R5 9600X için Phantom Spirit yerine sıvı soğutma önerisi

6000 MT/s'yi 5600 yaptım işlemcinin desteklediği stabil hıza göre ayarladım. Yükseltmeli miyim tekrardan?

Boştaki idle sıcaklık= IOD Hotspot= En bariz SoC voltaj belirler, IO Die bölgesini besler, I/O giriş çıkış birimleri, iGPU birimi falan hep burada bulunur, İntel'deki VCCSA voltajı benzer.

Yükteki sıcaklık=Core Temp bariz devralır, Negative Curve uygulayarak düşüreceksin undervolt ile, ya da 360 AIO + Push/pull ile yükteki temp. bariz düşer.

6000 MT/s'yi 5600 yaptım işlemcinin desteklediği stabil hıza göre ayarladım. Yükseltmeli miyim tekrardan?
iGPU (Integrated Graphics) kapat kullanmıyorsan, hem SoC'den çalar hem de idle sıcaklık artırır gereksiz yere Watt artışı yapar, idle power consumption etkiliyor.

RAM'ler marka model neydi, 6000 MT/s stabil ise 1.2 SoC voltajda Nitro ayarları ile beraber öyle kullan.

Valorant
Patriot Viper Venom 32GB (2X16GB) Ddr5 6000MHZ CL30.

iGPU dediğiniz eğer bu ise kullanmıyorum ben güncelleme sırasında yüklemiş olabilir. Nasıl kapatacağım?

Valorant

Patriot Viper Venom 32GB (2X16GB) Ddr5 6000MHZ CL30.

iGPU dediğiniz eğer bu ise kullanmıyorum ben güncelleme sırasında yüklemiş olabilir. Nasıl kapatacağım?

Eki Görüntüle 182417
BIOS içerisine girip Integrated Graphics şeklinde aratırsan çıkacaktır, bazı boardlarda iGPU falan diye de geçiyor, dGPU discrete oluyor harici olan, iGPU da integre dahili grafik birimi. Bunu kapatman gerekiyor. 6000 UCLK=MEMCLK 30-38-38-96 şeklinde Primary'leri ayarla + Nitro ayarları ile kombinle. Total olarak -20 C.O ile OCCT CPU+RAM Large+Extreme SS atarsan bakarız.

Bu işlemciyle 8800 MT/s kullanan var şu anda, işlemci desteği diye bir şey yok aslında. AMD sadece korkusundan dolayı SoC voltaj 1.3 limitledi, ötesinde çipler yandığı ve RMA kabul edilmediği için kullanıcılar mağdur oldu. 1.3 SoC ile de en fazla 6400 1:1 mod yapılabiliyor. Senin anakart sanırım 6000 MT desteği sunuyor, eğer öyleyse 6000 açmayı dene, problem yaşamıyorsan. @wenJa97 Nitro kısmı ile beraber.

VDDP 1.15 gereksiz yüksek veriyor, SoC 1.25'ten 1.2 rahatça düşebilir. VDDP 1.0, SoC 1.2 ayarlayıp 6000 CL30-38-38-96 şeklinde Primar-Birincil zamanları gir DRAM Timings kısmından, üstüne Nitro ayarlarını uygula. OCCT CPU+RAM Large+Extreme 30 dakika sonrasında. @wenJa97

Benimki ile karşılaştır, seninki Nitro 2-3-1 SoC voltaj ihtiyacı az, benimki 1-2-0, SoC ve VDDP ihtiyacını çok ciddi artırıyor 1-2-0. Saldım çayıra mevlam kayıra demek. Bellek kontrolcüye aşırı güvenmen lazım bunun için.

Son düzenleme:
Eskisi gibi sanırım belki tarayıcıdayken ısı düşmüş olabilir.

Çünkü ayardan önce sanırım daha çok +5.00 GHzlere çıkıyordu.

VDDP 1.0, SoC 1.2, Nitro Rx-2 Tx-3 Control Line-1 ayarlayabilirsin ekstra o kısımdan, Auto'su da bu olmalı Nitro'nun. Bu da sıcaklık düşüşü yapar. 6000 açabiliyorsan öyle kullan, ama senin özelinde soğutucu değiştikten sonra tekrar bakmak lazım, -20 bir nebze fayda etmiş olmalı. @wenJa97

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…