R5 7600X'in DeepCool 360mm sıvı soğutucu ile sıcak çalışması OC kaynaklı mı?

w00zy

Çalışkan
Selam,

AMD Ryzen 5 7600X işlemcisini kullanıyorum. İşlemciyi alalı daha 3-4 gün oldu. Tanıdığım bir yazılımcı arkadaşımdan aldım ve işlemciye 7800X3D ayarına OC yaptığını söylemişti. Sanırım bu OC yüzünden herhangi bir uygulama yüklememde 70-75 derecelere fırlıyor. BF6'da ise ultra ayarlar ve 2K çözünürlükte 90-95 derece bandında geziyor.

Tahminimce bu OC yüzünden ısınıyor. Çünkü DeepCool'un 360'lık sıvı soğutmasını kullanıyorum ve bu ısı derecelerine çok takılıyorum. Bu sıvı soğutma ile o derecelerin görülmesi imkansız bence. Yardımlarınızı bekliyorum. BIOS ayarlarını sıfırlamak aklıma geldi fakat o konuda da pek bilgili olmadığım için sizlere sormak istedim.

@AceTeq

Son düzenleyen: Moderatör:
Default haline getir o şekilde kullan. 7800X3D ayarına getirmek ne demekse artık. Ne var ne yok fullemiş herhalde. 95 derece fazla.

BIOS sıfırlayın. Anakartınızın arkasında varsa CMOS clear tuşunu kullanın. Yoksa anakarttaki CMOS pinlerini kısa devre etmeniz gerek.

Direkt BIOS'tan da sıfırlayabilirsiniz.

ASUS B650-M Gaming Wi-Fi modelini kullanıyorum.
Peki BIOS sıfırlama yaptığımda herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? 1-2 saat önce bu konuyu araştırırken denk gelmiştim. Mavi ekran, BIOS da takılı kalma gibi şeyler, veya altta görsel de atacağım konuda da etiketledim. Zaten o ayarı yapsam nasıl olur? Daha önce hiç OC yapmadım ve neyin nerede olduğunu da pek bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazır OC ayarı denenmez. Herkesin silikonu farklı. BIOS sıfırladıktan sonra XMP açmayı unutmayın.

Sorunun OC değil de montaj hatası veya termal macun olduğunu düşünüyorum. O işlemciye Phantom Spirit rahat yetiyor çünkü. 7800X3D dahil.

Sorunun OC değil de montaj hatası veya termal macun olduğunu düşünüyorum. O işlemciye Phantom Spirit rahat yetiyor çünkü. 7800X3D dahil.
Yani montaj hatası olsa işlemci komple ısınır diye düşünüyorum. Boşta 36-45 arasında geziniyor. Çünkü 7600x zaten ısınan bir işlemci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…