Yer
EGE
Sistemi yurt dışına çıkacağım için satıyorum, parça parça veya direkt tüm sistem olarak vermek istiyorum. Ama ilk tercihim tamamen kasa olarak satmak, biraz kısıtlı zamanım var. Ne önerirsiniz?

Sistem parçaları:
  • Gigabyte B850 EAGLE ICE ATX anakart - KFG
  • Ryzen 5 9600X - KFG
  • 2x16 XPG Lancer DDR5 5600 MHz RAM - KF
  • 1 TB Crucial P3 Plus - KF
  • 1 TB Lexar NM610 PRO - KFG
  • 2 TB Patriot P410 - KFG
  • 1 TB Kioxia SATA - KFG
  • 500 GB WD Green SATA
  • High Power Element Revo 850W 80 Plus - KFG
  • Lian Li 207 Digital ATX - KFG
  • INNO3D RTX 5070 Ti X3 OC - KFG
  • Cooler Master Alpha V4 soğutucu - KFG

Çoğu ürünün kutusu, faturası ve garantisi durmakta. Nasıl bir fiyat yazmalıyım?

@LH44
@michaelscofield
@RapidLemming955
@Mr. Falcon
@X99

Piyasaya daha fazla hakimsiniz hocalarım, nasıl bir fiyat girmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani üstünkörü bi' değer biçersem (±?)85 civarı diyebilirim. Biraz daha üstü olabilir.
@Rustin Cohle, açıkçası 2. el piyasasını sık takip ettiğimi söyleyemem, diğer arkadaşlar benden daha çok yardımcı olabilirler.

İlana koyduğunuz durumda muhtemelen SSD'lerden hepsini istemeyecekler, artı/eksi ederi oradan hesaplayın derim.

İkinci el piyasasına hakim değilim, genel olarak sıfır parçaları indirimli alıp yine normal piyasaya yakın fiyata çok sattım ama, tek tek parça parça çok zaman kaybedersin. Üçlü paket halinde sat mesela; anakart + RAM + SSD gibi. Sistemin komple fiyatını belirleyip yine de satışa koy, üçlü paketleri de ayrıyeten başka yere satışa koy. Hangisi hızlı giderse o duruma göre hareket edersin.

Sistemi daha yeni toplamamış mıydınız hocam nereye böyle 🥲

Tahminimce parça parça satsanız 80-85’e yakın kazanırsınız, ama tüm kasa satacağınız durumda 75 seviyesine düşebilir. Biraz da zamanla alakalı bir problem. Kısıtlı zamanda @X99 dediği gibi yaparsan maliyetli parçalardan hızlı çıkarsın daha verimli olur diye düşünüyorum.

Mesela Anakart + İşlemci + Ekran Kartı paketi yap fiyatını X yazacaksan X+2 yazıp Alpha V4 hediye verilecektir yaz, insanların ilgisini çeker.

Yani üstünkörü bi' değer biçersem (±?)85 civarı diyebilirim. Biraz daha üstü olabilir.
@Rustin Cohle, açıkçası 2. el piyasasını sık takip ettiğimi söyleyemem, diğer arkadaşlar benden daha çok yardımcı olabilirler.

İlana koyduğunuz durumda muhtemelen SSD'lerden hepsini istemeyecekler, artı/eksi ederi oradan hesaplayın derim.
SSD piyasası çok karışık, biraz da aslında ondan bu konuyu açmak istedim. Biri aynı modeli 4'e koyarken diğeri 6'ya koyuyor.
Dediğiniz gibi SSD'lerin hepsini istemezler. Düşüncem 1 TB SSD bırakıp geri kalanı tekli şekilde satmak ama o da ayrı uğraş olacak.
İkinci el piyasasına hakim değilim, genel olarak sıfır parçaları indirimli alıp yine normal piyasaya yakın fiyata çok sattım ama, tek tek parça parça çok zaman kaybedersin. Üçlü paket halinde sat mesela; anakart + RAM + SSD gibi. Sistemin komple fiyatını belirleyip yine de satışa koy, üçlü paketleri de ayrıyeten başka yere satışa koy. Hangisi hızlı giderse o duruma göre hareket edersin.
Üçlü paket tarzında çok fiyat öldürüyorlar. Eski sistemimde öyle denemiştim fakat yine de o şekilde ilana koyabilirim. 3-4 haftada gitmesi lazım elimden. Ölü fiyattan vermek de istemiyorum. Yeni dizdim daha, aniden gelişti bu yurtdışı işi, o sıkıntıya soktu.

Sistemi daha yeni toplamamış mıydınız hocam nereye böyle 🥲

Tahminimce parça parça satsanız 80-85’e yakın kazanırsınız, ama tüm kasa satacağınız durumda 75 seviyesine düşebilir. Biraz da zamanla alakalı bir problem. Kısıtlı zamanda @X99 dediği gibi yaparsan maliyetli parçalardan hızlı çıkarsın daha verimli olur diye düşünüyorum.

Mesela Anakart + İşlemci + Ekran Kartı paketi yap fiyatını X yazacaksan X+2 yazıp Alpha V4 hediye verilecektir yaz, insanların ilgisini çeker.
Topladık hocam fakat mecburen kasayı alıp dil okulunda kullanamam. Tekli odada bayağı sıkıntı olur, o yüzden sistemi satar satmaz bir laptop çekip rahat edeceğim.

Yine benzer seviyede 5070 Ti bir laptop almayı planlıyorum ya da duruma göre daha basit bir laptop da olabilir, 5060 gibi.

90.000 TL civarına ilan açıp nabız yoklayın. Gereksiz sorulardan ötürü tüm parçaların garanti, kutu ve SSD'lerin sağlık durumları gibi bilgileri ilanda açık bir şekilde belirtin. Pazarlık olduğunu da belirtin. Bildiğim kadarıyla tüm parçalarınız garantili ve kutulu. Param güvende ile kesinlikle satmayın. Ölücüleri yok sayın, parça parça satmak hem zaman hem de sabır açısından çekilmez. Sisteme 1 veya 2 SSD takın, sadece SSD'leri ayrı ayrı satın derim hocam.

RAM Anakart SSD'ye talip olabilirim kesin olmamakla birlikte fiyatı belirlediğinizde.
İlan girdiğimde buradan da 2. el bölümü üzerinden hepsini belirtirim fakat dediğim gibi zaman kısıtlı, toplu olarak kasa halinde satmak belki daha iyi olur. 3-4 hafta içinde elden çıkarmam lazım, temmuz sonu gibi gideceğim yüksek ihtimalle hocam.

90.000 TL civarına ilan açıp nabız yoklayın. Gereksiz sorulardan ötürü tüm parçaların garanti, kutu ve SSD'lerin sağlık durumları gibi bilgileri ilanda açık bir şekilde belirtin. Pazarlık olduğunu da belirtin. Bildiğim kadarıyla tüm parçalarınız garantili ve kutulu. Param güvende ile kesinlikle satmayın. Ölücüleri yok sayın, parça parça satmak hem zaman hem de sabır açısından çekilmez. Sisteme 1 veya 2 SSD takın, sadece SSD'leri ayrı ayrı satın derim hocam.
Hocam, aklımda da aynı şekilde sistemi elden satmak ve 1 TB SSD ile bırakıp kalanı hızlıca tekil şekilde çıkarmak var. SSD'leri belki 1 TB SSD alacağım laptop için ayırıp ona eklerim, o şekilde daha iyi olabilir.

Yani sadece SSD olarak baktığımda zaten elime 20-25 k civarı geçmesi gerekli diye düşünüyorum.