batuhan_gmss

Uzman
  • RX 7800 XT Nitro+
  • ASUS Prime A620M
  • Ryzen 5 7600X.
  • G.Skill 32 GB(2x16) Ripjaws M5 beyaz RGB 6400MHz CL36 DDR5 RAM.
  • MSI 650W MAG A650bnl 80+ Bronze güç kaynağı.
Bu sistemi sıfır aldım. Donma ve arada siyah ekran oluyor. Mecbur kasadan reset tuşuna basınca düzeltebiliyorum. Ne olur yardım edin. Sıvı soğutma da var kasada. Acaba 650W diye mi sorun var? Ekran kartına 3 kablo bağlı bir de.

@batuhan_gmss, @Recep Baltaş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi: Tek kablonun desteği 235W diye bir durum yoktur. 8 pin konektörlerin gerçek taşıma kapasitesi AWG ve standartlarına göre değişmekle birlikte genelde 288W'tır.
  • RX 7800 XT Nitro+
  • ASUS Prime A620M.
  • Ryzen 5 7600X.
  • G.Skill 32 GB(2x16) Ripjaws M5 beyaz RGB 6400MHz CL36 DDR5 RAM.
  • MSI 650W MAG A650bnl 80+ Bronze güç kaynağı.
Bu sistemi sıfır aldım. Donma ve arada siyah ekran oluyor. Mecbur kasadan reset tuşuna basınca düzeltebiliyorum. Ne olur yardım edin. Sıvı soğutma da var kasada. Acaba 650W diye mi sorun var? Ekran kartına 3 kablo bağlı bir de.

@batuhan_gmss, @Recep Baltaş.

Ekran kartına gücü tek kablodan mı yoksa 2x8 pin olarak mı taktınız? Ayrı kablolardan takmanız gerek. Oyunlarda siyah ekran oluyorsa güç yetersizliğindendir. Tek kablo tek başına Max 235W taşıyabilir, o da sürekli değil. Muhtemelen tek kablodan 2 baş çıkan kabloyu taktığınız için olmakta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siyah ekran sorunu sadece güç yetersizliğinden oluşmaz. Donanım hızlandırma sorunu da siyah ekrana sebebiyet verebilmektedir. Bu konu için aşağıda çok geniş detaylı bir anlatıma sahip rehber var o rehberi takip edip sorun devam edip etmediğini kontrol edin.

Siyah ekran sorunu sadece güç yetersizliğinden oluşmaz. Donanım hızlandırma sorunu da siyah ekrana sebebiyet verebilmektedir. Bu konu için aşağıda çok geniş detaylı bir anlatıma sahip rehber var o rehberi takip edip sorun devam edip etmediğini kontrol edin.

Ben muhtemelen dedim hocam piyasadaki çoğu PSU'da da kablolar ortalama oluyor 8 AWG sanırım yine de rehberinizde çözebilir bu sorunu.