Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaordi

Çalışkan
Merhaba, aşırı saçma bir şeyle karşı karşıyayım. Aylar önce yeni bir bilgisayar aldım ve bu bilgisayar beni 10-15 dakikada bir oyunlardan atıyor. Bu yüzden servise götürdüm, bir problem olmadığını söylediler ve sorun devam etti. Bu sefer kasayı servise götürdüm ve bizzat ben test ettim, gerçekten de bir sorunla karşılaşmadım.

Sonra monitör kaynaklı olduğunu düşünüp yeni bir monitör satın aldım, fakat oyunlardan hâlâ atmaya devam ediyor. Ekipmanımdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, lütfen yardımcı olun.

Aşağıya tüm ekipmanlarımın ve kasamın bilgisini bırakıyorum.

resim_2025-07-08_222333697.webp

resim_2025-07-08_222412483.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS eski, oyundan atmanın en olası sebebi RAM, önce BIOS güncellemeniz lazım, sorun devam ederse bir mesaj alıntısı paylaştım, oradaki işlemi yapın.

Dahili GPU'yu BIOS'tan kapatalım, sonrasında AMD cleanup ile sürücüyü kaldırıp tekrar kuralım.

Dahili GPU'yu kapatmak için, BIOS'a girip arama kısmına Integrated Graphics yazıp aratın, ilgili ayarı disable yapıp F10'a basıp kaydedip çıkın.

AMD cleanup.

Son sürüm sürücü.

Sonrası için bilgi verirsiniz bakarız.
MSI anakarta sahibim, CMD yonetici olarak calıstırıp winget upgrade -all yapıyorum güncelliyor mu?

Aradığınız şey burada yer alıyor mu?

Dosya Ekleri

• 1752005817552.webp
    1752005817552.webp
    66,5 KB · Görüntüleme: 44
BIOS eski, oyundan atmanın en olası sebebi RAM, önce BIOS güncellemeniz lazım, sorun devam ederse bir mesaj alıntısı paylaştım, oradaki işlemi yapın.

Dahili GPU'yu BIOS'tan kapatalım, sonrasında AMD cleanup ile sürücüyü kaldırıp tekrar kuralım.

Dahili GPU'yu kapatmak için, BIOS'a girip arama kısmına Integrated Graphics yazıp aratın, ilgili ayarı disable yapıp F10'a basıp kaydedip çıkın.

AMD cleanup.

Son sürüm sürücü.

Sonrası için bilgi verirsiniz bakarız.

Son düzenleme:
Çözüm
Videoda her şeyi doğru yaptım fakat BIOS USB-flash gibi bir secenek vardı. Adını hatırlamıyorum, ona girdiğimde tüm dosyalar karşımdaydı. Fakat güncelleme dosyası karşıma çıkmadı, yani güncelleyemedim.