ShadowLegion

Üstün
Makaleler
1
Herkese merhaba. Daha önce olmuyordu ancak birkaç el BF6 atayım dedim, nedense kasıyor gibi bir his verdi ve baktığımda işlemci sıcaklığı 79-81 dereceydi. CPU saat hızında aşırı bir düşme olmuyordu 5.4 GHz ile 5.5 GHz arasında gidip geliyordu. Prime95 ile stress testi açtım ve HWiNFO ekran görüntüsü aldım. 125W çekerken 95 derecede. Sıvı soğutma sanırım 2021 ya da 2022 yılında alınmıştı. Sıvı soğutmadan bir şüphelenmedim değil pompa vs. mi diye ama. Bu arada sıvı soğutma montajını kendi bildiğimce offset olarak yapmıştım. Attığım fotoğrafta 87 derecelerde. Eskiden 95 derecede takılı kalırdı. OCCT ile mi yapsam acaba bilemedim.

Sistem: RTX 5080 - 7600X - Arctic LF ll 240mm - 4K 240 Hz monitör

1765398149804.webp

OCCT indireyim dedim, internet sanırım çok yavaş. Oyun içi ping değerini kontrol etmedim acaba internet kaynaklı olabilir mi?
1765398738738.webp

Son düzenleme:
Isılar normal gibi. 115W çekiyor 87 derecelerde. Sıvı soğutucu markası nedir? 7600X ısınan bir işlemci zaten.

Edit: Sıvı soğutucun imzanda yazıyormuş.

Bence frekans kısmıyor işlemci.
Oyunda kısmıyor. Bence oyunun kendisi ile ilgili bir sorun var hocam. Şimdi bir 5 dk full ray tracing Dying Light 2 girip bakacağım. Dün yoktu bugün oldu modemi resledim ama VDSL2 50-100 megabit arası berbat bir internet var. Ethernet çektiğim için sorun yaşamıyordum online oyunlarda. Oyun içerisinde saat hızı da kısmıyordu 5.3 GHz altına indiğini görmedim. Oyun içi pinge bakamadım ama sanırım internet ile alakalı.. ama adama sıkınca da değiyordu sıktıklarım anlam veremedim. Loss ping gibi bir bağlantı sıkıntısı herhalde.

1765400690795.webp

Bu da OCCT.

DL 2 yüksek kaliteli ışın izleme modunda 60-72 derece arasında işlemci ve kasma vs. bir şey yok 2-3 dakika kadar oynadım. Dediğim gibi ilk aklıma gelmesi gereken şey olan internet bağlantısı en son aklıma geldi maalesef. Yarın bir gün tekrar denerim olmadı arıza kaydı oluştururum internet için.

Son düzenleme:
Oyunda kısmıyor. Bence oyunun kendisi ile ilgili bir sorun var hocam. Şimdi bir 5 dk Full Ray Tracing Dying Light 2 girip bakacağım. Dün yoktu bugün oldu modemi resetledim ama VDSL2 50-100 megabit arası berbat bir internet var. Ethernet çektiğim için sorun yaşamıyordum online oyunlarda. Oyun içerisinde saat hızı da kısmıyordu 5.3 GHz altına indiğini görmedim. Oyun içi pinge bakamadım ama sanırım internet ile alakalı. Ama adama sıkınca da değiyordu sıktıklarım anlam veremedim. Loss ping gibi bir bağlantı sıkıntısı herhalde.

Eki Görüntüle 209646

Bu da OCCT.

DL 2 yüksek kaliteli ışın izleme modunda 60-72 derece arasında işlemci ve kasma vs. bir şey yok 2-3 dakika kadar oynadım. Dediğim gibi ilk aklıma gelmesi gereken şey olan internet bağlantısı en son aklıma geldi maalesef. Yarın bir gün tekrar denerim olmadı arıza kaydı oluştururum internet için.

İşlemci ile alakalı sorun yok gibi hocam. Dediğiniz gibi internete bakabilirsiniz. Oyun içi anlık değerlere bakıyor musunuz?