool PX-1000G. 5080 + 7600x (ileride 10800x3D) gibi bir şey olacak ve 10 adet fan.
Değiştirmeye gerek yok. PX-1000 gayet iyi bir güç kaynağı zaten. 5080'e 850W bile yetiyor çoğu durumda.

Değiştirmeye gerek yok. PX-1000 gayet iyi bir güç kaynağı zaten. 5080'e 850W bile yetiyor çoğu durumda.

Yeterli bir sıkıntı yok ama mesela şu an piyasada olsa önerir misiniz veya kendiniz kullanacak kadar beğenir miydiniz hocam? Merak ettiğim konu bu PSU'dan anlamadığım için detaylı olarak.

Yeterli bir sıkıntı yok ama mesela şu an piyasada olsa önerir misiniz veya kendiniz kullanacak kadar beğenir miydiniz hocam? Merak ettiğim konu bu PSU'dan anlamadığım için detaylı olarak.

Fiyatına bağlı tabii ki. Fiyatı saçma sapan olursa önermem. Şu an piyasada 7000 - 8. 500 TL aralığında satılırsa düşünülebilir. Anlamadığım şekilde ülke de model kıtlığıda başladı artık. Çeşit gittikçe azalıyor.

Benim PSU alırken önceliğim sessizlik ve iç bileşen kalitesi oluyor. İç bileşenleri iyi olduğundan onu eliyorum zaten. Sıfır desbiel performansı iyi olduğundan belki düşünebilirdim. ASUS ROG Aura yakın fiyattaysa onu alırdım tabii. Onun ses performansı mükemmel.

Fiyatına bağlı tabii ki. Fiyatı saçma sapan olursa önermem. Şu an piyasada 7000 - 8. 500 TL aralığında satılırsa düşünülebilir. Anlamadığım şekilde ülke de model kıtlığıda başladı artık. Çeşit gittikçe azalıyor.

Benim PSU alırken önceliğim sessizlik ve iç bileşen kalitesi oluyor. İç bileşenleri iyi olduğundan onu eliyorum zaten. Sıfır desbiel performansı iyi olduğundan belki düşünebilirdim. ASUS ROG Aura yakın fiyattaysa onu alırdım tabii. Onun ses performansı mükemmel.

Japon kapasitörler vardı sanırım. Sessizlik konusu iyi hocam 650W ve üzerinde daimi yüklerde (ses yapıyormuş). Benim sistemim o kadar yük çekmediği için test şansım olmadı. Cw şans işi ama ben var mı yok mu anlamadım açıkçası memnunum da. Ben genel olarak iç bileşen kalitesi / fan kalitesi açısından size sormuştum hocam.

Themaltake GF3 ile sanırım aynı platformu kullanıyormuş hocam.

@Yusuf7878

Japon kapasitörler vardı sanırım. Sessizlik konusu iyi hocam 650W ve üzerinde daimi yüklerde (ses yapıyormuş). Benim sistemim o kadar yük çekmediği için test şansım olmadı. CW şans işi ama ben var mı yok mu anlamadım açıkçası memnunum da. Ben genel olarak iç bileşen kalitesi / fan kalitesi açısından size sormuştum hocam.

Themaltake GF3 ile sanırım aynı platformu kullanıyormuş hocam.

@Yusuf7878

NZXT C1200 2023 / Thermaltake GF3 / Bitfenix BFG Gold 1200W / MSI MAG A1250GL bunların hepsi aynı platformu kullanıyor.

İç bileşen kalitesi zaten iyi durumda. Tüm kapasitörler Japon menşeli.

Fan konusu ise biraz şansa bağlı. Eğer rulman sesi gelmiyorsa, düşük RPM seviyelerinde herhangi bir sorun yoktur. Kaldı ki ileride bozulsa bile garanti bu tür durumlar için mevcut.

Fan yatağı olarak FDB (Fluid Dynamic Bearing) kullanılması da artı bir nokta; bu açıdan gayet iyi.

Bende ki fan da FDB örneğin ama düşük RPM'de rulman sesi benzeri bir ses yapıyor. Başkasına sordum onda öyle bir durum yok. Elektronik işi şans oluyor yapacak bir şey yok.