Arkadaşım, AMD Ryzen 7 5700G işlemcili bir bilgisayarı var; ekran kartı henüz almadı. RTX 5070 Ti kullanmak istiyor. DDR4 RAM ve anakart kullanıyor. 2K çözünürlükte darboğaz yaşar mı? Sitelere pek güvenemedim; burada bilgisi olan biri fikir verebilir mi?
Şimdi olacak durum şu: 2K da oyunların büyük çoğunluğunda darboğaz olmaz ama işlemci gücü de isteyen bazı oyunlarda darboğaz yaşama ihtimali var, yani oyunların %20'sinde darboğaz olabilir.
DLSS açmazsan çok büyük ihtimalle %95'inde darboğaz görmezsin oyunların,
Ama 5070 Ti çok çok güçlü bir kart, her ne kadar 2K olsa da DLSS açıp üstüne bir de frame generation açarsan bazı oyunlarda yiyebilirsin darboğaz.
Benim işlemcim R5 5600 oyun performansı olarak bir tık daha ileride, ekran kartım RTX 2080 Ti, 1080p de kullanıyorum büyük monitör sevmediğim için, ekran kartım daha güçsüz ve işlemcim daha güçlü olmasına rağmen benim bile darboğaz yediğim senaryolar olabiliyor. 1080p ile 2K arasında öyle 2 kat darboğaz farkı olmayacak, benimle çok benzer bir senaryo yaşayacak yani.
Özete gelirsek genelde darboğaz olmaz ama yine de anlık takılmalar akıcılık kayıpları vs olma ihtimali var.
Bana kalırsa, R7 5700 dediğinize göre DDR4 sistem mevcut, ekran kartı satın alacaksınız yani, ben bu sisteme RTX 5060 Ti 16 GB OC bir kart satın alırdım, daha üstü o işlemciyi 2 k da bile sıkıntıya sokabilir.
Dediğim gibi, sözde darboğaz olmasa bile anlık kasmalar vs olabilir, zaten 5060 Ti gayet güçlü bir kart, sizi 2K da bile götürecektir.
Arkadaşım, AMD Ryzen 7 5700G işlemcili bir bilgisayarı var; ekran kartı henüz almadı. RTX 5070 Ti kullanmak istiyor. DDR4 RAM ve anakart kullanıyor. 2K çözünürlükte darboğaz yaşar mı? Sitelere pek güvenemedim; burada bilgisi olan biri fikir verebilir mi?
Ayrıca aklıma geldi, bu ekran kartını satın alacaksınız ama PSU'nun uygun olduğuna emin olun, GTX 1070'ten böyle bir karta geçtiğinizde PSU kaldırmayabilir, yeni nesil ekran kartının watt değeri eski kartınız ile aynı olsa bile artık kartlar anlık çok yüksek wattlar çekebiliyor, kalitesiz ve eski bir PSU dayanmayabilir.