Çözüldü R5 9600X & RX 9070 XT sistemde Battlefield 6 oynarken FPS düşüşleri oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Riddikulus

Uzman
  • R5 9600X CPU
  • RX 9070 XT GPU
  • MSI B650 MP anakart
Bu sistemden Battlefield 6'da işlemci kullanımı %100, GPU kullanımı %55/65 arası. Monitör 1080p.

Aldığımız FPS değeri ise 80 FPS'i geçmiyor. Oyunda devamlı drop yiyoruz. Bütün sürücüler güncel. Nedeni ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Sizin sisteminizde işlemcinizi oyun harici meşgul eden bir şey var, ben Ryzen 5600 ile bile %100 kullanım görmüyorum, sisteminiz stabil değil bence.

Tavsiyem BIOS güncelleyip, BIOS'tan dahili GPU'yu kapatıp temiz bir Windows kurmanız olur.
Darboğaz var. Oyun GPU ile birlikte işlemciyi de çok kullanıyor ama sizde ibre işlemci yönünde. 1080P'de besleyemiyor muhtemelen. Ayarları maksimuma çekip bir dene, Overkill'e al. Bende de CPU kullanımı yer yer %80-90'lara çıkıyor, GPU kullanımı da 80 civarı değişiyor ama herhangi bir drop, kasma donma vs. yaşamıyorum gayet akıcı oyun. Sistemim R5 7500F + 4070 Super, 2K çözünürlük, yüksek ayarlarda ortalama 130 FPS civarı veriyor.

MSI Afterburner ile CPU, GPU kullanım yüzdesinin ekran görüntüsünü paylaşabilir misiniz?

EXPO aktif mi? İşlemciniz maksimum Boost frekansına çıkabiliyor mu?

Ekleme: AMD işlemcilerde 70 dereceden sonrası frekans kısmaya başlar. Hele ki 80 derecelerdeyseniz Boost etmeyebilir. Base frekansta çalışır.

Feci darboğaz var bende 9070xt 7500F kullanıyordum aynı sekildi kullanimlar. 2K yada 4K monitör alıp ultra ayarlarda oynamanızı öneririm bende monitorumu satıp 4K aldim

Bütün ayarlarda denedik. Aynı oranlar hep.

EXPO aktif evet.
Afterburner akşama çekip atarım hocam tamamdır.

Sizin sisteminizde işlemcinizi oyun harici meşgul eden bir şey var, ben Ryzen 5600 ile bile %100 kullanım görmüyorum, sisteminiz stabil değil bence.

Tavsiyem BIOS güncelleyip, BIOS'tan dahili GPU'yu kapatıp temiz bir Windows kurmanız olur.

Çözüm

Ekleme: HWiNFO'da effective clock ya da Core Clock'da gözle göremezsiniz bu frekans kısmasını. CPU'nun içinde olan bir olay. Ki zaten dünya rekoru kıran Xoc'ler LN2 ile yapabiliyorlar bunu. İşlemciyi - derecelere düşürürseniz v/f curve inanılmaz aşağı kayar. Daha fazla Boost frekans elde etmenizi sağlar.

Gelen sistemi Sinerji kurup öyle göndermişti. Dün temiz kurulum yaptım, bütün sürücüleri kendim güncelledim. Battlefield 6 high ayarlarda 180 FPS alıyoruz artık. Bir sorun kalmadı.

CPU kullanımı %65
GPU kullanımı %96

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…