Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Thermalright Assassin Spirit 120 V2 Plus elime ulaştı. Fan yönlerini nasıl ayarlamam gerekiyor?
İkisi de böyle bakacak, intake olacak. Ters takmayacaksın yani.
Bence bu 360 AIO attığımı al, Phantom yedekte dursun. Böyle bir dene tekrar aynı sıkıntı olursa konuya gelirsin aynı şekilde. Umarım olmaz. Başka opsiyon yok ne yazık ki manuel ayarlamayacağım dediğin için, yine de stokta 60 civarı seyretmeliydi herhangi bir oyunda merak ettiğin oysa @Mr. FalconYok hayır sizce 69-70den düşer mi hocam bunu alsam? İyzico geri ödeme de %25 veriyor ayrıca.
Nası yani normal derecesinin 60 olduğunu mu söylüyorsun stok ayarlarda sorun neyde peki?Eki Görüntüle 182658
İkisi de böyle bakacak, intake olacak. Ters takmayacaksın yani.
Bence bu 360 AIO attığımı al, Phantom yedekte dursun. Böyle bir dene tekrar aynı sıkıntı olursa konuya gelirsin aynı şekilde. Umarım olmaz. Başka opsiyon yok ne yazık ki manuel ayarlamayacağım dediğin için, yine de stokta 60 civarı seyretmeliydi herhangi bir oyunda merak ettiğin oysa @Mr. Falcon
- Makaleler
- 1
@wenJa97 Hava akışı airflow yönü bu şekilde.
Gaming esnasındaki derecesi o olmalıydı evet, Ryzen 9000 serisinde bazı modeller sıcak çalışıyor +10 kadar, lehimleme ile alakalı olduğu söyleniyordu, batch üretim revizyon farklılıkları @Mr. FalconNası yani normal derecesinin 60 olduğunu mu söylüyorsun stok ayarlarda sorun neyde peki?
@Mr. Falcon Yine de AIO geç, aklındaki soru işaretleri silinsin. Phantom her daim yedekte durması gereken bir soğutucu zaten. AIO başına her an her şey gelebilir, 2 yıl sonra pompa arızası yaptı, elinin altında soğutucu olur.
Shader compiling dışında tutuyorum bu dediklerimi, ilk oyuna girişte ya da ara sahnelerde 9800x3D 98 gördüğüm oldu yazın, sonra 50-60-65 eski seyrine geri döndü. Bu dediğim dışında, ortalama sıcaklık 60-70 arası olmalı stok için. @Mr. Falcon
Gaminggende biri sıvı soğutma altına phantom spiritten geçtim 4-5 derece fark etti demiş. R7 7700 kullanıyormuş. Yani 4-5 derece için 3500 TL değmez diye düşünüyorum. 9600X oyun incelemelerinde 85 derecelere kadar çıktığını gördüm ama 4K testiydi. Diğer testlerde 60 başka bir testte 69-72-75’di. Bir kaç ayar deneyeceğim o da fan soketlerini ara kabloyla değilde ayrı ayrı montajlasam mı diye düşündüm. Ne alakaysa kafayı yemek üzereyim.Eki Görüntüle 182660
@wenJa97 Hava akışı airflow yönü bu şekilde.
Gaming esnasındaki derecesi o olmalıydı evet, Ryzen 9000 serisinde bazı modeller sıcak çalışıyor +10 kadar, lehimleme ile alakalı olduğu söyleniyordu, batch üretim revizyon farklılıkları @Mr. Falcon
@Mr. Falcon Yine de AIO geç, aklındaki soru işaretleri silinsin. Phantom her daim yedekte durması gereken bir soğutucu zaten. AIO başına her an her şey gelebilir, 2 yıl sonra pompa arızası yaptı, elinin altında soğutucu olur.
- Makaleler
- 1
Direkt tak çalıştır işlemcisi çok değil bunlar, yine de 70 görmemeliydi. 4K'da aksine daha serin çalışması lazım, CPU usage ciddi düşüyor, 5090 taktıysa onu besleyeceğim diye kendini yırtmıştır belki ondan 70-80 görmüştür. 5090 besleyebilen çip yok diyebiliriz, 4K'da sadece mümkün. AM5 soket özelinde.Gaminggende biri sıvı soğutma altına phantom spiritten geçtim 4-5 derece fark etti demiş. R7 7700 kullanıyormuş. Yani 4-5 derece için 3500 TL değmez diye düşünüyorum. 9600X oyun incelemelerinde 85 derecelere kadar çıktığını gördüm ama 4K testiydi. Diğer testlerde 60 başka bir testte 69-72-75’di. Bir kaç ayar deneyeceğim o da fan soketlerini ara kabloyla değilde ayrı ayrı montajlasam mı diye düşündüm. Ne alakaysa kafayı yemek üzereyim.
