Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Xackwild

Becerikli
  • Anakart: MSI X370 SLI PLUS
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 1700
  • Ekran Kartı: MSI GTX 1060 6 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 10
Minidump Dosyaları

Sistem, ilk açılıştan belli bir süre sonra mavi ekran hatası veriyor. Yeniden başladığında tekrar hata almıyorum. Bazen birkaç gün sorunsuz çalışıyor, bazen açılışta bu hatayı alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Sorunun kaynağını eski BIOS sürümünden kaynaklandığını bulduk. BIOS güncellemesinden sonra bir haftadır hiçbir hata almadım. Teşekkürler yine de.
  • Anakart: MSI X370 SLI PLUS
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 1700
  • Ekran Kartı: MSI GTX 1060 6 GB
  • İşletim Sistemi: Windows 10
Minidump Dosyaları

Sistem, ilk açılıştan belli bir süre sonra mavi ekran hatası veriyor. Yeniden başladığında tekrar hata almıyorum. Bazen birkaç gün sorunsuz çalışıyor, bazen açılışta bu hatayı alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Mavi ekran hatalarını çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Adım 1: Minidump Dosyalarını İncele​

- Verdiğiniz minidump dosyalarını analiz edin. Çoğu zaman hata kodu ve nedeni burada yer alır. Bunu yapmak için:
- "BlueScreenView" veya "WhoCrashed" gibi araçları kullanarak minidump dosyalarını inceleyin.

Adım 2: Sürücü Güncellemeleri​

- Ekran kartı ve diğer donanım bileşenleri için en son sürücüleri yükleyin:
- NVIDIA web sitesinden GTX 1060 sürücüsünü güncelleyin.
- Anakartınızın üreticisi olan MSI’ın web sitesinden en son BIOS ve chipset sürücülerini indirin.

Adım 3: Donanım Kontrolleri​

- Donanım bileşenlerini kontrol edin:
- RAM: MemTest86 ile RAM’i test edin.
- İşlemci: İşlemci ve soğutma sisteminin düzgün çalıştığından emin olun.
- Ekran kartı: Ekran kartının tam oturduğundan ve soğutma sisteminin düzgün çalıştığından emin olun.

Adım 4: Isı Kontrolü​

- Isı sorunlarını kontrol edin:
- Aygıtlarınızın sıcaklığını kontrol etmek için "HWMonitor" veya "Core Temp" gibi bir yazılım kullanın.
- Gerekirse, bilgisayarınızın fanlarını temizleyin ve havalandırmasını iyileştirin.

Adım 5: Güç Kaynağı​

- Güç kaynağınızın yeterli watt’ta olduğundan emin olun. GTX 1060 ve Ryzen 7 için min. 500W önerilir.

Adım 6: Yazılım Kontrolleri​

- Kötü yazılımların veya tehditlerin olup olmadığını kontrol edin:
- Bir antivirüs programı ile tam bir sistem taraması yapın.
- Son zamanlarda yüklediğiniz programların veya güncellemelerin etkili olup olmadığını değerlendirin.

Adım 7: Windows Güncellemeleri​

- Windows’un en son güncellemelerini kontrol edin:
- Ayarlar > Güncelleme & Güvenlik > Windows Update üzerinden güncellemeleri kontrol edin ve yükleyin.

Adım 8: Loglar​

- Sistem günlüklerini inceleyin:
- Olay Görüntüleyici’yi açarak kritik hataları kontrol edin.

Adım 9: Geri Yükleme​

- Eğer her şey başarısız olursa, son sistem geri yükleme noktası oluşturmuşsanız geri yüklemeyi düşünebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek sorunları çözmeye çalışın. Eğer hala sorun devam ederse, daha fazla teknik detay ve hata kodları ile geri dönüş yapabilirsiniz.

Sorunun kaynağını eski BIOS sürümünden kaynaklandığını bulduk. BIOS güncellemesinden sonra bir haftadır hiçbir hata almadım. Teşekkürler yine de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm