Ben 4070 Super'de kullanıyorum 4K televizyona bağlıyorum. 2K kartı ancak 4K'da sorunsuz çalışıyor Last of Us dışında onu da high yapıyorum. 4070'de kaldırır yüksek ihtimalle 100 FPS yerine 80-90 verir herhalde ama VRAM aynı olduğu için sorun olmaz herhalde.
60 üzeri versin yeter zaten ki RT hariç ve DLSS Performans modu ile rahat veriyor hocam neyse ki.
Çözünürlük arttıkça masraf da çok artıyor :D. Taksitin bitene kadar belki 5080 Super çıkar bilemiyorum onu da o zaman düşünebiliriz.
Bu arada hangi oyunların ortalaması var merak ettim testteki oyunları. RT, pt açık mı hepsinde. Saf güç mü sadece.
Artıyor hocam, sorma. Ama monitör takıntım vardı ve kararsızdım bugün bir tıkladım gitti olan oldu :D Bir de evli olunca ister istemez şimdi yüksek meblağları PCye harcarken bir düşünmek gerekiyor :D Bir de mesela Hogwarts Legacy'de full rt açınca VRAM kullanımı 11GB'a yaklaşıyor ama RT kapatınca DLSS kalite ve FG ile 180 fps veriyor 2K'da. Yani şahsen modern oyunlarda RT'ye ben önem vermiyorum CP 2077 hariç. RTX remixli oyunları ciddi iyileştiriyor RT. Zaten 5090 bile mesela anca RT ile baş ediyor path tracing işi halen belki en az 5 yıl uzak.

Şu videodan bakabilirsiniz hocam sadece 4K testi yapıyor ve modern bütün oyunlar var neredeyse.

Hocam şuan benim hedef şu şekilde. Monitörü vade farksız 9 taksit aldım. Onun taksidi bitince 4070'i ortalama bir fiyata satıp, yine Hepsiburada üzerinden 5080 düşünüyorum. Ya da bence daha iyi olanı 5000 serisini 5070 Ti ve 5090 dışında fiyasko olarak gördüğüm için, 6000 serisine kadar 4070 sonra 6080 diyorum. Yüksek ihtimalle 6080'de en az 20 GB VRAM olacaktır.

Hardware Unboxed'ın 7600x vs. 9800x3D adlı bir videosu vardı. 4K'da zaten neredeyse fark yok. Eğer 5090 olursa 4K'da mesela bu şekilde bile sadece 10 FPS fark etmiş. 5080de 1 fps fark var. Yok yani neredeyse. Ben yine maksat muhabbet olsun sosyalde konu açıp bilgisayar tutkunu arkadaşlarla istişare edelim dedim. Yoksa söylemesi ayıp teknik bilgim iyidir zaten : )

Eki Görüntüle 174804

Estağfurullah.
Anladığım kadarıyla ekran kartını almanıza biraz olsun zaman var. Bu süre göz önüne alındığında Süper serisini beklemekte mantıklı olur.

60 üzeri versin yeter zaten ki RT hariç ve DLSS performans modu ile rahat veriyor hocam neyse ki.

Artıyor hocam, sorma. Ama monitör takıntım vardı ve kararsızdım bugün bir tıkladım gitti olan oldu :D bir de evli olunca ister istemez şimdi yüksek meblağları PC'ye harcarken bir düşünmek gerekiyor :D bir de mesela Hogwarts Legacy'de Full RT açınca VRAM kullanımı 11GB'a yaklaşıyor ama RT kapatınca DLSS kalite ve fg ile 180 FPS veriyor 2K'da. Yani şahsen modern oyunlarda RT'ye ben önem vermiyorum cp 2077 hariç. RTX remixli oyunları ciddi iyileştiriyor RT. Zaten 5090 bile mesela anca RT ile baş ediyor path tracing işi halen belki en az 5 yıl uzak.

Şu videodan bakabilirsiniz hocam sadece 4K testi yapıyor ve modern bütün oyunlar var neredeyse.

Evliyseniz 1 değil 2-3 kere düşünmek lazım olabilir :D. Hayırlı olsun tekrardan monitör. Ve oyunların DLSS ile verdiği FPS'ler güzel. 60 FPS'e zorlanır dedim de DLSS işi kurtarıyormuş bayağı.

Anladığım kadarıyla ekran kartını almanıza biraz olsun zaman var. Bu süre göz önüne alındığında Süper serisini beklemekte mantıklı olur.
Hocam alsam alırım taksit olduğu sürece ama dediğim gibi ama 5000 serisini çok sevemedim. 4000 de ciddi bir sıçrama olmuştu ama 5000 de bunu göremedim. En son GTX 1080 den 4070 e geçmiştim 2K monitöre geçerek, şimdi ise 6000 serisini beklemek iyi bence ancak sıfırdan kuracaklar için tabiki 5000 serisi mantıklı.