Shader kısmında 95 bile görür bak ama onu dışlayarak söyledim bunu. Oyun esnasında arada fırlar yükleme ekranlarında, haricen 55-65 arası olmalı oyun esnasında, normal sıcaklık bu. Batch farkılığı olabilir bahsettiğim, fan curve agresif olarak artır ya da %75 sabitle bir müddet, kasa kapağı da açık olsun, tekrar test et oyunları @Mr. FalconGaminggende biri sıvı soğutma altına phantom spiritten geçtim 4-5 derece fark etti demiş. R7 7700 kullanıyormuş. Yani 4-5 derece için 3500 TL değmez diye düşünüyorum. 9600X oyun incelemelerinde 85 derecelere kadar çıktığını gördüm ama 4K testiydi. Diğer testlerde 60 başka bir testte 69-72-75’di. Bir kaç ayar deneyeceğim o da fan soketlerini ara kabloyla değilde ayrı ayrı montajlasam mı diye düşündüm. Ne alakaysa kafayı yemek üzereyim.
Thermalright Assassin Spirit 120 V2 Plus elime ulaştı. Fan yönlerini nasıl ayarlamam gerekiyor?
Bu modelde reverse fan varsa dikkat et oltaya gelme, soldaki reverse gibi duruyor. @wenJa97
Son düzenleme:
wenJa97
Uzman
Evet hocam bi tanesi öyle duruyor. Soldaki var. Bu arada RX 9060XT 16GB ekran kartı aldım. Darboğaz olayı da kalktı. Pazartesi gelecek.Direkt tak çalıştır işlemcisi çok değil bunlar, yine de 70 görmemeliydi. 4K'da aksine daha serin çalışması lazım, CPU usage ciddi düşüyor, 5090 taktıysa onu besleyeceğim diye kendini yırtmıştır belki ondan 70-80 görmüştür. 5090 besleyebilen çip yok diyebiliriz, 4K'da sadece mümkün. AM5 soket özelinde.
Shader kısmında 95 bile görür bak ama onu dışlayarak söyledim bunu. Oyun esnasında arada fırlar yükleme ekranlarında, haricen 55-65 arası olmalı oyun esnasında, normal sıcaklık bu. Batch farkılığı olabilir bahsettiğim, fan curve agresif olarak artır ya da %75 sabitle bir müddet, kasa kapağı da açık olsun, tekrar test et oyunları @Mr. Falcon
Eki Görüntüle 182668
Bu modelde reverse fan varsa dikkat et oltaya gelme, soldaki reverse gibi duruyor. @wenJa97
Reverse kısmı egzoz fana mı bakacak acaba bu videodaki gibi?
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
O reverse fanın üflediği yön ile diğer düz modelin üflediği yön, hava akışı aynı yönde olacak, arka egzoz fan ile de atılacak sendeki kasanın. Ona göre ayarla, yanlışlık olmasın. Yoksa ortada hapsedebilir havayı, kötü etkiler sıcaklığı @wenJa97Evet hocam bi tanesi öyle duruyor. Soldaki var. Bu arada RX 9060XT 16GB ekran kartı aldım. Darboğaz olayı da kalktı. Pazartesi gelecek.
Eki Görüntüle 182685
Reverse kısmı egzoz fana mı bakacak acaba bu videodaki gibi?
Hava akış yönü çizdiğim sarı ok ile aynı yönde olacak.
wenJa97
Uzman
O reverse fanın üflediği yön ile diğer düz modelin üflediği yön, hava akışı aynı yönde olacak, arka egzoz fan ile de atılacak sendeki kasanın. Ona göre ayarla, yanlışlık olmasın. Yoksa ortada hapsedebilir havayı, kötü etkiler sıcaklığı @wenJa97
Hava akış yönü çizdiğim sarı ok ile aynı yönde olacak.
Bu videodaki gibi uygun mudur? Kusura bakmayın 2-3 gündür çok yordum sizi..
- Makaleler
- 1
Bu videodaki gibi uygun mudur? Kusura bakmayın 2-3 gündür çok yordum sizi..
Kutu içeriğinde gönderilen 2 fan da özdeş ise, bu şekilde montajlayabilirsin, evet uygun. Ama sana 1 tane reverse, 1 tane düz model yolladılarsa iş değişir, arkadakini ters takman gerekir. 2 fan özdeş mi önce onu kontrol et, fan yaprakları aynı yöne bakacak kıyasla 2 fanı da, eğer özdeş ise yönleri, videodaki gibi takmalısın, hava akış yönü airflow sana işaretlediğim sarı ok yönünde oluyor, doğru yani @wenJa97
Yeni konular
-
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri