R7 2700X GTX 1080 sistemde önce işlemci mi, ekran kartı mı yükseltilmeli?

Bütçe
25000
Hocam 2k mı kullanıyorsun? Ekran kartı ve işlemciyi satınca eline 5.5k civarı daha geçecek. Onu da sayarsak 7900xt yanına 5600x alabilirsin. 2k çözünürlükte darboğaz pek olmaz.

Evet hocam, asıl monitörümde 2K kullanıyorum; ancak kısa süreliğine monitör değiştirmek durumunda kaldım. Şu an aklımda tek bir soru var: NVIDIA ekran kartı mı tercih edilmeli, yoksa AMD mi? Biliyorsunuz, RTX ve XT serileri sıkça kıyaslanıyor. Bu nedenle kafam biraz karıştı. Ayrıca ekran kartlarının VRAM kapasitesine ne kadar önem vermem gerektiğini de bilemiyorum. Arkadaşlar, 8 GB'ın yetersiz olduğu yönünde yorumlar yaptı.

Konuyu hortlatmış olacağım ama işlemci olarak dün Ryzen 9 5900X aldım soğutucu olarak Thermalright peerless Assassin 120 SE aldım. Ekran kartı konusunda kararsız kaldım. Bu kartlarda coin while ve ısınma problemleri olduğunu duydum. Hala görüşünüz aynı mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz biraz artarsa 5070 alabilirsiniz. Ama bütçeniz 20K ise ben olsam oyun için 9060 XT alırdım. Ama 7800 XT alırsanız FSR 4 haricinde eksiklik hissetmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…