shruux 9

Uzman
Arkadaşlar merhaba.

Sistemimde aktif olarak RTX 4060 Ti 8 GB kullanıyorum. Bir süredir PS5 ve PS4'ümü satıp üstüne ekleyerek RTX 5070 Ti almayı düşünüyordum. Bilgisayarla ilgili tüm işlerimi yaptırdığım bilgisayarcı bir şey paylaşmış, eski ekran kartınızı getirin, yerine RTX 5070 takas yapalım diye. Kendisine yazdım, RTX 5070 değil de RTX 5070 Ti var mı diye. Kendisinin cevabı ise "5070 Ti fazla gelir senin sisteme abim, AM5 sağlam sistem lazım, en az 9800X3D gibi" oldu aynen.

Sistemim şu an 4060 Ti, 9600X, PRO B650M-P.

Dediği doğru mu? RTX 5070, RTX 4060 Ti'ya kıyasla ne kadar güçlü? Benim RTX 5070 Ti isteme sebebim VRAM idi. 12 GB'ın yetersiz gelmesinden endişe ediyorum. İleride OLED 2K monitör de düşünüyorum çünkü. Forza 6'da 1080p ayarlardan örnek verecek olursam, en üst ayarlarda 11 GB'a yakın VRAM yiyor, oyun da zaten 1 GB VRAM yutarak başlıyor. 5070'i düşününce 12 GB VRAM ucu ucuna yeter gibi geliyor bana. MW4 ve GTA 6'yı düşününce de RTX 5070 Ti daha uygun gelmişti o sebeple.

Biraz dâhâ abartsın, o ekran kartı 9950X3D2 falan istiyor desin. 9600X sorun yaratmaz, 5070Ti alacaksan düşünebilirsin.

9800X3D işlemcilerin en tepe noktası oluyor, en azından oyun oynamak için diyebiliriz, üzerine oyun oynamak için para verip alacağın işlemciler fiyasko.

Arkadaşlar merhaba.

Sistemimde aktif olarak 8 GB 4060 Ti kullanıyorum. Bir süredir PS 5 ve PS 4'ümü satıp üstüne ekleyerek 5070 Ti almayı düşünüyordum. Bilgisayarla ilgili tüm işlerimi yaptırdığım bilgisayarcı bir şey paylaşmış, eski ekran kartınızı getirin yerine 5070 takas yapalım diye. Kendisine yazdım, 5070 değil de 5070 Ti var mı diye. Kendisinin cevabı ise "5070 Ti fazla gelir senin sisteme abim, AM5 sağlam sistem lazım, en az 9800X3D gibi" oldu aynen.

Sistemim şu an 4060 Ti, 9600X, PRO B650M-P.

Dediği doğru mu ? 5070, 4060 Ti'a kıyasla ne kadar güçlü ? Benim 5070 Ti isteme sebebim VRAM idi. 12 GB'ın yetersiz gelmesinden endişe ediyorum. İleride OLED 2K monitör de düşünüyorum çünkü. Forza 6'da 1080p ayarlardan örnek verecek olursam en üst ayarlarda 11 GB'a yakın VRAM yiyor, oyun da zaten 1 GB VRAM yutarak başlıyor. 5070'i düşününce 12 GB VRAM ucu ucuna yeter gibi geliyor bana. MW 4 ve GTA 6'yı düşününce de 5070 Ti daha uygun gelmişti o sebeple.
Sallamış eleman, RTX 5070 Ti ve 9600X ikilisi uyumludur. RTX 5070, 4060 Ti'ye kıyasla çok daha güçlü. Mimari farkı var en başta. RTX 5070 ile RTX 5060 Ti 16 GB arasında bile çok fark var. Biri 1080P, biri 1440P kartı; düşün artık farkı ve evet, RTX 5070 Ti ile RTX 5070 arasında da devasa fark var. Öyle bir farktır ki şahsen ben 5080'e "Glorified RTX 5070 Ti" diyorum. Sen üstüne para verecek misin takasta?

Sen üstüne para verecek misin takasta?
Bilmiyorum detayları konuşmadık. Elindeki kart sıfır mı onu da bilmiyorum. Benim kartım daha 1 yıllık tertemiz OC bile yapmadım, üstüne para isterse de iyi bir fiyat söylemediği sürece vermem. Benim gönlüm en başından beri 5070Ti'da o nedenle elinde sadece 5070 varsa biraz düşük ihtimal kabul etmem. Birde kasam çok büyük içi biraz boş duruyor, o nedenle 3 fanlı bir model istiyorum. Bilgisayarcıda 2 fanlı model var sanırım sadece.

