murat95

Uzman
Arkadaşlar en son sistemi topladığımda 2023 Ağustos ayında termal macun sürdüm; marka olarak MX 6. Şu an havalar sıcak yaz aylarındayız ve İstanbul'da yaşıyorum. Boştayken yani 3-5 tane tarayıcıda sayfa açık 55 C civarında seyrediyor, sizce yenileme zamanı gelmiş mi? Yoksa önümüzdeki yıl mı yenilemeliyim?

İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X

Cinebench tarzı bir uygulamada test edin ısılar yükte Max kaç derece oluyor ona göre karar verebilirsiniz ya da 2 yıl olmuş bence değişmesi daha iyi.

Arkadaşlar en son sistemi topladığımda 2023 Ağustos ayında termal macun sürdüm; marka olarak MX 6. Şu an havalar sıcak yaz aylarındayız ve İstanbul'da yaşıyorum. Boştayken yani 3-5 tane tarayıcıda sayfa açık 55 C civarında seyrediyor, sizce yenileme zamanı gelmiş mi? Yoksa önümüzdeki yıl mı yenilemeliyim?

İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X

Normalde 1 yılda bir bilgisayar bakımını ve temizliğini yapmanız gerekiyor. İşlemciniz yük altındayken sıcaklıklar normalin üstü değerler gösterir ve termal kısma yaparsa macun yenileme yapmanız gerekir. Boşta ve tarayıcılar açıkken 55 derece çok yüksek diyemeyiz ama çok da iyi değerler diyemeyiz.