Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SHERLOCKED

Başarılı
Selam. İşlemci sıcaklığım Silksong'da 77-80 °C civarı geziyor. Bana biraz fazla geldi.
Ryzen 5 9600X.
MSI MAG CoreLiquid A13 240mm.
MSI velox 100R.
Oyunda ortalama 80-83 W güç çekiyor.

95 dereceye kadar normal olduğunu hiç sanmıyorum. 95 dereceye kadar kullanılabilirdir o.

95 derecede günlerce kullansan da ömründe azalma olmayacak işlemciler bunlar. Bende 9700X var 360mm soğutucu ile 140W çekerken 80 derecelere kadar görüyor. Shader compile ederken 85 civarına kadar peak atabiliyor. Bilerek fan devrini düşürdüm ben sen de elle ayarlayabilirsin BIOS'tan.

95 dereceye kadar normal olduğunu hiç sanmıyorum. 95 dereceye kadar kullanılabilirdir o.
Ryzen 7000 serisi için AMD, işlemcilerin 95 derecede çalışarak maksimum performansı vermelerini hedeflediklerini, bütün kalite testlerini 95 derecede yaptıklarını, çipin 95 derecede çalışabilecek şekilde tasarlandığını yazmıştı.

9000 serisi için de aynı durum vardır muhtemelen.

95 derecede günlerce kullansan da ömründe azalma olmayacak işlemciler bunlar. Bende 9700X var 360mm soğutucu ile 140W çekerken 80 derecelere kadar görüyor. Shader compile ederken 85 civarına kadar peak atabiliyor. Bilerek fan devrini düşürdüm ben sen de elle ayarlayabilirsin BIOS'tan.

Anladım, teşekkür ederim. Ben yine de 420mm sıvı sogutucu alacagım.

Ryzen 7000 serisi için AMD, işlemcilerin 95 derecede çalışarak maksimum performansı vermelerini hedeflediklerini, bütün kalite testlerini 95 derecede yaptıklarını, çipin 95 derecede çalışabilecek şekilde tasarlandığını yazmıştı.

9000 serisi için de aynı durum vardır muhtemelen.

Teşekkürler.

Selam. İşlemci sıcaklığım Silksong'da 77-80 °C civarı geziyor. Bana biraz fazla geldi.
Ryzen 5 9600X.
MSI velox 100R.
Oyun içindeki değerler bir tık yüksek. Bu soğutma ile en az 10 derece daha düşük olmalı idi. Bu demek değil ki tehlikedesiniz. Sadece bu soğutmanın oyun içi değerleri 65-75 arası gezdirmeli idi.

Kasan 420 mm desteklemiyor. Elindeki sıvı soğutma fazlasıyla yeterli. Hiç gerek yok ekstra para harcayacağına işlemci güncellersin.

Arctic LC II 420mm indirime girecek. 2600 liraya bedava sayılır. Bir yolunu bulurum kurmanın.

Oyun içindeki değerler bir tık yüksek. Bu soğutma ile en az 10 derece daha düşük olmalı idi. Bu demek değil ki tehlikedesiniz. Sadece bu soğutmanın oyun içi değerleri 65-75 arası gezdirmeli idi.

Benim düşüncem de o yönde. 240mm AiO ile de 80 dereceyi görmek istemiyorum yani.

Ryzen 5 9600X.
MSI velox 100R.

Olması gerekenden biraz fazla ısınmış, sebebi kasanızın önünün kapalı olması, mesh kasaya göre 10 dereceye kadar fark oluşabiliyor.

Çözüm