Kendisi herhalde kampanya başlattı öyle kendi çapında, nasıl kâr sağlayacak bilmiyorum ama sanırım onun için öyle söyledi.
Tipik esnaf, ucuza alıp üzerine kâr koyup satış yapması olası, çok kurcalamana gerek yok bu tür şeyleri.

5070Ti, 4060Ti karşısında güçlü, bu ifade doğru ancak 9600X de zayıf bir işlemci değil.
Oyun oynamak için alacağın en tepe model 9800X3D olur, olay ondan ibaret.

Şimdilik gözünü ekran kartını kestirdiysen işlemci mevzusunu çok takılma, yeni nesil Ryzen işlemciler çıkınca düşünürsün.

Tipik esnaf, ucuza alıp üzerine kâr koyup satış yapması olası, çok kurcalamana gerek yok bu tür şeyleri.

5070Ti, 4060Ti karşısında güçlü, bu ifade doğru ancak 9600X de zayıf bir işlemci değil.
Oyun oynamak için alacağın en tepe model 9800X3D olur, olay ondan ibaret.
Anladım hocam o zaman ben yolumdan şaşmayım. PS5 ve PS4'ü satmayı kesinleştirip uygun fiyata 5070Ti yakalayabilirsem onu alırım. Elindeki kart sıfır mı ve üstüne ne kadar istiyor merak ettim onu bir soracağım. Bilgileri alınca yazarım buraya tekrar.

5070Ti'da hangi modeli önerirsiniz. Asus PRIME, MSI Shadow 3X ve Gıgabyte Eagle modelleri dikkatimi çekti. Şuanda kullandığım kartta Asus olduğunda Asus PRIME vardı aklımda öncelikli olarak. Birde bir dönem NVIDIA kartlarda kablo yanıyor muhabbetleri vardı 5070Ti'da böyle bir durum söz konusu mu ?

Şu "bilgisayarcı"lara artık hürmet etmeyin ve kardeşim. Bal gibi de takılır.
Sistem toplayalı 1 sene oldu, ondan önce en son bilgisayarım 10 sene önce olmuştu oda babamın iş laptop'uydu. Bu işlerden pek anlamadığım için kendisine gitmiştim evime yakındı. Bilgisayarımı o toplamıştı, yaptığı iş temizdi o yüzden güveniyordum. Bu dediği saçma gelince buraya yazmak istedim. Muhtemelen teklifi kabul edeyim diye öyle dedi. Eğer 5070Ti alabilirsem montajını kendim yapmak istiyorum, nasıl yapacağım bilmiyorum ama deneyeceğim. Bir yerden başlamak lazım, en ufak iş için bile çok para istiyor artık bilgisayarcılar.

Bilgisayarcı şimdi dönüş yaptı. 5070 yurtdışından gelmiş sıfırmış, üstüne 15 Bin TL istiyor. Ben elimdeki kartı 15-16 bine satmayı düşünüyordum. Yani yaklaşık 30-31 bin gibi düşünebiliriz. Amazonda aynı kart 35 bin TL. Teklifi kabul etmeyeceğim, direkt olarak 5070Ti alırsam kafam daha çok rahat etmiş olur. En azından arızalanırsa muhatap bulmam daha kolay olur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Anladım hocam o zaman ben yolumdan şaşmayım. PS5 ve PS4'ü satmayı kesinleştirip uygun fiyata 5070Ti yakalayabilirsem onu alırım. Elindeki kart sıfır mı ve üstüne ne kadar istiyor merak ettim onu bir soracağım. Bilgileri alınca yazarım buraya tekrar.
5070 de sizin işinizi görür 2K için, hangisi işinizi görürse artık ona göre tercih edersiniz.
5070Ti'da hangi modeli önerirsiniz. Asus PRIME, MSI Shadow 3X ve Gıgabyte Eagle modelleri dikkatimi çekti. Şuanda kullandığım kartta Asus olduğunda Asus PRIME vardı aklımda öncelikli olarak.
Hangisi uygunsa veya hoşunuza gidiyorsa alın, genelde PNY ve Zotac ucuz oluyor.
Birde bir dönem NVIDIA kartlarda kablo yanıyor muhabbetleri vardı 5070Ti'da böyle bir durum söz konusu mu ?
Bir aralar öyle muhabbet vardı, doğru.
PSU'dan gelen kabloyu doğru montajlayınca bir şey olmaz.
PSU modeliniz neydi, ATX 3.0 standartında mı?