jeoparadise 2

Becerikli
Forza Horizon 6 indirdim bugün. Performans genel olarak iyi ama çok stutter yaşıyorum. Özellikle arabayla gezerken ve şehre falan gidince. Hissedilir 1 saniyelik falan stutterlar oluyor. Sık oluyor. RX 9060 XT 16 GB ekran kartı, Ryzen 7 5700 işlemci ve 16 GB RAM var. Acaba işlemciden alakalı olabilir mi? Önbellek az diye. Her şey güncel, arkada gereksiz bütün uygulamalar kapalı.

Sehre girince stutter herkeste oluyor maalesef, CPU gucu dustukce siddeti de artiyor.

Ayarlarimi incigine cincigina kadar arastirdiktan sonra soyle yapmistim ve oyunum rahatlamisti biraz, gorsel feragat de pek vermemistim. Deneyin derim. Yaptiktan sonra restart atin.

Screenshot 2026-06-21 112902.webp

Screenshot 2026-06-21 112919.webp

Audio Q neden Very Low'da, işlevi nedir?
FH5 dosyalarinda ayni variable vardi, gizliydi ve islevine baktigimda maksimum olusturulabilecek ses akislarinin miktarini ayarliyordu. ''Low'' ayarini XB1 surumlerinde kullanmislar o oyunda, geri kalan platformlarda ''High'' kullaniliyor. ''Low'' ayarinda bile maksimum ses akisi sayisi bayagi yuksek bu arada.

Burada da aynisi oldugunu dusunuyorum. Her ayari tek tek, tunelde, disarda ve yarista, birkac araba ile revleyerek denedim ve hicbir fark duyamadim ancak ozellikle surus yaparken ve sehre giris yaparken stutterlar ayari dusurdukce yavas yavas azaldi. Ayarin kendisinde de CPU etkisi olan bir ayar oldugunu belirtmisler zaten.

Bu ayar V. Low'dayken pembe wristbande kadar geldim oyuna, hala bir gariplik sezmedim. Sezen olursa cevaplayabilir.