R7 5700X için overclock önerisi

Doge 27

Üstün
Makaleler
1
HandBrake ile düzinelerce video dönüştüreceğim. Bir video en az 1 saatte bitiyor. Günler süreceği için biraz zaman kazanmak istiyorum.

BIOS’tan TPU 2 açınca render süresi kısalmadı, sadece işlemci sıcaklığı yükseldi. Mesela BIOS stok haldeyken kısa bir videoyu dönüştürmek 5 dakika sürüyordu ve işlemci 60 dereceydi. PBO’yu Auto modunda açınca süre 3 dakikaya indi ama işlemci 85 dereceyi gördü.

Ayrıca render işleminde CPU kullanımı %100 olduğu için her şey çok yavaşlıyor. Yavaşlamasında şu an sorun yok ama OC’den sonra artmaz diye umuyorum.
  • Anakart: ROG B550-E
  • İşlemci: R7 5700X
  • Soğutucu: Cooler Master MA620M
  • RAM: Kingston 3600 MHz - 2x8 GB
  • Windows 10
Mümkünse sıcaklığı çok arttırmadan işlemcinin gücünü biraz yükseltmek istiyorum.

Son düzenleme:
Max CPU Boost Clock Override -50'de mi kalsın?

Üst satırda bahsettiğim ayar -50'de. Render süresi: 4.20 dakika.

Konu açmadan önce PBO'yu sadece Enable yapıp denediğimde 3 dakika süre almıştım. Aynısını 2 kez daha denedim, bu sefer 4:15 dakika verdi. Sizin verdiğiniz değerlerle bile değişmedi.

İşlemci iyi gününde değil midir, nedir? Ya da silikon kalitesi mi kötü? Sizi de beni de boşuna uğraştırmıyordur umarım.

Son düzenleme:
İşlemci 140W ile aynı sürede tamamlıyorsa bu anormallik başka bir şeyden bence.

Bundan sonra yapacak bir şey var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…