@Ayhan Dönmez, HWiNFO bakayım hocam, Zen ile Carbon uyuşmuyor.

Çok da üzerinde durmayalım VMISC için, testi başlat gitsin temizlikten sonra. Profil stabil olup olmadığını öğrenemedin daha. Stabilse de CL36 denersin, 1.45V stabil verebilir senin modül.

Zaten bu kadar ayarı tekte yaptık, illa ki bir yerden sorun çıkar. Normalde tek tek bakılır, en son timing ve voltaj geçilir. Hepsini bir anda yapınca problem olabiliyor, deneyim gerektirir.

Çok da üzerinde durmayalım VMISC için, testi başlat gitsin temizlikten sonra. Profil stabil olup olmadığını öğrenemedin daha. Stabilse de CL36 denersin, 1.45V stabil verebilir senin modül.

Zaten bu kadar ayarı tekte yaptık, illa ki bir yerden sorun çıkar. Normalde tek tek bakılır, en son timing ve voltaj geçilir. Hepsini bir anda yapınca problem olabiliyor, deneyim gerektirir.

1.15V görünüyor hocam, içim rahat etmedi bakayım dedim.

@LH44 Bias 0-1 ve Burst 1x-1x vermiştin, tekrar hata alırsan akabinde bu ikisini Auto çek. Burst 8x-8x ayarla, Auto değeri de öyledir. MSI'de diğer kısımda da Burst var, orayı da değişirsin.

IOD'u kaçırdım da RAM 45'i geçmedi.

ARd 2, tRFC1 540 ile tekrardan bak.

Tekrar hata verirse VDDP 1.1'den 1.15 dene.

VDD 1.45'ten 1.5, VDDQ 1.5, VDDIO 1.45/1.48 vs. denenebilir, bakmak lazım. VDDIO 1.45 iken VDDP 1.15 bakarsın bir kere.

@LH44 1:2 mod zor yani bu kartlarda, çok kolay değil. Tekte yapınca hata kaynağı da belirsiz, dediğim tarzda bakman lazım tek tek hızlı bir şekilde.

@Ayhan Dönmez, hocam sanırım hata bendeymiş. Adımları tekrarladım ve şu an 3. Dakikayı sorunsuz geçti test.

IOD 45°C, RAM'ler 55 ve 54°C.

A2 slotundaki diğerine kıyasla 1.2° derece daha sıcak.

Şu an 57'ye 56.

IOD Hotspot 46'ya ulaşmadı.