R5 7600X & RX 6600 XT sistem oyunlarda cızırtı sesi çıkarıyor

Sıfır sonuç. Aklıma ekran kartı yerine işlemcinin dahili GPU'su ile denemek geldi. LoL'ü falan açabilmesi lazım. Bir de öyle deneyeceğim.
CW sesi yok mu yani P95 Blend ile? GPU'yu ekarte et dene, ama GPU fazla Watt çektiğinden belki yapıyor CW sesini, hem Power hem GPU kaynaklı olabilir, ses hangisinden net geliyor anlayamıyor musun?

Hiç denemedim ama denerim. Çok sağ olun Ayhan hocam. Uğraştırdım sizi yine.
Dediğim gibi bazı PSU'lar ekran kartında CW sebep oluyor yük altında, onun harici ekran kartı kendisi boşta yapmaz ama tam yüke yaklaştığında kart 250w ise mesela 200w'tan sonra cızırtı yapmaya başlar, sen bu sorunu 150w civarına kartı undervolt yapıp, %5-10 performans kaybıyla çözersin. Diğer ihtimal de işlemci+ekran kartı PSU'ya beraber yüklendiğinde fazla watt çekeceği için CW sesi yapar Power. 3-4 seçenek var aslında. Undervolt yaparak dene bir dediğim gibi.

Hiç denemedim ama denerim. Çok sağ olun Ayhan hocam. Uğraştırdım sizi yine.
AMD için total power yüzdesini de kısman gerek diye biliyorum ama, eksi değer girdiğin zaman o aradaki boşluğu fazla MHz boostlayarak dolduruyor, watt kısmıyor sanki. Nebi'nin rehberi bir izle, power yüzdesi %80'lere falan çekip bir bak.

Bu ses cw evet ama nereden geliyor. Ekran kartı ve PSU marka modeli ne onları da belirtir misin merak ettim.

Ekran kartı Gigabyte, PSU FSP, modeli bilmiyorum.

80+ olması lazım.

Şu yapıştırıcı mevzusunu araştırıyordumki şuradaki overclock ayarlarını denk geldim ve denedim. Sesi%80 bitirdi. Sesi bazen duysam bile azaldı. Önceki kulağımı çok net tırmalıyordu. Overclock cw için en net çözüm sanırım.
Arkadaş keşke bu forumda da olsaymış şahsen teşekkür etmek isterdim.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/sapphire-pulse-rx-6600-xt-basit-overclock-ayarlari.1952530/

@Ayhan Dönmez abi sayende overclock yapmadığım bir ayak tırnağım kaldı. Sağ ol var ol.

Son düzenleme:
Overclock ve undervolt birlikte uygulanıyor artık her parça için. Power limit kaça kıstın yani sonuç olarak? Power limit %100'den kısmazsan eğer, AMD kartta MHz artırıyor, total watt çok değişmiyor diye biliyorum, Nebi de anlatmıştı bunu.

Bir SS atarsan bakayım ayarları ben de. @Crestfallen

Bir SS atarsan bakayım ayarları ben de. @Crestfallen

Kısmadım %20 fulledim. Bu arada değişik bir şey oldu. Oyundayken ekran kartı anlık çöktü. Farkında değildim tüm ayarları sıfırlamış. Oyuna döndüm ama cw sesi yine yok. Sonra tekrar gelmeye başladı. Bir de yaşadığım sorun arada çöküşler oluyor. AMD Software'den hata alıyorum.

Ses farkını şöyle göstereyim. Rdr 2 açıkken kaydettim.

Eski

Yeni

@Ayhan Dönmez çökmelerin sebebini anlarsam çözülecek gibi. Mesela az önce LoL e girdim. Cw sesi başladı ama zamanla kesildi. Bu ow ayarlarının etkisiyle bu sonucu aldım. FPS kaybımda yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…